دستگاه تصفیه کننده آب خانگی چه چیزی را جدا میکند؟
سوال مهم "دستگاه تصفیه کننده آب خانگی چه چیزی را جدا میکند؟" را که در ذهن هر فردی پیش میآید، در این مقاله از بررسی میشود. دستگاههای تصفیه آب خانگی با استفاده از فناوریهای مختلف، ناخالصیها، باکتریها، و ذرات معلق را از آب حذف میکنند، تا آب مصرفی بهداشتی و سالم باشد.
در زمان حاضر، آب به عنوان یکی از جوانب اساسی سلامت فرد و جامعه مورد تأکید قرار گرفته است. با توجه به اینکه دو سوم بدن انسان از آب تشکیل شده است، تأمین آب با کیفیت به میزان کافی میتواند تأثیر بسزایی در سلامتی افراد داشته باشد. به همین دلیل، استفاده از دستگاههای تصفیه آب خانگی به عنوان یک راهکار مؤثر برای اطمینان از ارائه آب سالم و بهداشتی به خانوادهها مطرح شده است.
اهمیت مصرف آب با کیفیت بیشتر در افزایش سلامتی و بهبود عملکرد اندامهای بدنی آشکار است. اما آب لوله کشی معمولاً به صورت کامل تصفیه نمیشود و در آن مقداری ناخالصی و املاح مضر وجود دارد که ممکن است برای سلامتی آدمیان ضررآور باشد. بنابراین، استفاده از دستگاه تصفیه آب خانگی به عنوان یک راهکار کارآمد جهت بهبود کیفیت آب و حذف ناخالصیها به شدت توصیه میشود.
عملکرد دستگاه تصفیه آب به این صورت است که آب لوله کشی از یک طرف وارد این دستگاه میشود. سپس با عبور از فیلترهای مختلف، ناخالصیها و املاح مضر از آب جدا میشوند و آب تصفیه شده از شیر دستگاه خارج میگردد. با استفاده از این تکنولوژی، آبی خالص، بهداشتی و گوارا برای مصرف فراهم میشود.
اگر شما هم به دنبال اطلاعات بیشتر در مورد عملکرد دستگاه تصفیه آب هستید، به شدت توصیه میشود تا تا پایان این مقاله با ما همراه باشید و اطلاعات لازم را از متن زیر بهدست آورید.
دستگاه تصفیه آب خانگی
فیلترهای آب نوید آب تمیز و فیلتر شده را می دهند که اغلب مستقیماً از شیر آشپزخانه شما می آید. اما فیلترهای آب چگونه کار می کنند؟ دقیقاً در داخل فیلتر آب چه اتفاقی می افتد تا آب لوله کشی شما تمیزتر شود؟ ما هر آنچه را که باید بدانید در این راهنما به اشتراک گذاشته ایم.
5 نوع محبوب فیلتر آب وجود دارد: فیلترهای مکانیکی، فیلترهای جذبی، فیلترهای تبادل یونی، فیلترهای غشایی و فیلترهای دییونیزاسیون.
انواع مختلف فیلترهای آب از فرآیندهای مختلفی برای حذف آلاینده ها استفاده می کنند.
فیلترها را می توان در یک سیستم چند مرحله ای برای عملکرد بهتر ترکیب کرد.
امروزه کاربردهای مختلفی برای فیلترهای آب وجود دارد، از جمله در سیستم های تصفیه شیر آب، واحدهای فیلتر دوش، سیستم های تصفیه کل خانه، پارچ های فیلتر آب، واحدهای زیر سینک و غیره.
تصفیه کننده آب
فیلترهای مکانیکی برای ایجاد یک مانع فیزیکی در برابر آلاینده هایی مانند رسوب، خاک و سایر ذرات معلق طراحی شده اند.
انواع مختلفی از فیلترهای مکانیکی وجود دارد، از جمله فیلترهای سرامیکی (که آلایندههای هر اندازه، از جمله عوامل بیماریزا را با شبکهای از منافذ حذف میکنند) و فیلترهای مشبک (که برای به دام انداختن ذرات معلق مانند ماسه و زنگ طراحی شدهاند، در حالی که به ذرات آب اجازه میدهند تا عبور کنید).
اکثر فیلترهای مکانیکی دارای رتبه بندی میکرون هستند که به شما می گوید چه اندازه آلاینده هایی را می توان حذف کرد . برای مثال:
یک فیلتر 0.5 میکرون یکی از کوچکترین درجه های میکرون برای فیلتراسیون مکانیکی را دارد و می تواند حتی کوچکترین آلاینده ها مانند کیست ها را از بین ببرد.
