سینا ناجی

سینا ناجی

علاقمند به موسیقی و کوهنوری، گیمر
توسط ۳ نفر دنبال می شود

پیدا کردن کلاه پزشکی کامل: راهنمای خرید بهترین کلاه پزشکی



کلاه پزشکی, کلاه پزشکی و بیمارستانی, کاربرد کلاه پزشکی در مراکز درمانی

کلاه پزشکی در مراکز درمانی کاربرد دارد

 

بهترین کلاه پزشکی برای حفاظت از خود و بیماران

کلاه پزشکی، کلاه جراحی یا اسکراپ یکی از تکه های لباس فرم کادر درمانی در مراکز بهداشتی و درمانی و مراقبتی است. در واقع کسانی که با بیماران به ویژه بیمارانی با عفونت های مختلف سر و کار دارند لازم است در کنار تمامی پوشش پزشکی خود یک کلاه اسکراپ هم بر سر داشته باشند.

کلاه پزشکی چیست؟

کلاه پزشکی یا جراحی یکی از بخش های لباس فرم پرسنل بیمارستان ها یا مراکز بهداشتی دیگر است. این کلاه معمولا از جنس نخ و پنبه و ویسکوز اعلا تولید می شود و جنسی قابل تنفس و قابل جذب دارد.

 

ضمنا این کلاه بسیار ساده است و هیچ متعلقات اضافی ندارد. این کلاه بسیار سبک است و برای اینکه محکم روی سر نگه داشته شود دو تا بند وابسطه به خودش دارد که پشت سر گره می خورد. بعضی از انواع این کلاه به جز بند کش سبکی نیز دور سر دارند که در راحتی کلاه تاثیر بیشتری دارد.

 

کلاه پزشکی یا جراحی برای این تولید شده که کادر درمانی تمامی موهای خود را داخل آن بگذارند تا در حین کار و جراحی در اتاق عمل موها یا پوسته های سر آن ها وارد بخش استرسل و پاکیزه اتاق جراحی و درمان نشود. این موها یا پوسته ها می تواند باعث بروز عفونت یا انتقال میکروب به بیماران شود و باید کاملا با کلاه پوشانده شود؛ به همین دلیل است که کلاه جراحی در واقع برای قسمت هایی مانند بخش جراحی و اتاق عمل در بیمارستان ها کاملا ضروری است. 

 

ویژگی های کلاه پزشکی

کلاه پزشکی بسیار ساده است و از لحاظ جنس حتما باید سبک، ضد تعریق و مقاوم باشد. در واقع کلاه های پزشکی نباید داخلشان پلاستیک و مواد مصنوعی به کار برود زیرا این مواد مصنوعی علاوه بر اینکه می توانند روی سر ایجاد حساسیت بکنند بلکه به شدت خفه و غیر قابل تنفس هستند و ممکن است باعث تعریق سر پزشکان بشوند و هنگام کار و جراحی های حساس آن ها را اذیت کنند. در ادامه به تعدادی دیگر از ویژگی های مهم کلاه جراحی اشاره کرده ایم:

• کلاه های جراحی متناسب با مرکز درمانی می توانند در رنگ ها و حتی طرح های متنوعی تولید شوند. مثلا برای بیمارستان ها و مراکز جراحی کودکان کلاه ها را در رنگ های شاد و طرح های کودکانه تولید می کنند که تاثیر مثبتی در روحیه کودکان داشته باشد.

 

• کلاه جراحی باید قابل شست و شو باشد. کلاه های جراحی مانند سایر فرم های پزشکی زیاد شست و شو می شوند. این کلاه های جنس پارچه ای باید در مقابل مواد شوینده مقاوم باشند و تغییر رنگ ندهند و ضمنا با شست و شوی مکرر دچار پوسیدگی و پارگی نشوند. 

 

• کلاه جراحی اغلب از جنس های طبیعی مانند نخ و پنبه تولید می شوند که علاوه بر تنفس پذیر بودن بسیار با کیفیت و مقاوم هستند و ضمنا دمای سر را در یک مقدار ثابت نگه می دارند و اجازه نمی دهند سر پرسنل بسیار گرم شود. 

 

• کلاه های پزشکی باید ضد حساسیت و ضد آلرژی باشند. زیرا پرسنل مدت زیادی آن را به سر دارند. کلاه های بی کیفیت می تواند در ایجاد بیماری های پوستی سر مانند ریزش مو و ایجاد پوسته و قارچ و ... تاثیر بگذارد. 

 

• کلاه های جراحی مانند سایر لباس های فرم کادر درمانی باید بر اساس استانداردهای بهداشتی جهان و استانداردهای بهداشتی داخلی تولید شوند. 

 

انواع کلاه جراحی

کلاه های جراحی را اغلب بر مبنای شکل ظاهری یا جنس آن ها به انواعی تقسیم می کنند. از لحاظ ظاهری به ویژه طرح و رنگ این محصول تنوع زیادی دارد و هر بخش بهداشتی و درمانی خصوصی و دولتی معمولا لباس هایی مخصوص به خود را دارد که با لباس های سایر مراکز متفاوت است. اما به طور کلی می توان چند نوع کلاه پزشکی را معرفی کرد. 

