بهنظر میرسد با این اقدام مشکلات مربوط به دریافت درگاه پرداخت و انسداد آن توسط دستگاه قضایی بهدلیل نداشتن اینماد، حل میشود.
رئیس انجمن فینتک اعلام کرد در هفتههای آتی، نوعی از اینماد به صرافیهای رمزارز داده خواهد شد. فاطمیان هدف از این اقدام را حل برخی از دغدغههای کسبوکارهای حوزه ارزهای دیجیتال عنوان کرد و باور دارد این موضوع میتواند گامی برای حل شدن سایر مشکلات فعالین این حوزه باشد.
«مهدی فاطمیان»، رئیس انجمن فینتک، با انتشار توییتی از حل مشکل اینماد پلتفرمهای تبادل رمزارز در آینده نزدیک خبر داد و نوشت:
«با پیگیری و همکاریهای صورتگرفته، انشالله در هفتههای پیش رو نوعی از #اینماد به صرافیهای رمزارز ارائه خواهد شد. با این اقدام مشکلات مربوط به دریافت درگاه پرداخت و انسداد درگاه پرداخت توسط دستگاه قضایی به علت نداشتن نماد و… برطرف خواهد شد.»
او در گفتوگو با دیجیاتو اعلام کرد تأییدیهای داده شده است که بهزودی اینماد به این گروه از کسبوکارها داده خواهد شد و پیگیریهای آن مختص امروز و دیروز نیست و چند ماهی است که رایزنیها انجام شدهاست تا این نتیجه حاصل شده است. فاطمیان به دیجیاتو گفت تا قبل از پایان اردیبهشت ماه جلسهای با بانک مرکزی برقرار خواهد شد تا جزییات این موضوع بیشتر رسیدگی شود: «جلسهای قرار است تا دو هفته آینده با بانک مرکزی برگزار شود و جزئیات دقیق و فرایند اعطای اینماد در آن جلسه مشخص میشود که پس از آن رسانهای خواهد شد.»
به گفته فاطمیان، صرافیهای رمزارزی بهدلیل نداشتن اینماد با چالشهای مختلفی روبهرو بودهاند؛ بهطور مثال در مراجع قضایی بهدلیل نداشتن اینماد، تهدید به مسدودسازی درگاه میشوند. این چالشها موجب شده است تا انجمن برای حل آن تلاش کند.
گفتنی است آبانماه سال گذشته بود که در اوج فیلترینگ و ضرر کسبوکارها، شاپرک با ارسال نامهای به مدیران عامل پرداختیارها اعلام کرد پایانههای اینترنتی فاقد اینماد یا دارای هویت نامنطبق با مالک نماد، غیرفعال خواهند شد. این درحالی بود که پیش از این شرط اخذ اینماد برای دریافت درگاه پرداخت تنها محدود به کسبوکارهای جدید بود.
پس از رسانهایشدن این تصمیم، صرافیهای رمزارزی بیش از سایرین با چالشی جدی مواجه شدند. نباید فراموش کرد با توجه به اینکه هنوز قانونگذاری در مورد این فعالین صورت نگرفته است، آنها امکان اخذ نماد اعتماد الکترونیکی را ندارند و از خدمات پرداختیاری استفاده میکنند. ازهمینرو این سؤال از سوی فعالین این حوزه در آن زمان مطرح شد که سرنوشت صرافیهای رمزارزی چه میشود؟ آیا شاپرک با چنین تصمیمی بهدنبال تعطیلی این دست از کسبوکارهاست؟
با توجه به این دغدغهها، معاونت حقوقی ریاستجمهوری پیشنهادهایی را به مرکز توسعه تجارت الکترونیک ارائه کرد و از آنها خواست تا درگاه پرداخت فعالانی که هنوز تنظیمگری نشدهاند، مسدود نشود:
«مقوله اعطای اینماد در دو حوزه تنظیمگریشده و نشده قابل بررسی است. در حوزههای تنظیمگرینشده بهویژه حوزههای مالی نوظهور، با توجه به سرعت نوآوری و عدم امکان پیشتنظیمگیری بهدلیل سکون نهادهای تنظیمگر، مرکز توسعه تجارت الکترونیکی و بانک مرکزی سازوکاری را طراحی و پیادهسازی کنند که ضمن ثبت و احراز اطلاعات از جهت حفظ نظارت و مشاهدهپذیری، امکان دریافت درگاه پرداخت اینترنتی تا زمان تنظیم مقررات آن حوزه فراهم شود. همین رویه درخصوص سایر حوزههای نوظهور بین مرکز توسعه تجارت الکترونیکی و تنظیمگر بخشی ذیربط اجرا شود.»
لازم به ذکر است صرافی رمزارز کوین نیک مارکت پایان سال 1401 به فعالیتهای خود پایان داد و طی بیانیهای اعلام کرد اینماد، عدم رگولاتوری و محدودیتهای بانک مرکزی از اصلیترین عوامل تعطیلی این شرکت بودهاند. حال انجمن فینتک باور دارد که با گامهایی که برداشته میتواند تا از بسته شدن بیشتر صرافیهای آنلاین پیرامون موضوعی مثل اینماد جلوگیری کند.
پاسخ ها