افتادگی سینه یکی از مشکلات رایج خانم ها است که ممکن است در سنین مختلف و به دلایل مختلفی ایجاد شود. در این مطلب علل و علائم افتادگی سینه و همچنین روشهای درمان آن را بیان کرده ایم.
برترینها: داشتن سینههای شل و آویزان در بین بانوان، به ویژه در سنین میان سالی، مشکلی رایج است. با وجود این که این مسئله هیچ تهدیدی برای سلامتی ایجاد نمیکند به خاطر اثراتی که روی شکل ظاهری افراد میگذارد باعث از بین رفتن اعتماد به نفس آنها میشود.
امروزه راه حلهای مناسبی برای درمان افتادگی سینه وجود دارد که در این مطلب معرفی میکنیم.
همین حالا تماس بگیرید.
افتادگی سینه به پتوز سینه نیز معروف است که زمانی رخ میدهد که رباطهای کوپر در سینهها که سینه را بلند نگه داشته، شکل میدهند و حمایت میکنند، کشیده میشوند و ساختار خود را از دست میدهند که این اتفاق باعث افتادگی سینه میشوند. البته افتادگی سینه ها ممکن است به دلیل افتادگی پوست سینه یعنی از دستدادن خاصیت ارتجاعی پوست هم رخ دهد.
اگر نوک سینه فرد از خط زیر سینه پایین تر نباشد عملا به آن افتادگی گفته نمی شود فقط گاهی میزان بافتی که در پایین پستان قرار دارد به قدری پایین می آید که در عین اینکه نوک سینه در پایین تر از خط سینه نیست ولی بافت پایین سینه افتادگی زیادی دارد، به این پدیده افتادگی کاذب سینه گفته می شود.
از جمله علل های اصلی افتادگی سینه عبارتند از:
افتادگی سینه معمولا با علائمی همراه است که عبارتند از:
اگر فرد دارای حجم کم سینه باشد و از حجم کم آن نیز نارضایتی داشته باشد کاندید مناسب برای پروتز سینه است. یکی از شایعترین عملهای جراحی زیبایی برای درمان کوچکی و حجم کم سینه، جراحی پروتز سینه در بانوان است. طبق مطالعات انجام شده میزان رضایت بیماران بعد از انجام عمل پروتز سینه بسیار بالا میباشد و انجام جراحی پروتز سینه علاوه بر افزایش اعتماد به نفس فرد، باعث بهبود روابط زناشویی وی نیز شده است. همه ساله تعداد زیادی از زنان در سرتاسر دنیا، عمل جراحی پروتز سینه را انجام میدهند و در واقع جراحی پروتز سینه شایعترین عمل جراحی زیبایی بر روی پستانها میباشد.
این جراحی با قرار دادن پروتزی در سینه افراد منجر به بزرگتر و خوش فرمتر شدن سینهها میشود. از این روش همچنین برای ترمیم پستانها بعد از انجام عمل جراحی نیز استفاده میشود.
هر عملی که صورت جراحی و تهاجمی روی بدن انجام شود می تواند همراه با عوارض بالقوه یا احتمالی باشد. به این منظور که ممکن است عوارض در برخی افراد رخ دهد یا ندهد. عمل پروتز سینه نیز می تواند شامل برخی عوارض احتمالی باشد البته میزان تخصص پزشک در جراحی پروتز سینه به همراه نحوه مراقبت بعد از عمل پروتز سینه، تعیین کننده ریسک بروز برخی عوارض پروتز سینه است. عوارض احتمالی پروتز سینه عبارتند از:
کسانی که کاندید مناسب برای رفع افتادگی سینه با پروتز هستند، خانم هایی هستند که به خاطر بالا رفتن سن، بارداری، شیردهی و کاهش وزن شدید دچار افتادگی سینه شده اند که علاوه بر افتادگی دارای سینه های کوچک یا نامتقارن هستند. این افراد باید انتظارات واقع بینانهای از نتیجه جراحی داشته باشد. همچنین باید توصیههای پزشک قبل و بعد از انجام عمل را انجام دهند تا نتیجه عمل آنان رضایت بخش باشد و دوره نقاهت هم در زمان کمتری سپری شود.
