tarikhma

tarikhma

رمزگشایی از 5 راز باستانی

آثار برجسته تاریخی، همواره افسانه‌هایی را با خود به همراه دارند که با کاوش در میان آنان، سوالات بسیاری پیرامون آن‌ها مطرح خواهد شد. اما برخی از این اکتشاف‌ها با وجود آنکه اهمیت عمده‌ای در باستان‌ شناسی دارند، در واقعیت رمز و راز پیچیده‌تری را در پشت پرده مخفی کرده‌اند. این دسته از اسرار، از جمله موارد بی‌پاسخی هستند که باستان‌شناسان را با سوالات بی‌پاسخ بسیاری رو به رو می‌کنند. از  داستان مرموز مردمان دریا (Sea People) گرفته تا ساختارهای سنگی باستانی عظیم در اردن و سوریه و یا معماهای بسیار در مورد فراعنه مصر، همگی اسرار باستانی بسیاری را در خود نهان ساخته‌اند. در این مطلب به بررسی 16 راز باستانی می‌پردازیم که باستان‌شناسان تا حد بسیاری به حل معمای آنان نزدیک شده‌اند.

. . .

 

1- مردمان دریا چه کسانی بودند؟
 

رمزگشایی از ۱۷ راز باستانی


در حدود 3200 سال قبل، گروهی از مردم که دانشمندان امروزی آنان را تحت عنوان «مردمان دریا» می‌شناسند، به شهرها و تمدن‌های سراسر مدیترانه شرقی یورش برده و ناآرامی‌های بسیاری را به پا کردند. در پی این حملات، بسیاری از شهرها نابود شد و گنجینه‌های بسیاری در این میان به غنیمت برده شدند. با نابودی شهرها و تمدن‌ها، مردمان دریا که از ساکنین نواحی دریای اژه بودند، در خاورمیانه مستقر شدند.

حفاری‌های باستان‌شناسان در شهرهای مرتبط با مردمان دریا و مطالعه در متون باستانی همچنان ادامه دارد. در اکتبر 2017، باستان‌شناسان موفق به کشف یک کتیه عظیم سنگی شدند که در آن به مردمان دریا اشاره شده است. این کتیبه در شهر Beyköy و در کشور ترکیه پیدا شد، احتمالا داستان‌ رازآلود مردمان دریا را به شکل شفاف‌تری برای ما تشریح خواهد کرد.

 



2- آثار مردان قدیم توسط چه کسانی ساخته می‌شد؟
 

رمزگشایی از ۱۷ راز باستانی


بادیه‌نشینان خاورمیانه در اوایل قرن بیستم، برای نخستین بار اصطلاح «آثار مردان قدیم» (The Works of the Old Men) را مطرح کردند. این کشف باستانی، مجموعه‌ای از ساختارهای سنگی را شامل می‌شود که در اردن، سوریه و عربستان سعودی پیدا شده‌اند. مشاهده مفهوم اصلی این ساختارها بر روی زمین، امری دشوار است؛ اما اشکال مختلف آنان را می‌توان به راحتی از هواپیما و یا تصاویر ماهواره‌ای دید. این دسته از ساختارهای سنگی، معمولا به علت شکل و شمایل ظاهری‌شان، اسامی مختلفی را به خود می‌گیرند که از حمله آنان می‌توان به بادبادک‌ها، چرخ‌ها، دروازه‌ها و … اشاره کرد.

تحقیقات باستان‌شناسان بر روی این ساختارهای سنگی همچنان ادامه دارد و اخیرا نیز گروهی از محققان در تلاش هستند مقاله‌ جدیدی در مورد این ساختارها در عربستان سعودی را منتشر کنند.

 



3- آیا اتاق‌های مخفی در دل هرم جیزه قرار دارند؟
 

رمزگشایی از ۱۷ راز باستانی


تحقیقات انجام گرفته به کمک «پروژه اسکن اهرام» (Scan Pyramids Project) نشان می‌دهد که 2 حفره ناشناخته در دل هرم بزرگ جیزه قرار دارد. هرم جیزه بزرگ‌ترین هرم ساخته شده توسط مصریان باستان بوده که در حدود 4500 سال قبل برای فرعون خوفو (Khufu) ساخته شد.

یک حفره در گوشه شمال شرقی حرم واقع شده و دیگری در طرف شمالی این هرم قرار دارد.

برخی از دانشمندان ضمن تحقیق و بررسی این مسئله، به نتایجی باورنکردنی دست یافته‌اند. گفته می‌شود که این حفره‌های خالی، در واقع همان اتاق‌های مخفی در دل هرم بزرگ جیزه هستند. کارشناسان سعی دارند با اسکن دقیق ساختار این هرم، پرده از این راز باستانی بردارند.

 



4- آیا مقبره‌های سلطنتی در دره پادشاهان مخفی شده‌اند؟
 

رمزگشایی از ۱۷ راز باستانی


دره پادشاهان از 16 الی 11 قرن پیش از میلاد مسیح، به عنوان محلی برای دفن پادشاهان مصری مورد استفاده قرار می‌گرفت. بسیاری از این مقبره‌ها در عهد باستان مورد سرقت واقع شدند که از جمله این موارد می‌توان به نابودی کامل آرامگاه توت‌عنخ‌آمون (Tutankhamun) در سال 1922 اشاره کرد.

باستان‌شناسان معتقدند که تعداد دیگری از این مقبره‌ها، هنوز در دره پادشاهان بوده و تاکنون کشف نشده‌اند. تحقیقات کارشناسان با استفاده از اسکن‌های رادار نیز نشان می‌دهد که در این محل، ممکن است چندین آرامگاه دیگر هم وجود داشته باشد. اگرچه هنوز مشخص نیست که مقبره کدام‌ پادشاه باستانی در این محل به صورت مخفی باقی مانده، اما پیش‌بینی می‌شود که این آرامگاه متعلق به همسر پادشاه توت‌عنخ‌آمون باشد. به گفته کارشناسان، احتمالا در آینده‌ای نزدیک از این راز باستانی نیز رمزگشایی خواهد شد.

 



5- چه کسی طومارهای دریای مرده را نوشت؟
 

رمزگشایی از ۱۷ راز باستانی


طومارهای دریای مرده (the Dead Sea Scrolls) شامل هزاران تکه متن 2000 ساله است که در 12 غار و حوالی قمران در اسرائیل کشف شد. اینکه چه کسی کتیبه‌های دریای مرده را نوشته، همچنان در هاله‌ای از ابهام قرار دارد. اما نظریه اکثریت کارشناسان بر این است که فرقه‌ای تحت عنوان اسنی‌ها (Essenes) در اسرائیل، نویسنده آنان هستند و پیش از فرار از ارتش رومیان باستان، این کتیبه‌ها را در غارها مخفی کرده‌اند.

با این وجود، نظریه‌های دیگری نیز برای این کتیبه‌ها پیشنهاد شده‌ است. حتی گروهی از محققان بر این باور هستند که شمار قابل توجهی از این کتیبه‌ها در قمران نوشته نشده و احتمالا از مناطق دیگری از اسرائیل و یا فلسطین به این غارها راه یافته‌اند. باستان‌شناسان با بررسی مناطق اطراف قمران، غارهای ناشناخته دیگری را برای کشف یافته‌های بیشتر مورد بررسی قرار داده‌اند. اخیرا نیز گروهی از کارشناسان خبر از کشف یک غار جدید در این منطقه دادند که احتمالا راه تازه‌ای برای رمزگشایی از این راز باستانی به شمار خواهد رفت.

 

tarikhma
tarikhma

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