یک فیلتر 1 میکرونی قادر به کاهش ذرات نامرئی با چشم غیر مسلح است.
یک فیلتر 5 میکرونی آلاینده هایی را که ممکن است بتوانید در آب خود معلق ببینید، مانند رسوبات یا براده های فلزی، کاهش می دهد.
فیلترهای رسوبی شاید رایج ترین نمونه از روش فیلتراسیون مکانیکی باشد. این فیلترها فیلتراسیون فیزیکی را ارائه می دهند و ذرات معلق بزرگ را در آب از بین می برند. فیلترهای رسوب اغلب برای محافظت از مراحل بعدی فیلتر، از جمله فیلترهای جذبی و غشایی، و افزایش طول عمر آنها استفاده می شود.
فیلترهای جذب، فیلترهای آبی هستند که با استفاده از فرآیندی به نام جذب ، قادرند آلایندهها را گرفته و در منافذ خود نگه دارند - کمی مانند یک اسفنج . فیلترهای کربن فعال رایج ترین انواع فیلترهای جذب هستند. فیلترهای آلومینا فعال نیز با جذب، آلاینده ها را کاهش می دهند.
فیلترهای جذب سطح بالایی دارند که بهترین شانس را برای به دام انداختن تمام آلاینده های موجود در آب می دهد. اکثر فیلترهای جذبی دارای منافذی در حدود 5-10 میکرون هستند.
تنها آلاینده هایی که به محیط جذب جذب می شوند را می توان با جذب حذف کرد. در مورد فیلترهای کربن فعال، این آلاینده ها عبارتند از کلر، محصولات جانبی ضدعفونی، آفت کش ها، علف کش ها و برخی از VOCs. فیلترهای آلومینا فعال قادر به جذب فلوراید، آرسنیک و مقداری سلنیوم هستند.
انواع مختلفی از فیلترهای جذب کربن فعال وجود دارد . فیلترهای کربن فعال گرانولی (GAC) و کربن بلوک دو تا از رایج ترین فیلترهایی هستند که فیلتر کربن را ارائه می دهند. فیلترهای کربن بلوک معمولاً به دلیل طراحی آنها گران تر هستند - رسانه ها در کنار هم در یک بلوک جامد بسته بندی می شوند که امکان حذف کامل آلاینده ها را فراهم می کند.
پوسته نارگیل، زغال چوب و چوب از جمله موادی هستند که برای ساخت فیلترهای جذب کربن فعال استفاده می شوند. فیلترهای جذب آلومینا فعال از یک ترکیب سرامیکی اکسید آلومینیوم ساخته شده اند.
خرید فیلترهای جذبی ارزان است و هیچ چیز خطرناکی به آب اضافه نمی کند، که آنها را به گزینه ای محبوب برای انواع سیستم های فیلتر تبدیل می کند.
تبادل یونی فرآیندی است که شامل تبادل یون روی یک رزین باردار می شود .
رایج ترین استفاده از تبادل یونی در تصفیه آب در یک نرم کننده آب صورت می گیرد که یون های منیزیم و کلسیم را با یون هایی که بر سختی آب تأثیر نمی گذارند (مانند یون های پتاسیم یا سدیم) مبادله می کند. این امر از تشکیل رسوب جلوگیری می کند و به کاهش رسوب موجود در وسایل لوله کشی و لوله ها کمک می کند.
برخی از فیلترهای آب، مانند فیلترهای پارچ آب، رزین تبادل یونی (معمولاً مبتنی بر هیدروژن) را با سایر فیلترهای آب مانند رسانه های کربنی ترکیب می کنند تا موادی مانند فلوراید، آرسنیک، نیترات ها و سولفات ها را حذف کنند.
هر ماده ای که شارژ داشته باشد را می توان به طور موثر با فیلتر تبادل یونی حذف کرد.
رزین تبادل یونی از دانه های کوچک تشکیل شده است. در مورد نرم کننده آب، این دانه ها با یون های سدیم بسته بندی شده اند. با عبور آب از رزین، یون های سدیم آزاد می شوند و یون های منیزیم و کلسیم جای آن ها را می گیرند. هنگامی که رزین با یون های سختی اشباع می شود، نرم کننده بازسازی می شود و این یون ها را از بین می برد و آنها را با بستر تازه ای از یون های سدیم جایگزین می کند.
در مورد فیلتر آبی که از تبادل یونی استفاده میکند، رزین بازسازی نمیشود - وقتی رزین خالی شد، به سادگی کارتریج فیلتر را تعویض خواهید کرد.
هزینه فیلتر تبادل یونی به اندازه فیلتر و کاربرد آن بستگی دارد. سیستم های نرم کننده آب به رزین بسیار بیشتری نسبت به یک فیلتر پارچ آب لوله کشی کوچک نیاز دارند و این در هزینه آنها منعکس می شود.
