سرانجام مذاکرات اپل با اینتل بر سر تصاحب بخش تولید مودمهای 5G گوشیهای هوشمند اینتل به قیمت یک میلیارد دلار به نتیجه رسید.
اپل و اینتل اعلام کردند که اپل بخش بزرگی از تجارت مودم گوشی هوشمند اینتل را به قیمت یک میلیارد دلار میخرد. حدود ۲۲۰۰ کارمند اینتل به اپل میپیوندند و اپل IP و تجهیزات اینتل را نیز به تملک خود درخواهد آورد. انتظار میرود که این معامله تا انتهای سال جاری بهطورکامل انجام شود.
اینتل بهطور کامل از صنعت مودم خارج نخواهد شد؛ بلکه آنها همچنان به ساخت و تولید مودم کامپیوترهای شخصی، دستگاههای اینترنت اشیا، خودروهای خودران و ظاهرا هر حوزهای که مربوط به گوشی هوشمند نباشد، ادامه خواهند داد. باب سوان، مدیرعامل اینتل، گفت که این کار به اینتل کمک خواهد کرد تا تمرکز خود را روی طراحی و توسعهی سایر فناوریهای 5G معطوف کند.
انجام این معامله به آن معنی است که اپل اکنون بهخوبی در مسیر تولید مودمهای 5G برای گوشیهای هوشمند خود قرار گرفته است و میتواند وابستگی سختافزاری خود را به کوالکام حذف کند. مدت زیادی نیست که اپل توانسته است اختلافات بلندمدت خود را با این تولیدکنندهی تراشه حل کند و پس از آن بود که اینتل بدون فوت وقت تصمیم خود را مبنی بر خروج از صنعت گوشی 5G اعلام کرد. این تصمیم، نتیجهی مستقیم آشتی اپل و کوالکام بود. بلومبرگ در همان زمان بهنقل از تحلیلگران پیشبینی کرد که مودمهای اختصاصی اپل ظرف سه سال آینده آماده خواهند شد.
تولید مودمهای اختصاصی مزیتهای زیادی را برای اپل بههمراه خواهد داشت. این کار موجب میشود کوپرتینونشینها فناوری مودم را همگام با سایر فناوریهای خود توسعه ببخشند و یکپارچگی بیشتری بین تولیدات خود ایجاد کنند. همچنین، آنها خواهند توانست ویژگیهای جدیدی برای آن درنظر بگیرند تا دستگاههای خود را از سایرین متمایز سازد. این همان استراتژی است که اپل در زمان ورود به صنعت پردازندههای تبلت و گوشیهای هوشمند اتخاذ کرد و توانست به پیشرفتهایی دست یابد که تراشههای آن را تبدیل به پیشگامان این صنعت کرد.
علاوهبراین، این کار به کاهش وابستگی اپل به کوالکام کمک میکند؛ کوالکام، درحالحاضر، بزرگترین تأمینکنندهی مودمهای گوشیهای هوشمند است و در گذشته، از طرف اپل متهم شده بود که قیمتهای نامعقول و بالایی را برای وفاداری به پتنتهای خود و حق استفاده از فناوری، از مشتریان خود دریافت میکرد. همچنین، کوالکام متهم به وادارکردن شرکتها به پذیرش شرایطش در ازای حق دسترسی به سختافزارهای خود است و این کار را بهعنوان بخشی از سیاست «بدون مجوز، بدون تراشه» انجام میدهد؛ به این معنی که اگر شرکتها مجوز استفاده از پتنتها را از این شرکت خریداری نکنند، حق استفاده از تراشهها را نخواهند داشت.
اپل و کوالکام در آوریل گذشته بر سر مجوز استفاده از پتنتها به مدت ۶ سال با هم به توافق دست یافتند و اپل، بهاحتمال زیاد در زمان توسعه و تولید مودمهای خود کماکان از این مجوز استفاده خواهد کرد. پس از بروز اختلافات حقوقی میان اپل و کوالکام، اپل برای تولید گوشیهای آیفون XS خود تنها به مودمهای اینتل اکتفا کرد. اپل ادعا کرده است که آنها درابتدا قصد داشتند از مودمهای کوالکام استفاده کنند، اما این شرکت از فروختن مودمهای خود به اپل خودداری کرد.
سوابق نشان میدهد مودمهای اینتل از نظر فنی همیشه یک گام از مودمهای کوالکام عقبتر بودهاند. بنا بر گزارشها، زمانیکه اپل از محصولات هر دو شرکت در گوشیهای آیفون 10 (iPhone X) استفاده میکرد، تراشههای تولید کوالکام سرعت بسیار بیشتری نسبت به تراشههای اینتل داشتند؛ این برتری حتی در صورت غیرفعالکردن برخی از قابلیتها در مودمهای کوالکام، باز هم، بهوضوح آشکار بود.
بنابر گزارشها، اپل از مدتها پیش مشغول طراحی مودمهای خود بود. دسامبر گذشته، فهرست مشاغل موردنیاز در این شرکت نشان میداد که آنها در محلی غیر از دفاتر خود در سانتا کلارا و سن دیگو مشغول کار روی سختافزارهای شبکهای هستند. سندیگو شهری است که ستاد مرکزی کوالکام در آن مستقر است و اپل بهتازگی تصمیم خود مبنی برای استخدام ۱۲۰۰ کارمند دیگر را برای این شهر اعلام کرده است.
خریدن یک کسبوکار دیگر برای ایجاد یک رقیب داخلی، تاکتیکی است که اپل حداقل یک بار دیگر از آن استفاده کرده است. در گذشته، کوپرتینونشینها ۳۰۰ میلیون دلار برای خرید بخشی از شرکت Dialog هزینه کردند. این شرکت، تأمینکنندهی تراشههای مدیریت توان برای گوشیهای اپل بود. خرید Dialog با ۳۰۰ کارمند در زمان انجام معامله، از نظر شمار کارمندانی که اپل به خود میافزود، بزرگترین معامله اپل بهشمار میآمد.
پاسخ ها