روپوش پزشکی لباس فرم کادر درمان است
روپوش پزشکی در واقع لباس فرم بسیاری از افراد کادر درمان است. پرستاران، پزشکان، داروسازان و بسیاری دیگر از کادر درمان از انواع روپوش های پزشکی استفاده می کنند. روپوش پزشکی اغلب به رنگ سفید است که حسی از پاکیزگی و امنیت را در ذهن بیمار القا می کند. در این مطلب از شما را با نحوه انتخاب روپوش پزشکی آشنا می کنیم.
روپوش پزشکی در درجه اول لباس فرم کادر درمانی است. در واقع در تمامی دنیا کادر درمان شامل پزشکان، پرستاران، مراقب ها و دیگر پرسنل درمانی باید از یک لباس واحد و متحدالشکل استفاده کنند که نشان دهد آن ها کادر درمان هستند و همچنین سمت و موقعیت آن ها نیز مشخص شود.
معمولا در اکثر مراکز درمانی از روپوش سفید برای کادر درمان استفاده می شود اما همه کادر یک پلاک روی یونیفرم خود دارند که نام و موقعیت شغلی آن ها روی آن ذکر شده است؛ بدین شکل بیماران و همراهان آن ها می توانند کادر درمان را بر اساس موقعیت شغلی آن ها بشناسند.
در بعضی از مراکز درمانی هم پرسنل کادر درمان از لباس هایی با رنگ های مختلف استفاده می کنند تا موقعیت شغلی آن ها را تفکیک کند. مثلا پزشکان و پرستاران از لباس سفید و دیگر پرسنل و دستیاران از روپوش هایی با رنگ های سبز یا آبی و سایر رنگ ها استفاده می کنند.
البته در بعضی بخش ها مانند اتاق جراحی هم ممکن است پزشک و پرستار هم از لباس جراحی سبز یا آبی استفاده کنند که فلسفه خاص خود را دارد و برای افزایش راحتی چشم کادر درمان است. ضمنا این رنگ ها لک خون را کمتر از رنگ سفید نشان می دهند.
روپوش سفید هم به جهت اینکه حسی از پاکیزگی و نظافت را در ذهن ایجاد می کند در بین کادر درمان بسیار محبوب است. بیماران باید به پزشکان اعتماد کنند و رنگ سفید روپوش آن ها بیشتر اعتماد و حس آرامش را به بیماران هدیه می دهد. پس همان طور که متوجه شدیم روپوش های پزشکی تنها برای محافظت لباس های کادر درمان از شر لک ها و آلودگی های بیمارستانی نیست بلکه فلسفه های خاص خود را دارد.
روپوش پزشکی سفید نمادی از پاکیزگی و امنیت است
روپوش پزشکی بالقوه باید دارای ویژگی هایی باشد که برای کادر درمانی قابل استفاده باشد. در واقع اکثر روپوش های پزشکی این قابلیت ها را دارند چراکه کسانی که به تولید این لباس های فرم می پردازند خود به خوبی می دانند در حال دوخت و تولید لباس فرم برای بخش حساسی از جامعه هستند و این لباس باید از یک لباس فرم معمولی تفاوت هایی داشته باشد. در ادامه ویژگی های بارز یک لباس پزشکی استاندارد را برای شما بر می شمریم:
• جنس روپوش های پزشکی اغلب از تترون است. به جهت اینکه کادر درمان مدت زیادی این روپوش را به تن دارند تترون بهترین پارچه ای است که دمای بدن را در یک حد ثابت نگه می دارند. ضمنا در ترکیبات این روپوش ها نباید پلاستیک باشد و نخ و پنبه بهترین ترکیبات برای روپوش های پزشکی است.
• روپوش های کادر درمانی باید در برابر مواد شوینده و آب و شست و شوی مداوم از خود مقاومت نشان دهند. در واقع این بدان معناست که نباید رنگ آن ها در اثر شست و شو بپرد یا پوسیده و پاره شوند. علت مهم بودن این ویژگی هم آن است که روپوش های پزشکی به جهت اینکه دائم در معرض آلودگی های بیمارستانی هستند به شکل مرتب شسته می شوند و باید مقاومت پارچه آن ها بسیار بالا باشد.
روپوش پزشکی باید جنس مقاومی داشته باشد
• بافت و تراکم در لباس پزشکی باید متناسب با فصل باشد. تراکم بالای پارچه باعث می شود لباس ضخیم تر باشد و آن را مناسب فصول سردتر می کند اما لباس های نازک تر پزشکی که تراکم کمتری دارند برای فصل تابستان مناسب هستند.
