مهندسی و فناوری

مهندسی و فناوری

لذت دنیای فناوی و الکترونیک * هادی محبی زاده - مهندس برق دانشگاه تبریز

چین محدودیت هایی را برای صادرات مواد حیاتی برای تولید چیپس اعمال کرد

چین محدودیت صادرات مواد حیاتی برای تولید تراشه‌ها را اجرایی کرد

چین از روز سه‌شنبه محدودیت‌هایی را اجرایی کرده است که بخشی از صادرات گالیوم و ژرمانیوم را نیازمند دریافت مجوز می‌کند.

حدود یک ماه قبل، در واکنش به تحریم‌های آمریکا، دولت چین اعلام کرد که محدودیت‌های مهمی را درزمینه صادرات گالیوم و ژرمانیوم در نظر گرفته است. این محدودیت‌ها حالا از روز سه‌شنبه همین هفته اجرایی شده و پیش‌بینی می‌شود که تأمین این دو ماده حیاتی در ساخت تراشه در ماه‌های پیش رو با مشکل مواجه شود.

به گزارش رویترز، چین به‌عنوان بزرگ‌ترین تأمین‌کننده این دو فلز مهم که در تولید نیمه‌رساناها استفاده می‌شوند، از روز سه‌شنبه محدودیت‌هایی را اجرایی کرده است که چالش‌هایی را به‌وجود خواهد آورد. به موجب این محدودیت‌ها، صادرکنندگان گالیوم و ژرمانیوم باید برای فروش مواد به شرکت‌های خارجی که قصد ساخت محصولاتی با کاربردهای مشترک نظامی و غیرنظامی را دارند، از پکن مجوز بگیرند.

چهار تاجر گالیوم و ژرمانیوم به این خبرگزاری اعلام کرده‌اند که درحال آماده‌سازی مدارک لازم برای ثبت درخواست مجوز هستند. بااین‌حال، ظاهراً حدود دو ماه طول می‌کشد تا چنین مجوزهایی صادر شوند. افزون‌براین، مشخص نیست که چه مجوزهایی قابلیت صادرشدن دارند و آیا از نظر تعداد صدور مجوزها محدودیتی وجود دارد یا خیر.

تراشه چین

با محدودیت‌های چین، آینده بازار چه می‌شود؟

بااین‌حساب، چرخه تأمین این دو ماده حیاتی باید به سراغ انبارهای خارج از چین برود تا تکلیف مجوزهای جدید مشخص شود. انتظار می‌رود که این انبارها تا دو الی سه ماه قادر به تأمین نیاز بازار باشند.

این محدودیت‌ها احتمالاً به افزایش مازاد موجودی این مواد در چین منجر خواهد شد و از طرف دیگر، قیمت این مواد را در بازارهای جهانی افزایش خواهد داد. قیمت شمش گالیوم هفته گذشته با رشد 43 درصدی، به 370 دلار به‌ازای هر کیلوگرم رسید، درحالی‌که در پایان ماه ژوئن 258 دلار بود. قیمت شمش ژرمانیوم هم با رشد 9 درصدی، به 1473 دلار به‌ازای هر کیلوگرم افزایش یافت. این ماده حدود یک ماه پیش 1350 دلار بود.

تحلیلگران پیش‌بینی می‌کنند که قیمت‌ها در ماه‌های آینده همچنان روند افزایشی داشته باشند.

مهندسی و فناوری
مهندسی و فناوری لذت دنیای فناوی و الکترونیک * هادی محبی زاده - مهندس برق دانشگاه تبریز

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