sorena azizi

sorena azizi

تفاوت های فیلتر پرس اتوماتیک، نیمه اتوماتیک و دستی

دستگاه فیلتر پرس یکی از تجهیزات صنعتی است که برای آبگیری و کنسانتره کردن مورد استفاده قرار می گیرد. انواع دستگاه فیلتر پرس در صنایع گوناگون مانند کاغذ سازی، داروئی، تولید محصولات غذایی و نوشیدنی، صنایع معدنی و تولید مواد شیمیایی مورد استفاده قرار می گیرد.
به دلیل نیاز صنایع کوچک و بزرگ به این دستگاه، انواع فیلتر پرس اتوماتیک، نیمه اتوماتیک و دستی توسط شرکت های سازنده ارائه می شود. هر کدام از این دستگاه به صورت مدار باز برای دوغاب های معمولی و مدار بسته برای کنسانتره کرده محصولات حساس مانند غذا، دارو و غیره تولید می شوند. 
همه این دستگاه ها دارای تجهیزات کامل مانند پمپ فشار قوی، قاب، پارچه فیلتر، لوله ها و اتصالات هستند. اما با توجه به نوع فاضلاب یا دوغاب ورودی، دبی دوغاب، میزان هزینه اولیه در نظر گرفته شده و غیره می توان از بین این دستگاه های فیلتر پرس یکی را انتخاب کرد. در ادامه به توضیح هر کدام و تفاوت های آن ها می پردازیم.

دستگاه فیلتر پرس اتوماتیک

 

 


دستگاه فیلتر پرس اتوماتیک یا کاملا اتوماتیک تمامی استاندارد های یک دستگاه کنسانتره ساز را دارد. تمامی ساختار، اتصالات و اصول کاری آن همانند فیلتر پرس رایج است. با این تفاوت که همه ی عملیات ها به شکل اتوماتیک صورت می گیرد.
دستگاه فیلتر پرس نیمه اتوماتیک
دستگاه فیلترپرس نیمه اتومات به نیروی انسانی برای کنترل و مدیریت تابلو برق یا همان سیستم کنترل نیاز دارد. راندمان کاری ان کاملا مشابه با دستگاه های تمام اتوماتیک است.


دستگاه فیلتر پرس دستی


 قدیمی ترین و ساده ترین دستگاه فیلتر پرس، فیلتر پرس دستی است. از این دستگاه برای ظرفیت های آبگیری کم دوغاب استفاده می شود.

تفاوت های دستگاه فیلتر پرس اتوماتیک نیمه اتوماتیک و دستی


تا اینجا متوجه شدیم که از لحاظ عملکردی انواع دستگاه های فیلتر پرس مشابه هم عمل می کنند ولی در نوع کنترل و مدیریت دستگاه دارای تفاوت هستند. همین امر باعث ایجاد تفاوت های دیگر در کار دستگاه می شود.

نیروی کار مورد نیاز


دستگاه فیلتر پرس اتوماتیک به هیچ نیروی انسانی نیاز ندارد و فقط با زدن کلید استارت بقیه عملیات ها به شکل اتومات اجرا می شوند. اما در دستگاه فیلتر پرس نیمه اتوماتیک یک اپراتور فرمان های اجرایی را  بر روی سیستم کنترل اعمال می کند. دستگاه دستی هیچگونه تجهیزات کنترل برقی ندارد و بنابراین به یک نیرو کار تمام وقت نیاز دارد تا کلیه عملیات های دستگاه را انجام دهد.

قیمت

پتفاوت دوم در قیمت اولیه تمام شده دستگاه است. دستگاه های اتوماتیک به دلیل داشتن سیستم تمام هوشمند قیمت بالاتری نسبت به سایر فیلتر پرس ها دارند. دستگاه فیلتر پرس دستی نیز به دلیل سادگی پایین ترین قیمت را دارد.

بهره برداری و نگهداری


فیلتر پرس دستی به یک نیروی کار نیاز دارد تا دائما آن را تمیز و شست و شوی آن را انجام دهد. اما دستگاه های تمام اتومات و نیمه اتومات کلیه عملیات های بهره برداری بدون دخالت انسان انجام می شود. اما با این وجود در دستگاه های اتومات عملیات بهره برداری مربوط به بازرسی و کنترل سیستم تابلو برق و غیره می شود.

انرژی مصرفی


فیلتر پرس اتوماتیک بیشترین مصرف انرژی و برق را به دلیل دار بودن بیشترین تجهیزات برقی دارد. به همین ترتیب هر چقدر دستگاه ساده تر شود میزان مصرف انرژی برق آن کم تر می شود.

توان کنسانتره سازی

از دستگاه فیلتر پرس دستی برای ظرفیت های کم دوغاب استفاده می شود. در واقع این دستگاه ها هنگامی که پساب ورودی کم است بهترین گزینه می باشند. اما با افزایش حجم دوغاب ورودی باید از دستگاه های تمام اتوماتیک و نیمه اتوماتیک استفاده شود چرا که نیروی انسانی قادر به آبگیری و یا کنسانتره سازی حجم بالا نمی باشد.
فضای اشغال شده
به صورت تقریبی هر دو دستگاه فیلتر پرس اتوماتیک و نیمه اتوماتیک فضای یکسانی اشغال می کنند. اما با توجه به توان تصفیه پایین فیلتر پرس دستی ابعاد آن نیز کوچک می باشد.

سخن آخر


برای انتخاب دستگاه فیلتر پرس صنعتی مناسب خود باید ابتدا ظرفیت دوغابی که قرار است آبگیری شود را در نظر بگیرید، سپس با توجه به میزان هزینه در نظر گرفته شده برای فیلتر پرس از بین گزینه های مورد نظر یکی را انتخاب کنید. جهت دریافت مشاوره اختصاصی از تیم طراح و سازنده فیلتر پرس می توانید آب سازه را در گوگل سرچ کنید و یا با شماره های ما تماس بگیرید.
 

sorena azizi
sorena azizi

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