اگرچه سازندگان این ربات میگویند هدفشان جایگزینی انسان نیست، حس تهدید انکارشدنی نخواهد بود.
ارکستری در شهر درسدن آلمان از سه بازوی رباتیک برای رهبری نوازندگان استفاده کرد و به نظر میرسد نتیجه رضایتبخش بوده است.
به گزارش گاردین، MAiRA Pro S نام رباتی است که رهبری این ارکستر را برعهده داشته است. دو اجرای اولیه این ربات برای نشاندادن آخرین پیشرفتهای فناوری انجام شده است. به گفته «مارکوس رینت»، مدیر هنری ارکستر Sinfoniker درسدن، هدف از سپردن رهبری ارکستر به رباتها جایگزینی انسانها نیست، بلکه اجرای موسیقیهای پیچیدهای است که رهبران ارکستر اجرای آنها را غیرممکن میدانند.
این اجرا برای جشن سالگرد ۲۵ سالگی ارکستر Sinfoniker در سالن Hellerau در دو بخش روی صحنه رفت. بخش اول مانند اجراهای سنتی توسط نوازندگان و رهبران انسانی انجام شد و رهبری بخش دوم به عهده ربات MAiRA بود. قطعه اجراشده در این بخش از ارکستر را «آندریاس گوندلاخ» برای ۱۶ نوازنده برنجی و ۴ نوازنده سازهای کوبهای آماده کرده بود و «شاهکار نیمهرسانا» نام دارد.
به گفته گوندلاخ، مهارتهای فنی ربات MAiRA میتواند تضمین کند که موسیقی یکنواخت به نظر میرسد و انگار از یک منبع ساطع میشود. رسانههای محلی نیز گفتهاند استقبال خوبی از این ارکستر شده است.
برای تحقق این رؤیا، مارکوس رینت با متخصصانی از «مرکز اینترنت ملموس» (CeTI) دانشگاه فنی درسدن همکاری کرده است. CeTI این ایده را دنبال میکند که انسانها و رباتها بهجای رقابت با هم میتوانند همکاری کنند. رینت شخصاً ربات MAiRA را مانند انسان آموزش داده است. او میگوید ایده ساخت چنین رباتی ۲۳ سال پیش به ذهنش رسیده بود.
هر بازو هفت مفصل دارد که به آن اجازه میدهد در همه جهات حرکت کند و کشیده شود. اما مکانیزمی ایمنی نیز در نظر گرفته است تا زمانی که حرکات ربات بیش از حد نیرومند میشود، وارد عمل شده و از آسیبرساندن به خود ربات و نوازندگان جلوگیری کند.
پاسخ ها