فیلترهای غشایی از فرآیندی به نام جداسازی غشایی برای دفع اکثر مواد جامد محلول در یک منبع آب آشامیدنی استفاده می کنند.
رایج ترین فیلتر غشایی که یافت می شود یک سیستم اسمز معکوس است . سیستم های اولترافیلتراسیون نیز از فیلتراسیون غشایی برای تصفیه آب استفاده می کنند.
تفاوت اصلی بین این دو در اندازه منافذ غشایی است – سیستمهای اسمز معکوس دارای منافذی در حدود 0.0001 میکرون هستند، در حالی که سیستمهای اولترافیلتراسیون دارای منافذی در حدود 0.02 تا 0.05 میکرون هستند، بنابراین آلودگیهای زیادی را حذف نمیکنند.
فیلترهای غشایی چگونه کار می کنند؟ آنها آب را تحت فشار از یک غشای نیمه تراوا عبور می دهند. منافذ غشا آنقدر کوچک هستند که فقط آب (و نمک ها و مواد جامد محلول، در مورد اولترافیلتراسیون) می توانند از آن عبور کنند. آلاینده های دفع شده در یک زهکشی با مقدار کمی فاضلاب شسته می شوند.
فیلترهای غشایی معمولاً با انواع فیلترهای دیگر ترکیب می شوند. به عنوان مثال، در فیلترهای اسمز معکوس، غشای اسمز معکوس با یک فیلتر رسوب مکانیکی، یک فیلتر کربن فعال جذبی (فیلتراسیون شیمیایی) و معمولاً یک فیلتر پس از آن که از کربن فعال ساخته شده است، ترکیب می شود.
فیلتراسیون غشایی یکی از کامل ترین فرآیندهای تصفیه آب است که تقریباً 100٪ آب خالص تولید می کند و اکثر ناخالصی ها از جمله فلزات، مواد شیمیایی، مواد معدنی، نمک ها و میکروارگانیسم ها را از بین می برد.
به همین دلیل، اسمز معکوس و اولترافیلتراسیون اغلب به عنوان سیستم های تصفیه آب شناخته می شوند.
با این حال، فیلترهای غشایی نیز دارای اشکالاتی هستند: آنها به دلیل فیلتراسیون باکیفیت گران تر هستند و همچنین آب را هدر می دهند .
فیلترهای دییونیزاسیون، که به عنوان فیلترهای پولیش آب شناخته می شوند، واحدهایی هستند که هیدروژن مثبت و مولکول های هیدروکسیل منفی را با آلاینده ها (هم مثبت و هم منفی) در آب، در فرآیندی به نام تبادل یونی مبادله می کنند.
آب DI تقریباً تمام یونهای دارای بار مثبت و منفی از جمله آنیونهایی مانند سولفات و کلرید و کاتیونهایی مانند مس، کلسیم، سدیم و آهن حذف شده است.
فرآیند یونیزاسیون از یک رزین تبادل یونی استفاده می کند که با یون های هیدروژن (H+) و هیدروکسیل (OH-) بارگذاری شده است. این یون ها با یون های مثبت و منفی موجود در آب مبادله می شوند و فرآیند تصفیه آب تا زمانی ادامه می یابد که رزین DI از مولکول های H+ و OH- خالی شود و فیلتر جایگزین شود.
رزینهای DI وسیلهای مقرونبهصرفه برای تحویل آب دیونیزهشده در صورت تقاضا ارائه میکنند، اما آنها نیز دارای اشکالاتی هستند. از آنجایی که این فیلترها دارای محیط فیلتراسیون فیزیکی نیستند ، مواد آلی محلول را جذب نمیکنند، بنابراین ممکن است نیاز به پیش فیلتراسیون داشته باشند.
از آنجایی که انواع فیلترهای آب می توانند آلاینده های مختلف را حذف کنند، برخی از تولیدکنندگان چندین نوع فیلتر را در یک سیستم تصفیه آب ترکیب می کنند. این اجازه می دهد تا فرآیند تمیز کردن کامل تری انجام شود و طیف وسیعی از ناخالصی ها را از بین ببرد.
انواع رایج فیلترهای آب که اغلب با هم ترکیب می شوند، فیلترهای مکانیکی (مانند فیلترهای رسوبی)، فیلترهای جذبی (مانند فیلترهای کربنی) و فیلترهای غشایی (مانند غشاهای اسمز معکوس) هستند.
یک سیستم تصفیه خانه کامل و یک سیستم فیلتراسیون زیر سینک به احتمال زیاد حاوی ترکیبات فیلتر هستند.