جراحی لیفت سینه در اصطلاح پزشکی ماستوپکسی نام دارد. لیفت سینه به معنی بالا کشیدن و فرمدهی به سینههای افتاده میباشد. برای اصلاح فرم سینههای افتاده و شل لازم است با ایجاد برشهایی در زیر سینه و یا اطراف آن قسمتهای آسیبدیده یا افتاده ترمیم شود. متخصص لیفت سینه با ایجاد شکاف روی پوست سینه و برداشتن قسمتهای اضافی مجددا سینهها در قسمت جدید بخیه میخورند و سینهها رو به بالا، سفت و فرمدهی میشوند.
ماموپلاستی یا جراحی کوچک کردن سینه، که با نام ماموپلاستی نیز شناخته میشود، برای افرادی مناسب است که با وجود داشتن اندامی لاغر و متناسب، سینههایی بسیار بزرگ دارند و حی پس از گرفتن رژیمهای مختلف و انجام حرکات ورزشی متنوع سینههای آنها کوچکتر نشده است. در این جراحی بدفرمی، افتادگی و عدم قرینگی سینهها نیز اصلاح میشود. انجام این جراحی بسیار حساس است و برای انجام آن باید به یک پزشک متخصص مراجعه کنید.
ماموپلاستی هم مانند سایر جراحی ها معایب و عوارض احتمالی مختلفی خواهد داشت که در صورت مشاوره با فوق تخصص جراحی سینه میتوان این مشکلات را کاهش داد. از جمله معایب ماموپلاستی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
یکی از عمل هایی که محبوبیت زیادی بین خانم ها پیدا کرده، ماموپلاستی است. افراد زیادی ممکن است نیاز به این عمل زیبایی داشته باشند اما کاندید مناسبی برای آن نباشند و نتایج مناسب را از این عمل دریافت نکنند. بهترین کاندید جراحی ماموپلاستی افرادی هستند که در ناحیه سینه دچار حجم زیاد و افتادگی بوده و شرایط لازم برای این انجام عمل را دارا هستند. البته جراح پستان یا جراح فوق تخصص پلاستیک و زیبایی تعیین می کند که بیمار کاندید مناسبی برای عمل ماموپلاستی می باشد یا خیر. این عمل ممکن است با هدف کوچک کردن سینه (ماموپلاستی کاهشی)، لیفت سینه و یا بزرگ کردن سینه (مامو پلاستی افزایشی) انجام شود.
لیفت سینه بدون جراحی از جمله روش های محبوبی است که عوارض جانبی عمل جراحی از جمله از دست رفتن حس پوست و نوک سینه، ایجاد هماتوم، بروز عفونت، عوارض بیهوشی و مشکل شیردهی را ندارد. در حالت کلی، اگر بخواهیم روش های لیفت سینه بدون جراحی را نام ببریم میتوانیم به درمان شل شدن سینه با تزریق چربی و ژل، به روش لیفت با لیزر، به روش لیفت با نخ و درمان افتادگی سینه با ورزش اشاره کرد. البته باید بدانید که این روشها موقت است و اثر آن بعد از مدتی از بین خواهد رفت زیرا افتادگی سینه درجات مختلفی دارد و اگر درجه افتادگی زیاد باشد روشهای غیر جراحی مناسب نیست.
