بازی محبوب Doom روی پلتفرمهای عجیب و مختلف زیادی اجرا شده، و حالا یک محقق بهسراغ اجرای آن روی باکتریهای روده رفته است.
تاکنون توسعهدهندگان مختلفی بازی Doom را که حدود 30 سال پیش عرضه شد، روی دستگاهها و پلتفرمهای گوناگونی اجرا کردهاند. برخی افراد حتی این بازی را در نمایشگر عابربانک یا تاچبار مکبوک جای دادهاند. حالا یک محقق زیست فناوری دانشگاه MIT توانسته است این ویدیوگیم نمادین را با استفاده از باکتریهای واقعی روده اجرا کند. درواقع او این باکتریها را به پیکسلهایی برای نمایش این بازی تبدیل کرد.
«لورن راملان» دانشجوی دکترای دانشگاه MIT در ویدیو و پیشنویس مقاله خود توضیح میدهد که چگونه توانسته بازی Doom را روی باکتریهای E. Coli روده اجرا کند. او نمایشگری 1 بیتی تماماً از این باکتریها ساخت که البته وضوح این نمایشگر تنها 32 در 48 پیکسل است و نباید توقع داشت که کیفیت چندانی ارائه دهد. راملان برای روشنشدن این باکتریها از پروتئینهای فلورسنت نیز استفاده کرد.
این باکتریها بهخودیخود این بازی را اجرا نمیکنند و راملان این مواد بیولوژیکی را با کدهای دیجیتال ترکیب کرده است. این باکتریها بهعنوان نمایشگری بسیار کوچک عمل میکنند. همچنین، نرخ فریم این نمایشگر باکتریایی به شدت ضعیف است؛ 70 دقیقه طول میکشد تا باکتریها یک فریم از بازی را پیش ببرند و هشت ساعت دیگر زمان میبرد تا به حالت اولیه بازگردند. بهعبارتی باید 9 ساعت صبر کرد تا یک فریم اجرا شود و حدود 600 سال نیز طول میکشد تا این بازی از ابتدا تا انتها انجام شود.
بنابراین اگرچه این تجربه 600 ساله، روانترین تجربه گیمپلی را ارائه نمیدهد، اما همچنان ایدهای خلاقانه است. به عبارتی این تجربه ثابت کرد که میتوان Doom را تقریباً روی هر چیزی بازی کرد. این ویدیوگیم حتی روی نمایشگر نوارهای تست بارداری، نورونهای مغز موشهای صحرایی و حتی داخل بازیهای دیگر مانند دنباله آن یعنی Doom II و ماینکرافت قابلبازی است. درواقع از سال 2006 بود که اصطلاح DROE یا «Doom روی هر چیزی اجرا میشود» رواج پیدا کرد و افراد مختلف بسته به خلاقیت خود، این بازی را روی پلتفرمهای گوناگون نصب کردند.
پاسخ ها