هوش مصنوعی ویندوز درزمینه دستیارهای مجازی هوشمند، تقویت امنیت، بهروزرسانی خودکار، پیشبینی متن و تصحیح خودکار و... درحال متحولکردن این سیستمعامل است.
به گزارش دیجیاتو؛ هوش مصنوعی با سرعت بالایی درحال تکامل است و میتواند نحوه تعامل ما با نرمافزارها و استفاده از آنها را متحول کند. در سالهای اخیر ادغام هوش مصنوعی در نرمافزار ویندوز، تجربه استفاده از کامپیوتر را بسیار تغییر داده و باعث شده است قابلیت سفارشیسازی کامپیوتر بهبود یابد و کارآمدتر و تأثیرگذارتر شود.
استفاده از هوش مصنوعی در تقویت تسهیل استفاده از ویندوز ۱۰ ضروری است؛ مثلاً ویندوز میتواند از الگوریتمهای پردازش زبان طبیعی و یادگیری ماشینی اطلاعاتی را از رفتار کاربر فرا گیرد و به فرمانهای صوتی او پاسخ دهد؛ درنتیجه ویندوز میتواند پاسخگوی نیاز کاربران باشد. همچنین استفاده از آن برای کاربر راحتتر میشود و بهتر میتواند با آن ارتباط برقرار کند. در ادامه چند مورد از روشهای استفاده از هوش مصنوعی ویندوز را بیان میکنیم.
دستیارهای مجازی هوشمند
دستیارهای مجازی هوشمند، دستیارهای دارای هوش مصنوعی با قابلیت برقراری تعامل با انسان از طریق فرمانهای صوتی، چتباتها و سایر رابطهای کاربری پردازش زبان طبیعی هستند. کورتانا نخستین دستیار مجازی ایجادشده برای ویندوز بود؛ اما اکنون چند جایگزین برای آن ایجاد شده است که شامل گوگل اسیستنت، مایکرافت ایای (Mycroft AI)، برینا (Braina) و الکسا میشود.
تقویت عملکرد ویندوز با کمک دستیارهای مجازی هوشمند محقق شده است. این دستیارها که یکی از مهمترین دستاوردهای هوش مصنوعی ویندوز محسوب میشوند، قادر به انجام وظایف روتین و تکراری مثل مدیریت تقویمها، تنظیم یادآوریها و ارسال ایمیل هستند و به همین دلیل میتوانند تمرکز کاربران روی سایر وظایف را راحتتر کنند.
دستیارهای مجازی هوشمند با استفاده از الگوریتمهای پردازش زبان طبیعی، روشهای جالبی برای تعامل با نرمافزار ویندوز ایجاد کردهاند و به همین دلیل کاربر بهتر میتواند با آنها ارتباط برقرار کند. این دستیارها توانایی فهم فرمانهای صوتی و پاسخ به آنها را دارند و به این صورت امکان کنترل دستگاهها بدون دستزدن به آنها را برای کاربران فراهم کردهاند.
تداوم پیشرفت فناوری هوش مصنوعی باعث کشف تعداد زیادی از تواناییهای بالقوه دستیارهای مجازی هوشمند شده است و این دستیارها در شکلدهی آینده کامپیوتر نقشی اساسی ایفا خواهند کرد.
تقویت امنیت
سیستمهای امنیتی AI میتوانند آن دسته از تهدیدات و حملات سایبری را که ممکن است توسط سیستمهای متداول شناسایی نشوند، تشخیص دهند. این سیستمهای هوشمند مثل مایکروسافت دیفندر ویندوز ۱۰ برای تجزیهوتحلیل الگوهای رفتاری و تشخیص ناهنجاریهایی که نشاندهنده تهدید امنیتی هستند، از تکنیک یادگیری ماشینی استفاده میکنند.
نرمافزارهای آنتیویروس دارای هوش مصنوعی توانایی تشخیص و مسدودسازی آنی بدافزار واردشده به سیستم را دارند. این نرمافزارها فایلها و نرمافزارها را با هدف یافتن کدهای مخرب در آنها اسکن میکنند و قبل از اینکه چنین کدهایی بتوانند به نرمافزار آسیب بزنند، آن را تشخیص میدهند و حذف میکنند. همچنین این نرمافزارها توانایی نظارت بر رفتار کاربر و تشخیص فعالیتهای مشکوک را نیز دارند.
مثلاً اگر کاربری ناگهان شروع به استفاده از فایلها و اپلیکیشنهایی کند که معمولاً استفاده نمیشوند، سیستم این اقدام را یک فعالیت مشکوک در نظر میگیرد و بهشکل مناسب با آن مقابله میکند. علاوهبراین، سیستمهای امنیتی مبتنی بر هوش مصنوعی میتوانند با کمک تجزیهوتحلیلهای پیشبینیکننده، تهدیدات بالقوه را تشخیص دهند. چنین سیستمهایی قادر به تجزیهوتحلیل دادهها از منابع مختلف برای شناسایی الگوها و فعالیتهای جهتداری هستند که میتوانند نشاندهنده حملات سایبری بالقوه باشند.