برای خیلی از خانمها عمل افتادگی سینه با تزریق چربی و ژل بهترین گزینه است، زیرا طول مدت بهبودی از آن در مقایسه با جراحی کمتر بوده و معمولاً مراقبتهای بعد از آن پیچیدگی کمتری دارد. البته، دلایل دیگری هم وجود دارد که باعث میشوند عمل تزریق چربی گزینه بهتری برای یک بیمار باشد، از جمله اینکه:
خانم هایی که سینه های شل و آویزان ناشی از زایمان یا پیری و کاهش وزن دارند می توانند به سراغ روش لیفت سینه با لیزر بروند. در این متد جراح از اشعه لیزر استفاده می کند که مانند یک سینه بند یا سوتین داخلی عمل می کند. این روش به عنوان مکمل برای جراحی های ماموپلاستی انجام میشود و شاید نتواند همه مشکلات افتادگی سینه را برطرف کند. در این روش اشعه لیزر سبب می شود که کلاژن سازی در بدن تحریک شود و این موضوع خود یکی از راه های افزایش مقاومت سینه در برابر افتادگی است. دقت کنید که روش لیفت پستان با لیزر برای سینه های بزرگ مناسب نیست و نتیجه بخش نخواهد بود.
در این روش از لیفت سینه یا بالا بردن سینه بدون جراحی از نخ های مخصوص با عنوان APTOS استفاده می شود. این نخ ها به صورتی طراحی شده اند که به شکل فیزیکی در اطراف سینه های شما به سمت بالا کشیده می شوند. این نخ ها کوچک و خاردار هستند. جراح زیبایی از سوزن های هایپودرمی استفاده می کند تا نخ های لیفت زیر پوست شما وارد شود. نخ ها به سمت بالا کشیده می شود. در این روش از نخ های بخیه استفاده می شود و البته که روشی غیر تهاجمی است و نتایج آن برای طول دوره 2 ساله ماندگار است. در این روش چیزی به عنوان زخم وجود ندارد و نخ ها در طول یک الی دو سال تحلیل می شود. در مورد روش لیفت سینه با نخ باید این نکته را بیان کرد که این روش کاملا موقت و بسیار دردناک است و امکان این وجود دارد که فرد به نتیجه مطلوب و مورد دلخواه خود دست پیدا نکند. مگر اینکه افتادگی در حد خفیف باشد، زیرا درجات افتادگی سینه مختلف است و از درجه 1 تا درجه 3 تقسیم می شود و اگر افتادگی به درجات بالاتر رسیده باشد با روش های غیر جراحی قابل اصلاح نیست.
خانم هایی که سینه های افتاده دارند باید برنامه ورزش را به صورت روتین در زندگی روزمره خود جای دهند. تمریناتی که بافت سینه و عضلات سینه ای اطراف قفسه سینه را هدف قرار می دهد می تواند به سفتی بیشتر کمک کند البته باید بدانید که این روش بسیار دردناک است و باید درجه افتادگی سینه بسیار خفیف باشد. بعضی تمرین های ورزشی که تاثیر زیادی روی بالا بردن و سفت کردن سینه های افتاده دارند عبارتند از:
جراحی ماموپلاستی در مواردی انجام میگردد که فرد از بزرگی زیاد سینهها و یا افتادگی بیش از حد آنها شکایت داشته باشد. این جراحی میزان رضایتمندی بسیار بالایی در میان بانوان دارد. بسیاری از بانوان تمایل به انجام جراحی ماموپلاستی دارند، اما از ارتباط این جراحی با سرطان سینه واهمه دارند.
سرطان سینه یکی از رایجترین سرطانها در میان زنان میباشد. به طوری که میتوان گفت از بین هر ۸ نفر، ۱ نفر به این سرطان مبتلا میشود و این ابتلا رابطهای با انجام هرنوع جراحی ندارد. به همین خاطر تمام بانوان باید از سن چهل سالگی غربالگری سرطان سینه را به صورت سالیانه انجام دهند.
