زمان زیادی به معرفی گوشیهای پیکسل ۴ و پیکسل ۴ ایکسال باقی نمانده و اگرچه بسیاری از مشخصههای آنها لو رفته، ولی در رابطه با برخی از جزییات نسبتا مهم هنوز نمیتوانیم با قاطعیت زیادی اظهارنظر کنیم. به همین خاطر، در این مطلب قصد داریم انتظارات خود را در مورد برخی ویژگیهای نسل جدید گوشیهای پیکسل مطرح کنیم.
گوگل پیکسل ۳ فقط در سه رنگ مشکی، سفید و صورتی روانهی بازار شد. در چند سال گذشته تقاضای زیادی برای ارائهی این گوشیهای در رنگهای جذابتر ارائه شده که گوگل هنوز به آنها توجهی نشان نداده است. سال گذشته قبل از عرضه پیکسل ۳، گوگل بهصورت غیر مستقیم احتمال ارائه این گوشیها در دو رنگ جدید را مطرح کرد که غیر از سیاه و سفید فقط شاهد رنگ صورتی بودیم. در هر صورت امیدواریم برای پیکسل ۴، گوگل رنگهایی مانند قرمز را مدنظر قرار دهد.
نمایشگر پیکسل ۳ و پیکسل ۳ ایکسال اصلا بیکیفیت نیستند ولی در هر صورت نسبت به نمونههای رقبا حرف زیادی هم برای گفتن ندارند و از بین ضعفهای آنها میتوانیم به دقت رنگ و حداکثر میزان روشنایی اشاره کنیم. بهعنوان مثال، نمایشگر پیکسل ۳ در حالت پیشفرض از نظر دقت رنگ ضعفهای زیادی دارد. در بررسیهای انجام شده، نمایشگر پیکسل ۳ ایکسال در این زمینه بهتر است ولی هر دو آنها رنگها را بهصورت جذاب نشان نمیدهند و فقط در صورت فعال کردن حالت Boosted میتوانید نحوه نمایش رنگها را تا حد زیادی بهبود ببخشید. برای مقایسه باید به حالت پیشفرض نمایشگر گوشیهای گلکسی اس ۱۰ و اس ۱۰ پلاس اشاره کنیم که از همان ابتدا رنگها را بهصورت جذاب و دقیق نشان میدهند.
از دیگر مواردی که امیدواریم در پیکسل ۴ بهبود پیدا کند، موضوع حداکثر میزان روشنایی است. نمایشگر هر دو گوشی پیکسل ۳ و پیکسل ۳ ایکسال در این زمینه نسبت به نمونههایی مانند گلکسی اس ۱۰ و آیفون XS اصلا به چشم نمیآیند.
عمر باتری هیچوقت یکی از نکات قوت گوشیهای پیکسل نبوده است. پیکسل ۳ مبتنی بر باتری ۲۹۱۵ میلیآمپر ساعتی است و مدل بزرگتر از باتری ۳۴۳۰ میلیآمپری بهره میبرد. ظرفیت باتری هر دو گوشی نسبت به بسیاری از پرچمداران کم است و به همین خاطر از نظر عمر باتری هم عملکرد چندان ایدئالی ندارند. البته میدانیم که ظرفیت بالای باتری لزوما منجر به افزایش قابل توجه عمر باتری نمیشود ولی در هر صورت ظرفیت بالاتر ضرری هم ندارد.
گوشیهای پیکسل ۳ از شارژ سریع پشتیبانی میکنند که البته در این زمینه هم فاصله زیادی با دیگر رقبای خود دارند. البته انتظار نداریم که گوگل مانند سامسونگ شارژ سریع ۴۵ واتی را امکانپذیر کند، ولی حداقل امیدواریم نسبت به سال گذشته، در این زمینه شاهد ارائهی تکنولوژی سریعتری باشیم.
