به تازگی تصویری در شبکههای اجتماعی منتشر شده که منظرهای عجیب و حیرتانگیز را از غروب خورشید نشان میدهد. پدیدهی اپتیکی غیرمعمولی که صحنهای را پدید آورده که انگار دو منظرهی متفاوت در آسمان با یکدیگر ترکیب شدهاند.
در سمت راست تصویر بالا رنگهای غلیظ غروب خورشید دیده میشوند. در حالی که در نیمهی چپ خبری از این رنگها نیست و آسمان تاریکتر و خاکستری است. این نمایی است که Uma Gopalakrishnanاز غروب روز ۲۲ تیر در کارولینای شمالی ثبت کرده است.
با این که این تصویر به نظر غیرواقعی میرسد اما عکاس هیچ گونه مونتاژی در این عکس انجام نداده است. دو نیم شدن منظرهی غروب خورشید در این تصویر به دلیل سایهای است که ابری بزرگ بر آسمان انداخته است. وجود ابری بزرگ در زیر افق و سایهی پدید آمده از آن باعث شده نور خورشید به ابرهایی که در نیمهی چپ تصویر قرار دارند نرسد تا این صحنهی عجیب شکل بگیرد.
سایهی ایجاد شده توسط ابرها باعث ایجاد پدیدههای اپتیکی دیگری نیز میشود که پرتوهای خورشید از معروفترین آنهاست. بخشهای تیره پرتوهای خورشید که در زمان طلوع یا غروب خورشید دیده میشوند در واقع سایهی ابرها هستند.
بخش زیادی از جذابیت طلوع و غروب خورشید به دلیل رنگهای زیبایی است که در این مواقع از روز آسمان را فرامیگیرند. رنگهای غلیظ در زمان طلوع و غروب خورشید به دلیل پراکنده شدن طیف آبی نور در جو ایجاد میشوند. در زمان غروب یا طلوعْ خورشید ارتفاع بسیار کمی از افق دارد و نور خورشید از بخش بیشتری از جو گذر میکند (نسبت به زمانی که در ارتفاع بالاتری از افق قرار دارد). به همین دلیل نور آبی در جو بیشتر پراکنده میشود و طیف قرمز نور مرئی بیشتر از دیگر مواقع از جو گذر میکند و به ما میرسد. این اتفاق زمانی که ذراتی مانند خاکستر آتشفشان یا آلودگی در جو وجود دارند با شدت بیشتری اتفاق میافتد.
پاسخ ها