• جنس روپوش پزشکی نباید به گونه ای باشد که لک ها را روی خود نگه دارد. در محیط های بیمارستانی و پزشکی امکان لک شدن روپوش چه لک مواد دارویی و شیمیایی باشد چه رد خون یا استفراغ و ... بیمار بسیار زیاد است. جنس روپوش باید به گونه ای باشد که با شست و شو و مواد لک بر بتوان آن ها را پاک کرد. لباس لک دار پزشکی به هیچ وجه برای بیماران خوش آیند نیست.
• جنس پارچه روپوش پزشکی باید ضد حساسیت باشد. حساسیت زا بودن پارچه روپوش علاوه بر اینکه برای خود کادر درمان مشکل ساز می شود می تواند برای بیماران هم مشکل ایجاد کند. به این ترتیب باید از روپوش هایی با پارچه های مرغوب و ضد حساسیت استفاده کنید.
• روپوش پزشکی باید قابل اتوکشی باشد. اکثر پارچه های پنبه ای خیلی زود چروک می شوند و چون نمی توان در محل کار از لباس چروک دار استفاده کرد باید لباس به خوبی اتو کشیده شود. پارچه پنبه زود چروک می شود اما اتو کشی آن هم سخت نیست.
پارچه روپوش پزشکی نباید حساسیت زا باشد
اگرچه نام این لباس فرم روپوش پزشکی است اما تمامی کادر درمانی می توانند از آن به عنوان روپوش فرم خود در محیط درمانی استفاده کنند. این روپوش به لحاظ شکل ظاهری اغلب ساده است اما برخی مدل های مختلف آن به ویژه در مراکز درمانی خصوصی مورد استفاده قرار می گیرد. در بعضی مراکز درمانی مانند بیمارستان ها و مطب های خصوصی مخصوص کودکان از لباس فرم هایی با جذابیت های بصری برای کودکان و حتی رنگ های شاد و کودکانه استفاده می کنند.
پس لباس فرم پزشکی از لحاظ شکل ظاهری، جنس پارچه و رنگ می تواند بسیار متنوع باشد. در اکثر مراکز دولتی شکل و طرح لباس های کادر درمانی ساده است اما در مراکز خصوصی اغلب تنوع بالاتر بوده و از رنگ های مختلف و طراحی ها و دوخت های جذاب و مدل دار استفاده می کنند.
ضمنا روپوش پزشکی تنها می تواند یک کت یا روپوش مخصوص باشد یا یک لباس فرم کامل شامل روپوش، شلوار، کلاه و آستین و کفش و ... بسته به قوانین مرکز درمانی و حتی سلیقه پزشکان می توان از تکه های مختلف لباس فرم استفاده کرد. یک لباس فرم کامل پزشکی شامل: روپوش، شلوار، کلاه، کفش یا دمپایی، آستین و در صورت لزوم عینک پزشکی، پاپوش و دستکش است.
روپوش پزشکی در رنگ های متنوعی وجود دارد
روپوش هایی که در مراکز درمانی پوشیده می شوند اغلب حاوی مقدار زیادی آلودگی های میکروبی و شیمیایی هستند و باید به نحو مخصوصی شست و شو شوند. در درجه اول باید بدانید این لباس ها باید به شکلی جداگانه از لباس های دیگر شسته شوند. اگر می خواهید با ماشین لباسشویی بشویید باید آن ها را جدا بیاندازید؛ با این حال بهتر است با دست شسته شوند.
برای لکه های مختلف هم باید ابتدا روپوش داخل آب سرد و پودر لکه بر خوابانده شود و سپس لکه شست و شو شود. اگر هم مواد جامدی از لکه بر روی لباس مانده قبل از خیس کردن لباس لکه جامد را با کاردک یا هر شی دیگری جدا کنید و سپس داخل شوینده و آب بخیسانید.
نکته مهم دیگر برای شست و شوی لباس های کادر درمان آن است که در معرض نور خورشید و هوای آزاد خشک شوند. در واقع نور آفتاب علاوه بر اینکه می تواند لکه ها را بهتر از بین ببرد بلکه سفیدی و درخشندگی بیشتری به روپوش های پزشکی می بخشد.
گردآوری: بخش دانش کسب و کار
پاسخ ها