هوش مصنوعی با ارائه سیستمهای هوشمندتر با توانایی تشخیص حملات سایبری و مقابله آنی با آنها، درحال متحولکردن امنیت نرمافزاری ویندوز و افزایش امنیت کامپیوتر برای کاربر نهایی است.
خودکارکردن بهروزرسانی
هوش مصنوعی چند روش کاربردی برای کاربران ویندوز ایجاد کرده است. یکی از این روشها خودکارکردن آپدیتهاست که در آن برای کمک به کاربران ویندوز جهت تداوم استفاده از جدیدترین بهروزرسانیهای نرمافزاری و پچهای امنیتی، از یادگیری ماشینی استفاده میشود.
از گذشته بهروزرسانی نرمافزاری ویندوز یک فرایند دستی بوده است که در آن از کاربران خواسته میشده خودشان فایلهای بهروزرسانی را دریافت و نصب کنند. چنین روشی هم زمانبر است و هم میتواند منجر به آسیبپذیرشدن کامپیوتر شود.
با استفاده از الگوریتمهای AI میتوان این فرایند را خودکار کرد. این الگوریتمها توانایی تشخیص جدیدترین آپدیتهای نرمافزاری، دانلود و نصب آنها بدون دخالت کاربر را دارند. البته ویندوز هنوز هم درصورت نیاز اجازه بهروزرسانی دستی به کاربران را میدهد؛ بنابراین آپدیت دستی ویندوز هنوز بهطور کامل متوقف نشده است، اما این نرمافزار درزمینه آپدیت خودکار هم عملکرد خوبی دارد. هوش مصنوعی با تجزیهوتحلیل دادهها میتواند آپدیتهایی را پیشنهاد دهد که تواناییهای تقویت عملکرد و پایداری سیستم را دارند.
پیشبینی متن و تصحیح خودکار
در قابلیت پیشبینی متن، برای تجزیهوتحلیل کلمات و عبارات تایپشده و پیشنهاد محتملترین کلمات و عبارات بعدی براساس مفهوم متن، از یادگیری ماشینی استفاده میشود. این قابلیت باعث صرفهجویی در زمان کاربران و افزایش دقت و سرعت تایپ آنها میشود؛ مخصوصاً در کامپیوترهای ویندوز.
درمقابل، در قابلیت تصحیح خودکار از الگوریتمها برای تشخیص و تصحیح املای کلمات و اشتباهات گرامری در هنگام تایپکردن استفاده میشود. این قابلیت برای کاربران مختلف بهویژه کاربرانی که با املای کلمات مشکل دارند یا نمیتوانند دقیق تایپ کنند و همچنین افرادی که متنی خارجی تایپ میکنند و با ظرافتهای آن زبان آشنا نیستند، بسیار مفید است.
در هر دو قابلیت پیشبینی متن و تصحیح خودکار برای تجزیهوتحلیل حجم وسیعی از دادهها و پیشبینی براساس آنها، از AI و یادگیری ماشینی استفاده میشود. با تداوم تقویت این الگوریتمها و دقیقترشدن آنها، انتظار داریم در آینده نسخهای پیچیدهتری از این ابزار را در نرمافزار ویندوز ببینیم.
بهبود تجربه گیمینگ
جالب است بدانید که AI نقش گستردهای در بهبود تجربه گیمینگ کاربران ویندوز کرده است؛ مثلاً موتورهای گرافیکی مبتنی بر هوش مصنوعی با ایجاد جلوههای بصری واقعیتر و فراگیرتر باعث شدهاند بازیها بهتر از قبل شوند.
فناوری Deep Learning Super Sampling (نمونهگیری فوقالعاده یادگیری عمیق) یا DLSS انویدیا از هوش مصنوعی برای ایجاد فریمهایی با کیفیت بالا از منبع تصویری با کیفیت پایین استفاده میکند. این فناوری امکان تجربه بازی با رزولوشن بالا بدون افت فریمریت و عملکرد بازی را فراهم میکند.
علاوهبراین، الگوریتمهای هوش مصنوعی توانایی تجزیهوتحلیل دادههای گیمپلی و کمککردن به گیمر با هوش مصنوعی را نیز دارند. آنها رفتار گیمینگ گیمر را بررسی و سپس به آنها پیشنهادهایی برای تقویت گیمپلی یا استراتژیهایی برای بردن بازی ارائه میدهند.
