سیما رادمان

سیما رادمان

دانشجوی مهندسی مخابرات؛ اهل تهران، همیشه در حال یادگیری
توسط ۱ نفر دنبال می شود

تکنیک جدید تصویربرداری پزشکی می تواند مسیر حرکت هوا در ریه را به صورت زنده نشان دهد

تکنیک جدید تصویربرداری پزشکی می‌تواند مسیر حرکت هوا در ریه را به‌صورت زنده نشان دهد

نمایش مسیر حرکت هوا در ریه می‌تواند در تشخیص زودهنگام پس‌زدن بافت پیوندی و تعیین میزان بهبودی بیماران مفید واقع شود.

پژوهشگران به‌تازگی توانسته‌اند با استفاده از فناوری fMRI، تکنیک جدیدی را توسعه دهند که امکان نمایش مسیر حرکت هوا در ریه‌ها به‌شکل همزمان را فراهم می‌سازد. چنین تکنیکی می‌تواند در تشخیص دقیق‌تر روند درمان بیماری‌های تنفسی کاربرد داشته باشد.

جریان هوا در ریه چگونه آشکار می‌شود؟

محققان دانشگاه نیوکاسل انگلستان، موفق شدند که نحوه جابه‌جایی هوا در ریه افراد مبتلا به بیماری‌های تنفسی مثل آسم، بیماری مزمن انسدادی ریه و دریافت‌کنندگان پیوند ریه را به‌ثبت برساند. آنها به این منظور از گاز خاصی به نام پرفلوئوروپروپان استفاده کردند که با استفاده از یک دستگاه MRI قابل ردیابی است. بیماران می‌توانند بدون هیچ مشکلی اقدام به تنفس این گاز بی‌ضرر کنند و سپس اسکنر، مسیر حرکت گاز در ریه آنها را آشکار سازد.

تصویربرداری ریه

پروفسور «پیت تلوالیس» که سرپرست این پژوهش بوده است،‌ می‌گوید:

اسکن‌های ما می‌تواند نواحی دارای مشکل در تهویه داخل ریه افراد مبتلا به بیماری‌های تنفسی را نشان دهد. همچنین می‌توان فهمید که کدام یک از بخش‌های ریه در طی روند درمان، بهبود پیدا کرده‌اند. برای مثال وقتی ریه بیمار مبتلا به آسم را با این تکنیک بررسی می‌کنیم، قادر هستیم از مسیر ورود و خروج هوا بفهمیم که کدام قسمت‌ها عملکرد بهتری را نسبت به گذشته کسب کرده‌اند.

تصویربرداری ریه
تصویربرداری ریه

یکی دیگر از کاربردهای بالقوه تکنیک تصویربرداری مذکور،‌ تشخیص زودهنگام مشکلات ریه در افرادی است که پیوند ریه دریافت کرده‌اند. پس زدن بافت پیوندی توسط سیستم ایمنی فرد دریافت‌کننده، یکی از مشکلات رایجی است که بیماران تحت پیوند با آن مواجه می‌شوند. پژوهشگران ثابت کرده‌اند که در طی این فرایند، مسیرهای هوایی کوچک در ریه آسیب می‌بینند و نرخ جابه‌جایی گازها در آنها کاهش پیدا می‌کند. محققان امیدوارند با تشخیص زودهنگام، بتوانند از پس زدن بافت پیوندی جلوگیری به‌عمل آورند.

سیما رادمان
سیما رادمان دانشجوی مهندسی مخابرات؛ اهل تهران، همیشه در حال یادگیری

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