سیما رادمان

سیما رادمان

دانشجوی مهندسی مخابرات؛ اهل تهران، همیشه در حال یادگیری
توسط ۱ نفر دنبال می شود

جنسن هوانگ: سهم تراشه‌های هوش مصنوعی انویدیا در چین از ۹۵ درصد به صفر رسیده است

جنسن هوانگ: سهم تراشه‌های هوش مصنوعی انویدیا در چین از 95 درصد به صفر رسیده است

مدیرعامل انویدیا می‌گوید این شرکت دیگر در بازار چین سهمی ندارد.

«جنسن هوانگ»، مدیرعامل انویدیا، اعلام کرده سهم این شرکت از بازار پردازنده‌های هوش مصنوعی پیشرفته در چین سقوط کرده و از حدود 95 درصد به صفر رسیده که دلیل اصلی آن محدودیت‌های صادراتی آمریکا است.

اظهارات مدیرعامل انویدیا در جریان یک گفتگو زنده در رویداد Future of Global Markets 2025 بیان شده و او گفته است:

«در‌حال‌حاضر، ما صددرصد از بازار چین خارج شده‌ایم. از 95 درصد سهم بازار به صفر رسیده‌ایم.»

ویدیوی کامل این مصاحبه هفته گذشته در یوتوب منتشر شد و برای نخستین‌بار ابعاد واقعی عقب‌نشینی انویدیا از بازار چین را نشان می‌دهد.

هوانگ در صحبت‌های خود نام محصول خاصی را ذکر نکرده، اما به‌گفته برخی رسانه‌ها به‌طور آشکار به تراشه‌های گرافیکی خود برای مراکز داده اشاره کرده است؛ محصولاتی که از اکتبر 2022 تاکنون تحت چندین مرحله محدودیت صادراتی قرار گرفته‌اند. نسخه‌های مخصوص بازار چین مانند A800 و H800 در سال 2023 مشمول ممنوعیت صادرات شدند و مدل جدیدتر H20 نیز با مشکلات صدور مجوز مواجه است.

انتقاد مدیرعامل انویدیا از سیاست‌های آمریکا

هوانگ با انتقاد از سیاست‌های دولت آمریکا گفت:

«نمی‌توانم تصور کنم هیچ سیاست‌گذاری فکر کند این نتیجه خوبی است؛ اینکه سیاستی باعث شود آمریکا یکی از بزرگ‌ترین بازارهای جهان را به‌طور کامل از دست بدهد.»

جنسن هوانگ: سهم تراشه‌های هوش مصنوعی انویدیا در چین از 95 درصد به صفر رسیده است

انویدیا پیش‌تر اعلام کرده بود که چین بین 20 تا 25 درصد از درآمد بخش مراکز داده این شرکت را تشکیل می‌دهد؛ بخشی که در تازه‌ترین گزارش مالی شرکت بیش از 41 میلیارد دلار درآمد داشته و نسبت به سال گذشته 56 درصد رشد نشان داشته است. هرچند این رقم شامل مشتریان ابری با کاربردهای مختلف نیز می‌شود، اما موتور رشد اصلی شرکت همچنان زیرساخت‌های هوش مصنوعی محسوب می‌شود. بنابراین ادامه محدودیت‌ها می‌تواند تقاضا و زنجیره تأمین جهانی این حوزه را دگرگون کند.

دولت آمریکا با هدف محدودسازی دسترسی چین به نیمه‌رساناهای پیشرفته، کنترل صادرات تراشه‌های هوش مصنوعی را تشدید کرده است.

به دنبال این موضوع، شرکت‌ها و آزمایشگاه‌های هوش مصنوعی چین به‌سرعت به‌سوی استفاده از تراشه‌های بومی یا سخت‌افزارهای جایگزین حرکت کرده‌اند تا زیرساخت پردازشی خود را بومی کنند. هوانگ پیش‌تر نسبت به این روند هشدار داده و گفته بود که محدودیت‌های همه‌جانبه می‌تواند به توسعه رقبای بومی منجر شود.

سیما رادمان
سیما رادمان دانشجوی مهندسی مخابرات؛ اهل تهران، همیشه در حال یادگیری

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