سیما رادمان

سیما رادمان

دانشجوی مهندسی مخابرات؛ اهل تهران، همیشه در حال یادگیری
توسط ۱ نفر دنبال می شود

این آزمایش خون جدید ظاهراً می‌تواند تشخیص سرطان مغز را سریع‌تر و آسان‌تر کند

این آزمایش خون جدید ظاهراً می‌تواند تشخیص سرطان مغز را سریع‌تر و آسان‌تر کند

با بررسی تنها ۱۰۰ میکرولیتر از خون داوطلبان و بیماران، محققان توانستند بیومارکرهای جهش‌یافته خون را که از محل تومور آزاد می‌شدند، بررسی کنند.

دانشمندان شیوه جدیدی را برای تشخیص سرطان مغز ابداع کرده‌اند که سریع‌تر از روش نمونه‌برداری است. آن‌ها در این روش با بررسی ۱۰۰ میکرولیتر از خون بدن، توانستند پس از یک ساعت بیومارکرهای مرتبط با «گلیوبلاستوما»، شایع‌ترین و خطرناک‌ترین تومور مغزی را شناسایی کنند.

این آزمایش را تیمی از دانشمندان آمریکایی و استرالیایی با نظارت محققان دانشگاه نوتردام انجام دادند. به نظر می‌رسد شیوه جدید آزمایش خون از سایر روش‌های موجود برای تشخیص گلیوبلاستوما دقیق‌تر است. آن‌ها می‌گویند روش جدید به ابزار کمتری نیاز دارد و استفاده از آن چندان سخت نیست.

در این آزمایش، دانشمندان بیومارکرها یا نشانه‌های زیستی جهش‌یافته خون (EGFR) را که در مراحل پیشرفته برخی سرطان‌ها یافت می‌شوند، بررسی کردند. این بیومارکرها درون وزیکول‌های بیرون سلول قرار دارند؛ جایی‌که چربی‌ها، پروتئین و مواد ژنتیکی را نگهداری می‌کند.

اگزوزوم‌ها

«Hsueh-Chia Chang»، مهندس زیست‌مولکولی دانشگاه نوتردام، اظهار داشت که وزیکول‌های خارج سلول یا همان اگزوزوم‌ها، نانوذرات منحصر‌به‌فردی هستند که توسط سلول‌ها ترشح می‌شوند. این نانوذرات ابعادی بزرگ‌تر از مولکول‌ها دارند و به‌دلیل بار ضعیف‌شان، به‌راحتی در آزمایش مورد استفاده قرار می‌گیرند.

شیوه انجام آزمایش برای شناسایی سرطان مغز

محققان برای شناسایی مولکول‌های آزاد‌شده تومورهای سرطانی، از یک بیوچیپ 2 دلاری با حساسیت بالا استفاده کردند. بخش حساس و مهم این چیپ، آنتی‌بادی‌هایی را در اختیار دارد که اگزوزوم‌های حامل EGFR و مرتبط با تومور را جذب می‌کند. با جذب این EGFRها، ولتاژ تراشه تغییر می‌کند و این نشان‌دهنده وجود احتمالی سرطان است.

این بیوچیپ‌ها روی نمونه‌های خونی ۲۰ بیمار مبتلا به گلیوبلاستوما و ۱۰ فرد سالم آزمایش شد و نتایج نیز از دقت و اطمینان بالای این بیوچیپ‌ها خبر می‌دهند. این قطعات می‌توانند در غلظت‌های بسیار پایین، مانند ۰.۰۱ درصد نیز اگزوزوم‌ها را تشخیص دهند. تیم تحقیقاتی باور دارند که این فناوری پیامدهای مهمی برای تشخیص سرطان، کشف بیومارکرها و نظارت‌ بر آن‌ها به همراه می‌آورد؛ هرچند هنوز برخی چالش‌ها هستند که باید برطرف شوند.

EGFRهای جهش‌یافته نه تنها با گلیوبلاستوما، بلکه سرطان‌های دیگر نیز ارتباط دارند؛ در نتیجه ممکن است نتیجه آزمایش دقیق نباشد و در شناسایی سرطان مغز دچار خطا شود. علاوه‌براین، برخی بیماران گلیوبلاستوما ممکن است نشانه‌هایی غیر از EGFRها داشته باشند و بیماری خود را در آزمایش‌های اولیه نشان ندهد.

EGFR خون

این آزمایش هنوز نمی‌تواند کیس‌های مبتلا به گلیوبلاستوماها را دقیق تشخیص دهد و درتعیین محل یا مرحله بیماری نیز خطا دارد. به‌همین‌دلیل محققان خواهان تحقیق روی جمعیت بیشتری از بیماران گلیوبلاستوما هستند تا بیومارکرهای متمایز دیگر را شناسایی کنند.

محققان بر این باورند که پلتفرم حال‌حاضر آن‌ها را می‌توان برای آزمایش‌های مهم‌تری توسعه داد تا تشخیص سرطان‌‌ها در مراحل مختلف آسان‌تر شود.

سیما رادمان
سیما رادمان دانشجوی مهندسی مخابرات؛ اهل تهران، همیشه در حال یادگیری

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