سیما رادمان

سیما رادمان

دانشجوی مهندسی مخابرات؛ اهل تهران، همیشه در حال یادگیری
توسط ۱ نفر دنبال می شود

مدیر هوش مصنوعی متا معتقد است که مدل های زبان بزرگ به زودی منسوخ می شوند

 مدیر هوش مصنوعی متا معتقد است مدل‌های زبانی بزرگ به‌زودی منسوخ می‌شوند

یان لکان و همکارانش درحال توسعه نسل جدیدی از مدل‌های هوش مصنوعی هستند که محدودیت مدل‌های فعلی را ندارد.

«یان لکان»، دانشمند ارشد هوش مصنوعی متا و یکی از پدرخوانده‌های هوش مصنوعی، اظهارنظر جالبی درباره مدل‌های زبانی بزرگ (LLM) کرده و گفته است این مدل‌ها تا ۵ سال دیگر منسوخ می‌شوند.

لکان ازجمله افرادی است که نقش قابل‌توجهی در توسعه هوش مصنوعی داشته و حتی برنده جایزه تورینگ نیز شده است اما وقتی از او درباره آینده مدل‌های زبانی بزرگ، مانند ChatGPT، جمینای و مدل‌های آنتروپیک، پرسیدند، گفت این مدل‌ها حداکثر طی ۵ سال آینده منسوخ می‌شوند.

مدل‌های زبانی بزرگ جایی در آینده هوش مصنوعی ندارند

یان لکان متا

لکان و همکارانش روی نسل جدیدی از مدل‌های هوش مصنوعی به نام Joint Embedding Predictive Architecture (JEPA) کار می‌کنند. او در مصاحبه اخیر خود با نیوزویک گفت: «من و همکارانم در آزمایشگاه هوش مصنوعی فیس‌بوک و دانشگاه نیویورک مسیری را در پیش گرفته‌ایم که اگر بتوانیم این کار را طی ۳ تا ۵ سال انجام دهیم، الگوی بسیار بهتری برای سیستم‌هایی خواهیم داشت که می‌توانند استدلال و برنامه‌ریزی کنند.»

لکان امیدوار است این الگوی جدید بتواند رویکرد مبتنی‌بر مدل‌های زبانی بزرگ در هوش مصنوعی را منسوخ کند؛ زیرا این سیستم‌های جدید شامل نمایش‌های بهتری از جهان خواهند بود. لکان در ادامه گفت این سیستم‌ها «قابل‌کنترل هستند؛ یعنی می‌توانید به آنها اهداف بدهید و طبق ساختارشان، فقط می‌توانند آن اهداف را به سرانجام برسانند.»

اعتقاد این محقق ارشد هوش مصنوعی به سیستم‌های جدید خودش به‌قدری است که سال گذشته در کنفرانسی به توسعه‌دهندگان توصیه کرد روی توسعه مدل‌های زبانی بزرگ کار نکنند. لکان در این کنفرانس خطاب به توسعه‌دهندگان گفت: «روی LLMها کار نکنید؛ اینها در دستان شرکت‌های بزرگ هستند و شما هیچ‌چیزی نمی‌توانید روی میز بگذارید. باید روی سیستم‌های هوش مصنوعی نسل بعدی کار کنید که محدودیت‌های LLM را برطرف می‌کند.»

ادعاهای یان لکان درباره منسوخ‌ شدن مدل‌های زبانی بزرگ تا ۵ سال آینده ادامه صحبت‌های پیشین اوست که گفته بود تا ۵ سال آینده انقلابی بزرگ در زمینه هوش مصنوعی رخ خواهد داد. لکان گفته بود ایراد بزرگ مدل‌های فعلی این است که نمی‌توانند رفتارهای دنیای واقعی را به‌خوبی تحلیل و پیش‌بینی کنند.

سیما رادمان
سیما رادمان دانشجوی مهندسی مخابرات؛ اهل تهران، همیشه در حال یادگیری

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