 

کلاه یک بار مصرف

در بعضی از مراکز بهداشتی با آلودگی های بسیار بالا نمی توان از کلاه های جراحی پارچه ای استفاده کرد. زیرا در این مراکز پرسنل با مواد آلوده و عفونت ها به طور مکرر در ارتباط هستند و لباس ها و کلاه آن ها هم باید مرتبا استریل شود.

 

خب مسلما شست و شو و استرسل کردن کلاه های پارچه ای در این مکان ها چندان امکان پذیر نیست. زیرا این کار زمان بر است و کلا خیلی هم نمی شود یک کلاه را شست و شو کرد؛ زیرا بسیار سریع پوسیده و خراب خواهد شد. 

 

در چنین مراکزی برای سهولت کار از کلاه هایی یک بار مصرف برای پرسنل استفاده می شود تا بتوان چند ساعت یک بار آن ها را با یک عدد جدید تعویض کرد. ضمنا برای بیمارانی که قرار است تحت عمل یا جراحی و درمان قرار بگیرند هم اغلب از کاور ها و کلاه های یک بار مصرف استفاده می شود. 

 

کلاه پزشکی, کلاه پزشکی و بیمارستانی, کلاه پزشکی یک بار مصرف

کلاه پزشکی یک بار مصرف

 

کلاه بوفانت

کلاه بوفانت یک نوع کلاه پارچه ای است که باید از جنسی قابل تنفس و طبیعی باشد. کلاه های بوفانت از لحاظ شکل ظاهری مانند یک کلاه سر آشپز هستند. در قسمت پشتی این کلاه یک فضای پهن برای قرار گرفتن موها طراحی شده است. در واقع این نوع کلاه مخصوص پرسنلی است که موهای بلندی دارند و می خوانند کل موها را داخل کلاه جراحی جای دهند. معمولا این مدل کلاه ها از قسمت پشتی بند دار نیستند اما قسمت پیشانی آن ها روی سر کاملا محکم است. کلاه های بوفانت را باید قالب سر خود خریداری کنید. 

 

کلاه پزشکی, کلاه پزشکی و بیمارستانی,کلاه پزشکی بوفانت

کلاه پزشکی بوفانت

 

کلاه pixie

یکی از متداول ترین انواع کلاه جراحی این نوع است. کلاه های pixie کاملا دور سر فرد چسبیده می شوند و قالب سر هستند. این نوع کلاه برای پرسنلی با موهای کوتاه و مردان طراحی شده و هیچ بخشی برای نگه داری موها ندارد.

 

این محصول معمولا دارای دو بند در قسمت پشتی است که از پشت دور سر قفل می شود و فرد می تواند متناسب با اندازه سر خود این بندها را دور سر محکم کند و به همین جهت معمولا این کلاه ها سایز ندارد و همه می توانند از آن ها استفاده کنند. این مدل کلاه می تواند برای تثبیت بهتر روی سر کش هایی را هم در اطراف سر داشته باشد.

 

کلاه پزشکی, کلاه پزشکی و بیمارستانی, کلاه پزشکی pixie

کلاه پزشکی pixie

 

کلاه دم اسبی

این کلاه نیز برای کادر بانوان و پرسنلی با موهای بلند است. قسمت جلویی این کلاه مانند نمونه قبلی است اما در بخش پشتی کلاه یک کیسه قرار دارد که دقیقا اندازه موهای دم اسبی است. در واقع هنگامی که شما موهایتان را از پشت ببندید می توانید موها را داخل این کیسه قرار دهید. این کلاه هم تمامی تارهای موی پرسنل را داخل خود جای می دهد.

 

بر روی بخش پشتی و در فاصله جدا کننده بخش موهای دم اسبی و بخش جلویی سر هم معمولا یک کش یا تسمه قرار دارد که موهای شما را در صورت شل بودن پشت سرتان کاملا محکم و سفت می کند. البته از این دسته کلاه ها کمتر در بیمارستان ها دیده می شود اما به هر حال یک کلاه کارآمد برای پرسنلی با موهای بسیار بلند است.

 

کلاه پزشکی, کلاه پزشکی و بیمارستانی, کلاه پزشکی دم اسبی

کلاه پزشکی دم اسبی

 

کلام پایانی

کلاه پزشکی یا کلاه جراحی یک کلاه مخصوص پرسنل کادر درمان است که در بسیاری از بیمارستان ها به ویژه در بخش جراحی و همچنین در کلینیک های درمانی دیگر مانند دندانپزشکی ها، کلینیک های زیبایی و کلینیک ها و مراکز درمانی و بهداشتی کودکان و ... توسط پرسنل برای رعایت هرچه بهتر و بیشتر بهداشت مورد استفاده قرار می گیرد. 

 

گردآوری: بخش دانش کسب و کار

 

سینا ناجی
سینا ناجی علاقمند به موسیقی و کوهنوری، گیمر

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