حذف آلودگیهای آب با دستگاه تصفیه کننده آب خانگی
انواع فیلترهای ذکر شده در بالا همگی رایج ترین فیلتراسیون سنتی آب را ارائه می دهند. با این حال، انواع دیگری از تصفیه آب وجود دارد که اغلب به عنوان سیستم های فیلتر آب برچسب گذاری می شوند، از جمله:
تصفیه اشعه ماوراء بنفش: تصفیه کننده های UV آب را با نور ماوراء بنفش تصفیه می کنند که DNA باکتری ها، ویروس ها و سایر میکروارگانیسم ها را تغییر می دهد و از تکثیر آنها یا ایجاد آسیب در بدن انسان جلوگیری می کند. معمولاً به عنوان فیلترهای مرحله نهایی در سیستم های فیلتراسیون کل خانه یافت می شود.
تقطیر با آب: یک دستگاه تقطیر آب با جوشاندن آب تا تبخیر شدن آن کار می کند، سپس آن را در ظرفی جداگانه متراکم می کند و آلاینده ها را در محفظه جوش می گذارد و آب آشامیدنی تصفیه شده تولید می کند. فرآیند تقطیر آب در واحدهای کانتر انجام می شود و برای کار به برق نیاز دارد.
تزریق / اکسیداسیون هوا: سیستم های تزریق / اکسیداسیون هوا آب را از طریق حباب هوا برای اکسید شدن آهن، منگنز و گوگرد می فرستند، سپس این آلاینده ها را با رزین هایی مانند ماسه سبز منگنز یا بیرم حذف می کنند. این فرآیند تصفیه اغلب در سیستم های تصفیه آب چاه یافت می شود .
فیلترهای کانی سازی : یک فیلتر افزودن مواد معدنی از کلسیت یا دانه های معدنی برای افزودن مواد معدنی به آب استفاده می کند. واحدهای اسمز معکوس گاهی اوقات از فیلترهای کانی سازی به عنوان مرحله نهایی فیلتر برای معرفی مجدد مواد معدنی حذف شده در فرآیند RO استفاده می کنند. پارچ های آب قلیایی همچنین از مواد معدنی برای افزایش PH آب و بهبود طعم آن استفاده می کنند.
1- دستگاه تصفیه آب چگونه عمل میکند؟
دستگاه تصفیه آب خانگی از فیلترها و ممبرانهای خاصی استفاده میکند که ناخالصیها، باکتریها، و مواد آلی را از آب جدا میکنند. اسمز معکوس نیز برای حذف ذرات کوچکتر از اندازه مولکولهای آب به کار میرود.
2- چه موادی از آب توسط دستگاه تصفیه خانگی جدا میشوند؟
دستگاه تصفیه آب خانگی به طور کلی ناخالصیهای مختلفی را از آب حذف میکند، از جمله باکتریها، ویروسها، مواد آلی، نمکها، و ذرات معلق. این فرآیند باعث بهبود کیفیت آب میشود.
3- چگونه میزان پساب در دستگاه تصفیه آب تنظیم میشود؟
میزان پساب در دستگاه تصفیه آب توسط محدودکننده جریان تنظیم میشود. این اقدام جلوی رسوب ناخالصیها در فیلتر ممبران را میگیرد و عمر آن را افزایش میدهد. مقدار پساب معمولاً بسیار کمتر از آب تصفیه شده است.
4- آیا دستگاه تصفیه آب میتواند آلایندههای شیمیایی را حذف کند؟
بله، دستگاه تصفیه آب میتواند آلایندههای شیمیایی از آب حذف کند. ممبرانها و فیلترهای خاصی برای جداسازی و حذف آلایندههای شیمیایی مانند نیترات، سولفات، و مواد شیمیایی مضر از آب استفاده میشود.
5- آیا آب تصفیه شده بهداشتی و سالم است؟
بله، آب تصفیه شده توسط دستگاه تصفیه آب خانگی از ناخالصیها، باکتریها و ذرات معلق پاکسازی شده و بهداشتی و سالم میباشد. این فرآیند حتی میتواند ویروسها و باکتریهای مختلف را حذف کند.
دستگاه تصفیه کننده آب خانگی با انجام فرآیندهای مختلف، از جمله اسمز معکوس، فیلترهای مختلف، و تبادل یون، توانایی جداسازی انواع ناخالصیها و افزایش کیفیت آب را دارد. با استفاده از این دستگاهها، آب مصرفی در منزل خود را بهبود داده و از آلودگیها و مواد مضر جلوگیری کرده و آبی سالم و بهداشتی را در اختیار خواهید داشت.
گرد آوری:بخش علمی
پاسخ ها