مدیریت باشگاه پرسپولیس شاید فکرش را نمیکرد بعد از جدایی یحیی گلمحمدی انتخاب جانشین برای او تا این حد سخت شود و حالا این اتفاق افتاده و مدیرعامل و هیات مدیره این باشگاه همچنان درگیر این موضوع هستند.
فرهیختگان: باشگاه پرسپولیس در تعطیلات نیمفصل سوژه اول رسانهها بوده و هر روز اخبار زیادی در مورد انتخاب سرمربی این تیم و بازیکنان تازه وارد سرخپوشان در رسانهها مطرح میشود؛ اخباری که حتی برای هواداران این تیم به اندازه بازیهای تیم ملی در جام ملتهای آسیا مهم است. مدیریت باشگاه پرسپولیس شاید فکرش را نمیکرد بعد از جدایی یحیی گلمحمدی انتخاب جانشین برای او تا این حد سخت شود و حالا این اتفاق افتاده و مدیرعامل و هیات مدیره این باشگاه همچنان درگیر این موضوع هستند. در کنار این مساله نیز هواداران پرسپولیس توقع تقویت هر چه بهتر تیمشان را برای نیمفصل دوم لیگ را دارند و در فضای مجازی حسابی درویش را تحت فشار گذاشتهاند. در این میان بد ندیدیم با محمد رویانیان گفتوگویی در مورد شرایط امروز پرسپولیس داشته باشیم. او که تقریبا مشابه همین ماجرا را در پرسپولیس تجربه کرده است در گفتوگو با ما به نکات جالبی اشاره کرد که در زیر میخوانید.
هواداران پرسپولیس باید قدردان یحیی باشند
وی در ابتدا در مورد شکل جدایی یحیی گلمحمدی از پرسپولیس و اینکه بهتر نبود رضا درویش به هر شکلی مانع رفتن این مربی میشد، اظهار داشت: «قبل از هر چیز باید بگویم که هواداران پرسپولیس باید قدردان یحیی گلمحمدی باشند. او 4 سال درخشان را در پرسپولیس سپری کرد و نشان داد که یک مربی ارزشمند برای فوتبال ایران است که همه باید قدرش را بهتر بدانیم. متاسفانه در این فصل یکسری مشکلات بین یحیی و مدیریت باشگاه پرسپولیس پیش آمد که با دلسردی یحیی همراه شد. در این بین پرسپولیس تا حدی ضربه خورد و دیدیم که نتایج در نیمفصل اول مخصوصا در لیگ قهرمانان آسیا چندان خوب نبود. واقعا نمیدانم چه اتفاقی رخ داد و چه سوءتفاهماتی پیش آمد که یحیی در آغاز تعطیلات نیمفصل تصمیم به جدایی گرفت اما ای کاش این اتفاق رخ نمیداد چون واقعا حیف شد که پرسپولیس او را از دست داد. البته اعتقاد من این است که درویش تلاشش را برای حفظ یحیی کرد و نمیدانم دیگر باید چه کار میکرد که او بماند.»
گلمحمدی دوست نداشت به این شکل برود
وی با تاکید بر اینکه شرایط به شکلی پیش رفت که یحیی بر خلاف میل باطنیاش تصمیم به رفتن گرفت، افزود: «با شناختی که از یحیی و مدیریت باشگاه دارم احساسم این است که هیچ یک از طرفین از این جدایی رضایت نداشتند. به هر صورت در هر خانوادهای اختلاف سلیقه هست و میشود این مشکلات را با همفکری بیشتر حل کرد. باز هم میگویم که ای کاش یحیی در پرسپولیس میماند و مشکلات را با کمک باشگاه حل میکرد. او توانایی قهرمان کردن دوباره تیم را داشت. شرایطی که الان برای پرسپولیس پیش آمده طبیعی است که برای هواداران ناراحتکننده باشد و آنها دوست دارند هر چه زودتر یک جانشین خوب برای یحیی انتخاب شود که به این راحتی هم نیست. میبینیم که هر روز یک گزینه برای سرمربیگری پرسپولیس مطرح میشود تا حدی که همه سرگیجه گرفتهایم. در کل میخواهم بگویم که این رفتن یحیی هم به ضرر خودش، پرسپولیس و هم هواداران شد.»
گلمحمدی و درویش نباید قضاوت شوند
مدیرعامل اسبق باشگاه پرسپولیس در رابطه با انتقادات زیادی که متوجه رضا درویش و یحیی گلمحمدی بعد از جدایی این مربی از پرسپولیس شد، عنوان کرد: «همه آنهایی که درویش و یحیی را قضاوت میکنند از بیرون یکسری اخبار را شنیدهاند و هیچ یک در بطن قضیه نبودهاند. در چنین شرایطی قضاوت کردن هر یک از آنها را رفتار درست و حرفهای نمیدانم. قطعا هر دو طرف حرفهایی دارند که مطرح کردن آنها به سود پرسپولیس نخواهد بود. واقعیت امر این است که پرسپولیس از هر نامی بزرگتر است و این جداییها و رفت و آمدهها بوده و خواهد بود.»
