سیما رادمان

سیما رادمان

دانشجوی مهندسی مخابرات؛ اهل تهران، همیشه در حال یادگیری
توسط ۱ نفر دنبال می شود

کشف مایکروسافت با کمک هوش مصنوعی: ماده ای که نیاز به لیتیوم برای ساخت باتری را تا 70 درصد کاهش می دهد

کشف مایکروسافت با کمک هوش مصنوعی: ماده‌ای که نیاز به لیتیوم برای ساخت باتری را 70 درصد کاهش می‌دهد

محققان آزمایشگاه PNNL با کمک فناوری هوش مصنوعی مایکروسافت توانستند ماده‌ای کشف کنند که استفاده از لیتیوم را در باتری‌ها کاهش می‌دهد.

مایکروسافت و آزمایشگاه آزمایشگاه ملی شمال‌غربی پاسیفیک (PNNL) احتمالاً در آستانه پیشرفتی باشند که استفاده از لیتیوم در باتری‌ها را تا 70 درصد کاهش می‌دهد. دانشمندان از هوش مصنوعی برای شناسایی مواد احتمالی استفاده کردند که می‌توانند جایگزینی برای لیتیوم باشند. لیتیوم مستعد آتش‌سوزی است و فرایند استخراج آن پیامدهای منفی زیادی برای محیط‌زیست دارد. ماده شناسایی‌شده یک الکترولیت جامد است که در حالت مایع رسانای بهتری دارد.

براساس اعلامیه مایکروسافت و گزارش آزمایشگاه PNNL، پیشرفت چشمگیری در یافتن جایگزینی برای باتری‌های لیتیوم یونی حاصل شده است. این ماده خطر کمتری دارد؛ زیرا یک الکترولیت جامد است که احتمال ترکیدن و ایجاد آتش‌سوزی کمتری دارد. طبق یافته‌های دانشمندان، این ماده به کاهش 70 درصدی استفاده از لیتیوم در باتری‌ها کمک می‌کند.

کشف مایکروسافت با کمک هوش مصنوعی: ماده‌ای که نیاز به لیتیوم برای ساخت باتری را 70 درصد کاهش می‌دهد

کشف این ماده جدید بدون هوش مصنوعی غیرممکن بود

اگرچه کشف این ماده دستاورد بزرگی است، اما هنوز راه درازی در پیش است تا این ماده به‌عنوان جایگزینی برای باتری‌های لیتیومی سنتی قابل استفاده شود. چیزی که دانشمندان را بیش از همه‌چیز هیجان‌زده کرده است، پتانسیل هوش مصنوعی مولد برای سرعت‌بخشیدن به فرایند کشف این ماده بوده است.

به گفته مایکروسافت، سال گذشته این شرکت با محققان PNNL تماس گرفت تا فناوری عناصر کوانتومی Azure یا AQE را در اختیار آن‌ها بگذارد. این فناوری، محاسبات کوانتومی را با هوش مصنوعی ترکیب کرده است. مایکروسافت سال گذشته AQE را به‌عنوان ابزاری مناسب برای اکتشافات در علم شیمی عرضه کرد.

کشف مایکروسافت با کمک هوش مصنوعی: ماده‌ای که نیاز به لیتیوم برای ساخت باتری را 70 درصد کاهش می‌دهد

محققان فناوری AQE را برای یافتن مواد باتری که لیتیوم کمتری مصرف می‌کنند استفاده کردند که قریب به 32 میلیون ماده مختلف است. این سیستم هوش مصنوعی باید تشخیص می‌داد که کدام یک از این مواد برای استفاده به اندازه کافی پایدار است، که این رقم به حدود 500 هزار ماده تقلیل پیدا کرد. محققان از فیلترهای بیشتری برای به‌دست‌آوردن ماده‌ای که هم به‌صرفه و هم در دسترس باشد، استفاده کردند. درنهایت فقط 23 ماده باقی ماند که پنج مورد از آن‌ها قبلاً شناخته‌شده‌ بودند.

کل عملیات تنها 80 ساعت طول کشید و انجام آن بدون هوش مصنوعی و AQE عملاً غیرممکن بود.

محققان توانستند با ماده کشف‌شده یک باتری تولید و از آن برای روشن‌کردن لامپ و ساعت استفاده کنند. برای اینکه این ماده جدید بتواند جایگزینی برای لیتیوم شود، باید صدها نمونه اولیه باتری آزمایش و اصلاح شوند. بنابراین نباید انتظار داشت که به این زودی‌ها باتری‌های جدیدی عرضه شوند.

سیما رادمان
سیما رادمان دانشجوی مهندسی مخابرات؛ اهل تهران، همیشه در حال یادگیری

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