سیما رادمان

سیما رادمان

دانشجوی مهندسی مخابرات؛ اهل تهران، همیشه در حال یادگیری
توسط ۱ نفر دنبال می شود

این دستگاه ساخته شده با شن و ماسه می تواند خسارت زلزله را تا 75 درصد کاهش دهد

 این دستگاه ساخته شده با ماسه می‌تواند خسارت ناشی از زلزله را تا ۷۵ درصد کاهش دهد

خواص طبیعی ماسه می‌تواند در کاهش خسارت‌های زمین لرزه موثر باشد.

درحالی‌که دستگاه‌های اتلاف رایج از فولاد برای کاهش آسیب‌های ناشی از زلزله استفاده می‌کنند، محققان موفق به ساخت دستگاه جدیدی مبتنی بر ماسه شده‌اند که می‌تواند تا ۷۵ درصد خسارت‌های ناشی از زلزله را کاهش دهد.

این دستگاه توسط محققان دانشگاه شارجه در امارات طراحی شده است و با استفاده از ظروف پر از شن یا مواد دانه‌ای دیگر می‌تواند به‌طوری مؤثر حملات لرزه‌ای را از بین ببرد و ساختمان‌ها را از آسیب محافظت کند. محققان این دستگاه را به‌عنوان یک دستگاه اتلاف انرژی نوآورانه که برای سازه‌های مقاوم در برابر لرزه توصیف کرده‌اند که می‌تواند به طور انعطاف‌پذیر در برابر لرزش مقاومت کند.

این دستگاه خسارت‌های زلزله را تا ۷۵ درصد کاهش می‌دهد

 این دستگاه ساخته شده با ماسه می‌تواند خسارت ناشی از زلزله را تا ۷۵ درصد کاهش دهد

حق ثبت اختراع این دستگاه به نام پروفسور «موسی لبلوبا» و «مصطفی زهری» به ثبت رسیده است و این دانشمندان آن را «دستگاه اتلاف انرژی مبتنی بر ذرات» نامیده‌اند. به گفته پروفسور لبلوبا، دستگاه ساخته شده توسط آن‌ها می‌تواند راندمان اتلاف انرژی و پایداری را بهبود ببخشد. همچنین این دستگاه به‌عنوان راه‌حلی قابل‌دسترس برای پروژه‌های ساختمانی کم‌هزینه و مقاوم توصیف شده است.

پروفسور لبلوبا در ادامه گفت که کار انجام شده توسط او و همکاری پتانسیل دست‌نخورده مواد دانه‌ای طبیعی را برای ارائه راه‌حلی مقرون‌به‌صرفه و قابل‌اعتماد برای مقاومت لرزه‌ای نشان می‌دهد. همچنین برخلاف سیستم‌های رایج، این دستگاه جدید به هیچ نیروی خارجی نیاز ندارد و بسیار مقرون‌به‌صرفه است.

سازندگان این دستگاه نسبت میرایی مؤثر آن را بین ۳۷ تا ۷۵ درصد تخمین زده‌اند که از بسیاری از سیستم‌های میرایی غیرفعال گران‌قیمت بالاتر است.

بر اساس اطلاعات موجود در سند ثبت اختراع این دستگاه، ظرف مورداستفاده می‌تواند در هر شکلی باشد. سپس هنگامی که این ظرف با سنگ‌دانه‌هایی مثل شن و ماسه یا حتی توپ‌های فولادی با قطرهای خاص پر شود، یک «ظرف طراحی شده ویژه» می‌تواند انرژی لرزه‌ای را جذب و دفع کند. علاوه بر این، خواص طبیعی ماسه به آن اجازه می‌دهد تا تحت شرایط ناپایدار سازگار شده و جابه‌جا شود.

سیما رادمان
سیما رادمان دانشجوی مهندسی مخابرات؛ اهل تهران، همیشه در حال یادگیری

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