بررسی دادههای مختلف بازار نشان میدهد که قیمت بیت کوین تحتتأثیر نگرانیهای حوزه قانونگذاری در ایالات متحده و مشکلات اقتصاد کلان در جهان میتواند در کوتاهمدت به کمتر از ۲۹٬۰۰۰ دلار کاهش یابد.
به گزارش کوین تلگراف، قیمت بیت کوین در ۱۳ ژوئیه (۲۲ تیر) به بالای ۳۱٬۸۰۰ دلار رسید، اما وجود مشکلاتی منجر به اصلاح ۶.۳درصدی قیمت آن و رسیدن به ۲۹٬۷۰۰ دلار در ۱۷ ژوئیه (۲۶ تیر) شد.
این روند قیمتی منعکسکننده نگرانی سرمایهگذاران در مورد تحولات نظارتی جاری در ایالات متحده و عوامل بازدارنده رشد اقتصادی است که میتواند قیمت بیت کوین را به زیر ۲۹٬۰۰۰ دلار برساند. سطحی که آخرین بار در ۲۱ ژوئن (۳۱ خرداد) به آن رسیده بود.
با بررسی بازار مشتقات، شاهد افزایش تقاضا در معاملات آتی بیت کوین هستیم که البته این تقاضا در بازارهای آسیا درحال کاهش است.
اختلاف جزئی قیمت معاملات ۳ماهه آتی بیت کوین در مقایسه با بازارهای اسپات نشاندهنده تمایل فروشندگان به دریافت پول بیشتر در ازای تأخیر در تصفیهحساب است. در بازارهای سالم، قراردادهای آتی بیت کوین معمولاً با وجه تضمین (Premium) سالانه ۵ تا ۱۰ درصدی معامله میشود، شرایطی که با اصطلاح کانتانگو (Contango) شناخته میشود و تنها مختص بازارهای ارزهای دیجیتال نیست.
وجه تضمین معاملات آتی بیت کوین با عبور از آستانه ۵درصدی، در بازه ۱۴ تا ۱۷ ژوئیه (۲۳ تا ۲۶ تیر) در محدود ۷درصدی در نوسان بود. این مسئله بیانگر کاهش باور خریداران به تداوم روند صعودی پس از تلاش ناموفق برای عبور از سطح ۳۱٬۸۰۰ دلار است.
با این حال، وجه تضمین تتر در بازار آسیا کاهش یافته است. وجه تضمین این استیبل کوین بهعنوان شاخصی از تقاضای معاملهگران خرد چینی ارزهای دیجیتال عمل کرده و تفاوت بین معاملات همتابههمتا تتر و دلار آمریکا را اندازهگیری میکند.
اخیراً، وجه تضمین تتر در آسیا به ۱.۸درصد کاهش یافته که پایینترین سطح آن در بیش از ۶ماه گذشته است. این روند نزولی از ۱۲ ژوئیه (۲۱ تیر) شروع شد و با گذشت زمان افزایش یافت که بیانگر فشار فروش متوسط در بازار است.
نگرانیهای نظارتی گریبانگیر ارزهای دیجیتال
قانونگذاری در بخش ارزهای دیجیتال همچنان مایه نگرانی سرمایهگذاران است. اگرچه که حکم ۱۳ ژوئیه (۲۲ تیر) دادگاه مبنی بر اینکه فروش ریپل از طریق صرافیها یا خارج از آن نقض مقررات بازار اوراق بهادار نیست، تأثیر مثبتی بر بازار داشت، اما قاصی بهطور قطعی تعیین نکرد که آیا عرضه اولیه ریپل میتواند بهعنوان فروش اوراق بهادار دستهبندی شود یا نه.
این نبود شفافیت برخی از سرمایهگذاران را نگران کرده است؛ زیرا این احتمال را افزایش میدهد که دیگر ارزهای دیجیتال نیز بهطور بالقوه بهعنوان اوراق بهادار شناخته شوند.
علاوه بر حکم دادگاه درباره ریپل، طبق گزارشها بایننس نیز ۱٬۰۰۰ کارمند خود را اخراج کرده است. اگرچه این صرافی این گزارشها را رد کرده و مدعی تخصیص منابع روتین و روند جاری استخدام شده است، نگرانیها در مورد آینده بایننس بهدنبال کنارهگیری چندین مدیر ارشد آن و شکایت کمیسیون بورس و اوراق بهادار افزایش یافته است.
روندهای کلان اقصاد به ضرر بازار ارزهای دیجیتال
شرایط اقتصاد کلان در مدت اخیر بهسود بیت کوین و دیگر داراییهای پرریسک نبوده است. رشد تولید ناخالص داخلی چین در ۳ماهه دوم سال ۲۰۲۳ به ۶.۳درصد کاهش یافت که کمتر از انتظارات بازار بود. همچین، عواملی چون تداوم جنگ تجاری با ایالات متحده و تلاشهای دولت چین برای پرداخت بدهیهایش در این کاهش نقش داشتند.
با درنظرگرفتن تأثیرات اقتصاد کلان و تصمیمات دادگاه در آینده نزدیک که میتواند بر دو صرافی بزرگ اثری منفی بگذارد میتوان انتظار داشت که احتمال سقوط بیت کوین به زیر ۲۹٬۰۰۰ دلار افزایش یابد. این شرایط یک سناریوی مساعد برای فروشندگان ایجاد میکند که باعث تقویت مقاومت ۳۰٬۰۰۰ دلار خواهد شد.
احتمال کاهش قیمت بیت کوین به کمتر از ۲۹٬۰۰۰ دلار در این هفته
به نظر میرسد که جز بدترشدن شرایط اقتصاد کلان و پررنگشدن احتمال افزایش بیشتر نرخ بهره توسط فدرال رزرو در سال جاری هیچ رویداد خاص دیگری وجود ندارد که احتمال تداوم روند صعودی بیت کوین را محدود کند.
از منظر بازار، معاملات آتی بیت کوین نشاندهنده افزایش اطمینان در میان معاملهگران حرفهای است که از اهرم استفاده میکنند. با این حال، فشار فروش ایجاد شده از سوی سرمایهگذاران خرد در آسیا میتواند رشد کلی بازار ارزهای دیجیتال را محدود کند.
پاسخ ها