برخی از این الگوریتمها توانایی فراگیری سبک بازی گیمر و تطابق بازی متناسب با آن بهمنظور تغییر بازی براساس ترجیحات کاربر را دارند؛ مثلاً هوش مصنوعی میتواند میزان سختی بازی را براساس عملکرد و توانایی گیمر تنظیم کند یا مکانیک بازی برای مطابقت با سبک موردعلاقه گیمر تغییر دهد.
بهبود کارایی جستجو
تردیدی نیست AI کارایی جستجو را در اپلیکیشنها، مرورگرهای وب و حتی نوار جستجوی ویندوز تقویت کرده است.
هوش مصنوعی میتواند درخواستهای بیانشده به زبان طبیعی را بفهمد و با جوابهای مرتبط به آنها پاسخ دهد. همچنین این فناوری میتواند امکان جستجوی فایلها و اپلیکیشنها با استفاده از زبان طبیعی بهجای کلمات کلیدی را نیز برای کاربران فراهم کند. چنین ابزاری میتواند براساس سابقه جستجو و متن جستجوشده توسط کاربر، سؤالی به او پیشنهاد دهد تا بهجای نوشتن موضوعات موردنظر خود، با انتخاب سؤالات مرتبط با موضوعی که درحال جستجوی آنهاست، در وقت خود صرفهجویی کند.
همچنین AI توانایی فراگیری اطلاعات لازم از رفتار کاربران درزمینه جستجو، برای دقیقتر و مرتبطکردن نتایج جستجو با گذشت زمان را نیز دارد؛ بنابراین با گذشت زمان کاربر در هنگام جستجوی محتوا، نتایج شخصیسازیشدهتر و مفیدتری دریافت میکند.
درنهایت ویندوز از هوش مصنوعی برای تجزیهوتحلیل و فهرستکردن محتوای فایلها و پوشهها برای ارائه نتایج جستجوی دقیقتر استفاده میکند. این ویژگی جستجوی محتوای دقیقتر (مثلاً یک کلیدواژه در یک سند یا یک تصویر خاص در پوشه) در فایلها را برای کاربر امکانپذیر میکند.
ارائه پیشنهادهای شخصیسازیشده
هوش مصنوعی با ارائه پیشنهادهای شخصیسازیشده براساس الگوریتمهای مورد استفاده برای تجزیهوتحلیل رفتار و ترجیحات کاربر، باعث بهبود تجربه استفاده از ویندوز شده است. این الگوریتمها برای ایجاد نمایی از علایق و عادات کاربر، اطلاعات لازم را از فعالیتهای او در محیط ویندوز مثل وبسایتهای بازدیدشده، اپلیکیشنهای استفادهشده و محتوای مصرفشده فرا میگیرند.
مایکروسافت استور یکی از پلتفرمهای ارائهدهنده پیشنهادهای سفارشیسازیشده است. این پلتفرم براساس بازیهای دانلودشده و بازیهایی که کاربر در گذشته آنها را ترجیح داده است، از هوش مصنوعی برای پیشنهاد اپلیکیشنها و بازیهایی که احتمالاً کاربر به آنها علاقه دارد، استفاده میکند.
منوی استارت ویندوز یکی دیگر از بخشهایی است که پیشنهادهای سفارشیسازیشده به کاربران ارائه میدهد. در این بخش برای شخصیسازی فهرست اپلیکیشنها و اسناد پیشنهادشده، براساس پراستفادهترین فایلها و نرمافزارها توسط کاربر، از فناوری یادگیری ماشینی استفاده میشود. این ویژگی به کاربران کمک میکند در زمان خود صرفهجویی کنند. همچنین با امکانپذیرکردن دسترسی سریع کاربران به فایلهایی که بیشتر اوقات از آنها استفاده میکند، کارایی ویندوز را نیز افزایش داده است.
سخن پایانی
بدون تردید هوش مصنوعی با روشهای مختل درحال متحولکردن ویندوز است؛ از امکانپذیرکردن ارائه پیشنهادهای شخصیسازیشده و بهبود کارایی جستجو گرفته تا تقویت امنیت سیستمعامل و بهبود عملکرد دستیارهای مجازی هوشمند. در حالت کلی ادغام AI در ویندوز نحوه استفاده ما از این سیستمعامل را متحول کرده است.
انتظار داریم با ادامه روند تکامل این فناوری، در آینده شاهد ایجاد روشهای مبتکرانهتر و تأثیرگذارتر برای استفاده از کاربردهای بالقوه هوش مصنوعی ویندوز باشیم؛ بنابراین مهم است که هم توسعهدهندگان و هم کاربران پیگیر جدیدترین پیشرفتهای هوش مصنوعی باشند تا بتوانند کاملاً از تواناییهای بالقوه این فناوری و مزایای آن بهرهمند شوند.
پاسخ ها