جالب است بدانید، از آن جایی که در جراحی ماموپلاستی بخشی از بافت سینه، که در معرض سرطان سینه میباشد، بریده میشود پس در نتیجه آن احتمال ابتلا به این سرطان کاهش پیدا میکند. طبق تحقیقات انجام شده در جامعه آماری، از بین هر ۱۲ خانمی که جراحی ماموپلاستی انجام دادهاند، تنها ۱ خانم به سرطان سینه مبتلا شده است(این در حالی است که از هر 8 خانمی که هیچ عمل جراحی انجام ندادهاند یک نفر دچار سرطان سینه است). به نوعی میتوان گفت که به لحاظ آماری، سرطان سینه در افرادی که جراحی ماموپلاستی انجام میدهند، کاهش مییابد.
یکی دیگر از دغدغههایی که بانوان پیش از انجام جراحی ماموپلاستی با آن مواجهند این است که آیا پس از انجام جراحی ماموپلاستی، قادر به شردهی خواهند بود یا خیر؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم واقعیت این است که حین این جراحی، مقداری از بافت سینه بریده میشود و طبق تحقیقات انجام شده تنها یک سوم از بانوان پس از انجام این جراحی قادر به شیردهی خواهند بود و دو سوم دیگر باید از شیر خشک برای تغذیه نوزاد خود استفاده کنند.
شایان ذکر است که بازدهی جراحیها در صورتی بیشتر خواهد بود که پزشک متخصص شما پس از معاینه و انجام آزمایشات، بهترین روش را به شما پیشنهاد دهد و روش درمانی پیشنهادی پزشک را در پیش گیرید.
دقت داشته باشید که تمامی روشهای درمانی گفته شده باید تحت نظر پزشک متخصص در این زمینه انجام شوند تا بازدهی مناسب را داشته و به ایمنترین حالت ممکن انجام گردند.
راهکارهای خاصی وجود دارد برای خانم هایی که از داشتن سینه های شل و آویزان واهمه دارند، این افراد میتوانند برای جلوگیری از افتادگی سینه های خود از آن بهره ببرند:
دکتر شاهین کریمیان در سال ۱۳۷۱ موفق به اخذ مدرک دکترای پزشکی عمومی از دانشگاه علوم پزشکی تهران شدند، سپس در سال ۱۳۷۶ دکترای تخصصی جراحی عمومی را از دانشگاه علوم پزشکی تهران دریافت نمودند و در سال ۱۳۸۲ با فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی از دانشگاه علوم پزشکی تهران فارغ التحصیل گردیدند. دکتر شاهین کریمیان عضو انجمن جراحان پلاستیک ایران و همچنین عضو انجمن بین المللی جراحان زیبایی میباشند.
دکتر شاهین کریمیان با بیش از ۲۰ سال سابقه تخصصی پزشکی در جراحی و تجارب ارزشمند در جراحی پلاستیک و زیبایی در مطب ونک تهران، خدمات زیبایی و درمانی به بیماران ارائه مینمایند. برخی از خدمات زیبایی و درمانی که توسط دکتر شاهین کریمیان ارائه میشود شامل، جراحی زیبایی بینی، جراحی زیبایی شکم و سینه، جراحی زیبایی پلک، جوانسازی پوست صورت، لیفتینگ صورت، تزریق بوتاکس، جراحی زیبایی گوش، کاشت مو و ... میباشد. دکتر شاهین کریمیان جراحیهای خود را در مرکز جراحی آلفا در میرداماد و بیمارستان لاله تهران انجام میدهند.
جهت مشاوره رایگان و اطلاع از هزینهها کلیک کنید.
همین حالا تماس بگیرید.
۰۲۱-۸۸۶۴۷۴۳۰
۰۹۱۲۳۰۸۳۹۷۹
برای دیدن نمونههای بیشتر ما را در اینستاگرام دنبال کنید.
جهت مشاوره مستقیم با دکتر شاهین کریمیان در واتساپ کلیک کنید.
میدان ونک (ضلع شمال شرقی) - کوچه صانعی - پلاک ۱۹ (ساختمان پزشکان نشاط) - طبقه ۶ - واحد ۱۹
پاسخ ها