پیکسل ۴ فاقد حسگر فیزیکی اثر انگشت در پنل پشتی است. در عوض، گفته میشود این گوشیها همراه با حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر معرفی میشوند. اگر این خبر صحت داشته باشد، امیدواریم عملکرد این مشخصه بهتر از گوشیهایی مانند گلکسی اس ۱۰ باشد. البته باید بگوییم که سامسونگ با ارائه چند آپدیت برای مدلهای گلکسی اس ۱۰، سرعت این حسگر را افزایش داده اما در نهایت همچنان ضعف این تکنولوژی در گوشیهای مذکور احساس میشود. هنوز در مورد فراصوت یا اپتیکال بودن این حسگر در پیکسل ۴ خبر نداریم ولی در هر صورت امیدواریم بتواند عملکرد سریع و دقیقی را به ارمغان بیاورد.
همچنین طبق گزارشهای منتشر شده، پیکسل ۴ مانند آیفونهای جدید از سیستم تشخیص چهره پیشرفته بهره میبرد. در رندرهای منتشر شده، شاهد حاشیهی فوقانی نسبتا ضخیمی هستیم که انواع و اقسام سنسورها را در خود جای داده که عمدتا برای همین سیستم مورد استفاده قرار میگیرند. در هر صورت قابلیت تشخیص چهره سهبعدی و حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر دست کاربر را برای آنلاک کردن گوشی بازتر میکند.
یکی از ویژگیهای شاخص گوشیهای پیکسل ۳ مشخصه Active Edge یا بدنه حساس به فشار است. اگر با این قابلیت آشنایی ندارید، اساسا به شما اجازه میدهد که با فشردن بدنه گوشی کارهایی را انجام دهید و از آن میتوان بهعنوان نوعی میانبر سختافزاری یاد کرد. با این حال، این مشخصه از لحاظ شخصیسازی حرفی برای گفتن ندارد و با استفاده از آن فقط میتوانید کارهای محدودی را انجام دهید. در حال حاضر، این مشخصه عمدتا یک قابلیت پر زرقوبرق برای اجرای دستیار دیجیتالی گوگل اسیستنت است.
از بین امکانات فعلی آن میتوانیم به اجرای گوگل اسیستنت و بیصدا کردن آلارمها، تماسهای دریافتی، تایمرها و نوتیفیکیشنها اشاره کنیم. شخصیسازی آن هم فعلا در حد این است که حساسیت آن را تنظیم کنید یا مثلا کارکرد آن حین قفل بودن گوشی را فعال یا غیرفعال کنید. به همین خاطر امیدواریم برای پیکسل ۴، شخصیسازیهای گستردهای برای این مشخصه ارائه شود تا بتوانیم از آن برای کارهای مفیدتری استفاده کنیم.
در دنیایی که اکثر گوشیها از دوربینهای چندگانه بهره میبرند، گوگل برای سه نسل پیاپی فقط از دوربین واحد استفاده کرد. البته به هیچ عنوان نمیتوانیم کیفیت بالای دوربین این گوشیها را کتمان کنیم. اما امسال، بالاخره گوگل میخواهد برای گوشیهای پیکسل ۴ از دوربین دوگانه استفاده کند. اگر اطلاعات منتشر شده صحت داشته باشند، با دوربین اصلی ۱۲ مگاپیکسلی و دوربین تلهفوتو ۱۶ مگاپیکسلی روبرو خواهیم شد.
در ماژول مربع شکلی که این دوربینها را در خود جای داده، احتمالا یک نوع دوربین تشخیص عمق هم برای بهبود حالت پرتره و کیفیت اپلیکیشنهای واقعیت افزوده تعبیه شده است. علاوه بر بهبود حالت پرتره، بدون شک در این گوشیها شاهد بهتر شدن کیفیت حالت شب هم خواهیم بود. بین شرکتهای مختلف، رقابت سنگینی بر سر کیفیت حالت پرتره و حالت شب در جریان است و در این زمینه گوگل با بهرهگیری از پیشرفتهای نرمافزاری همواره توانسته توجهات زیادی را جلب کند.
منبع: Phone Arena
پاسخ ها