تجربه تلخ سرمربی خارجی
رویانیان در واکنش به این موضوع که او هم در مقطعی با استعفای یحیی گلمحمدی مواجه شده و در نهایت تصمیم گرفت نیمفصل مصطفی دنیزلی را جانشین حمید استیلی کند، اظهار داشت: «به هیچ عنوان شرایط امروز را نباید با 10، 12 سال پیش مقایسه کرد. یک مثال ساده میزنم که دیگر مقایسهای نشود. آن زمان دلار هزار تومان بود ما الان 50 هزار تومان است! این 50 برابر افزایش قیمت دلار در این مدت شوخی نیست و همین برابر هم مشکلات زیاد شده است. الان هم دیگر وقتش نیست که بگوییم مدیریت باشگاه پرسپولیس باید یحیی را تحت هر شرایطی حفظ میکرد. این جدایی اتفاق افتاد و الان باید تصمیمی گرفت که به صلاح باشگاه پرسپولیس باشد. به شخصه از استخدام سرمربی خارجی در نیمفصل تجربه تلخی دارم. امیدوارم که مدیریت باشگاه پرسپولیس بهترین انتخاب را برای جانشینی یحیی کند و فقط میتوانم بگویم که انتخاب سرمربی خارجی در نیمفصل در آن مقطع هیچ کمک به تیم نکرد.»
سالهاست نمیشود درآمدزایی کرد
وی همچنین در ارتباط با بدهیهای سنگینی که دوباره باشگاه پرسپولیس و استقلال گرفتار آن شدهاند و خبری هم از درآمدزایی در این دو باشگاه نیست، گفت: «بارها گفتهام تا زمانی که مالکیت این دو باشگاه همچنان با دولت یا وزارت ورزش باشد وضع همین است. در واقع آنها هستند که تصمیم میگیرند چه فردی مدیرعامل این دو باشگاه باشد و فرد منتخب نیز باید به شکل یک کارمند دولت عمل کند. در واقع او نمیتواند کاری خارج از چهارچوب قوانین دستوپابسته انجام دهد. او اگر بخواهد بر اساس قوانین تجارتی عمل کند مسائلی برایش پیش میآید، اگر بخواهد با نهادهای دولتی همکاری داشته باشد باز هم مشکلاتی برایش بهوجود میآورند. همه این عوامل باعث میشود اسپانسر قوی جلو نیاید، درآمدزایی خاصی نمیشود داشت. تا زمانی که مالکیت دو باشگاه زیر نظر وزارت ورزش و دولت باشد نیز فرد منتخب هم با انتخاب آنها خواهد بود و توانایی مدیران دولتی هم در حدی است. موضوع حق پخش، کپی رایت، بلاتکلیفی واگذاری دو باشگاه و... همه مسائلی است که زمان مدیریت من هم وجود داشت و همچنان بعد از 12-10 سال حل نشده است! سال گذشته آمدند بخشی از سهام دو باشگاه را فروختند، یک پولی به حساب باشگاهها آمد و خرج شد و الان هم تبدیل به بدهی شده است! طبیعی است که در این دو سال اخیر که وضع به این شکل بوده کمتر اسپانسری جلو بیاید چون هیچکس از فردای این دو باشگاه خبر ندارد. اخیرا هم شنیدهایم که دو شرکت خصولتی قصد دارند 51 درصد سهام دو باشگاه را بگیرند که اگر این اتفاق رخ دهد خوب است. حداقل تکلیف این دو باشگاه و منابع مالی آن مشخص شده است. تا زمانی هم که این اتفاق رخ نداده نباید به درویش و هیات مدیره باشگاه پرسپولیس خرده گرفت که چرا درآمدزایی نمیکنند و قاعدتا در این شرایط بلاتکلیفی این کار ممکن نیست. در واقع هر دو باشگاه با این مشکل مواجه هستند و از دست هیچ مدیری هم کاری بر نمیآید.»
حق پخش حتما باید اجرایی شود
رویانیان در ادامه در مورد اینکه چرا تا الان مجلس نتوانسته موضوع حق پخش باشگاهها را حل کند، گفت: «مساله حق پخش در نهایت یک روز حل خواهد شد اما امیدوارم تا آن زمان هزینههای کمتری داده باشیم. این قانون قابل اجراست و سالهاست که در مجلس در مورد آن صحبت میشود اما هنوز عملیاتی نشده است. فوتبال کشورمان برای اینکه از شرایط ورشکستگی باشگاهها خارج شود نیاز به پول حق پخش دارد. تاکید میکنم همه مشکلاتی که 12 سال پیش در فوتبال ایران بود هنوز وجود دارد و بیشتر هم شده است. بیپولی، نداشتن زیرساخت، امکانات سختافزاری و نرمافزاری و... همچنان هست. موضوع کپیرایت در کنار حق پخش باید حل شود. امکان تجاری کردن فوتبال در کشور باید مشخص شود. دولت باید موضع خودش را در مورد فوتبال مشخص کند. پولی که در فوتبال خرج میشود باید در تولید ناخالص ملی محاسبه شود. روی این پولها نظارت شود. منابع درآمدی، هزینهها و... همه باید در باشگاهها روی آن نظارت شود. منابع درآمدی با استفاده از حق پخش، کپی رایت، استفاده از بخشهای خصوصی قابل حل است؛ البته اگر برای شرکتهای خصوصی همه چیز شفاف و روشن باشد.»
پاسخ ها