این جلیقه برای شناسایی افرادی که در معرض ایست قلبی هستند کاربرد دارد و با قابلیت استفاده مجدد، کمهزینهتر از دیگر فناوریهای موجود است.
این جلیقه جدید که «ECGI» نام دارد، از 256 حسگر استفاده میکند تا حجم زیادی از اطلاعات الکتریکی را تنها در 5 دقیقه به پزشک ارائه دهد. این جلیقه میتواند برای شناسایی افرادی که در معرض خطر ایست ناگهانی قلب هستند، استفاده شود. یکی از مزیتهای اصلی این جلیقه هزینه کم آن در مقایسه با فناوریهای مرسوم است.
براساس گزارش دانشگاه کالج لندن (UCL)، پزشکان و محققان این دانشگاه توانستند جلیقهای بسازند که تنها در 5 دقیقه دادههای الکتریکی قلب را در اختیار پزشک میگذارد. طبق گزارش سازمان بهداشت ملی بریتانیا، حدود دو میلیون نفر در بریتانیا مشکلاتی در سیستم الکتریکی قلب خود دارند. سیگنالهای الکتریکی باعث انقباض قلب میشود و ضربان قلب را تنظیم میکند. محققان میگویند مشکلات این سیگنالها منجر به اختلالات ریتم قلب میشود.
اسکنهای تصویربرداری MRI میتوانند تصویر واضحی از ساختار و عملکرد عضله قلب به پزشکان ارائه دهند، اما نمیتوانند نقشههای الکتریکی قلب را ترسیم کنند. معاینه الکتروکاردیوگرام معمولی (ECG) نیز که از الکترودهای فلزی و ژل استفاده میکند، روش پرهزینهای است. اما استفاده از جلیقه ECGI یا «جلیقه تصویربرداری الکتروکاردیوگرافی» آسان است و هزینه زیادی ندارد.
این دستگاه از 256 حسگر استفاده میکند تا تنها در پنج دقیقه حجم زیادی از اطلاعات الکتریکی را به پزشکان ارائه دهد. نتایج نقشههای سهبعدی قلب به پزشکان امکان میدهد به جریان الکتریکی این عضو حیاتی دسترسی داشته باشند. البته پس از مانیتورینگ جلیقه ECGI، معمولاً از بیماران خواسته میشود که تحت اسکن MRI قرار گیرند. سپس دادههای جلیقه را میتوان روی اسکن MRI ترسیم کرد.
پزشکان میگویند که ایست قلبی در اثر ریتمهای ناگهانی و خطرناک قلب، در افراد بدون مشکل قلبی بههمان اندازه بیماران قلبی شایع است. این فناوری برای اولینبار به پزشکان این امکان را میدهد که اطلاعات دقیق الکتریکی قلب را به صورت ایمن جمعآوری کنند.
نکته کلیدی این جلیقه، هزینه کم آن در مقایسه با سایر فناوریها است. راز کمهزینهبودن جلیقه ECGI قابلیت استفاده مجدد آن است. برخلاف الکترودهای فلزی که در معاینه ECG به لایهای از ژل نیاز دارند؛ این جلیقه با فناوری الکترود خشک عمل میکند و میتوان آن را پس از استفاده، شستوشو داد و برای بیمار بعدی بهکار برد.
پاسخ ها