سیما رادمان

سیما رادمان

دانشجوی مهندسی مخابرات؛ اهل تهران، همیشه در حال یادگیری
توسط ۱ نفر دنبال می شود

تلسکوپ فضایی هابل پس از رفع نقص ژیروسکوپ خود دوباره فعال شد

تلسکوپ فضایی هابل پس از رفع اختلال ژیروسکوپ خود، دوباره فعال شد

تلسکوپ فضایی هابل که از 28 آبان‌ماه دچار مشکل شده بود، دوباره فعال شد. مشکل این تلسکوپ اختلال در سیستم ژیروسکوپ آن بود.

تلسکوپ فضایی هابل پس از گذراندن چندین هفته در حالت Safe Mode به‌دلیل وجود مشکلی در یکی از اجزای آن، دوباره به حالت فعالیت کامل بازگشت. یکی از ژیروسکوپ‌های این تلسکوپ اولین‌بار در 28 آبان‌ماه سال جاری دچار مشکل شد و رصدخانه در روزهای بعد نیز چندین‌بار به حالت Safe Mode رفت. اکنون با اصلاح این ژیروسکوپ، تلسکوپ هابل دوباره آنلاین شده است.

براساس گزارش ناسا، علت مشکل اخیر تلسکوپ فضایی هابل، اختلال در یکی از سه ژیروسکوپ عملیاتی آن بود. وظیفه این سه ژیروسکوپ هدایت تلسکوپ در جهت درست است. اگرچه می‌توان تنها با یکی از این ژیروسکوپ‌ها تلسکوپ‌ را هدایت کرد، اما این امر منجر به ازدست‌رفتن زمان رصد می‌شود؛ زیرا با ژیروسکوپ‌های کمتر، زمان انتقال جهت تلسکوپ به یک هدف جدید بیشتر طول می‌کشد. با توجه به استفاده مجدد از هر سه ژیروسکوپ، این تلسکوپ به انجام عملیات‌های علمی بازگشته است.

تلسکوپ فضایی هابل پس از رفع اختلال ژیروسکوپ خود، دوباره فعال شد

مشکل در ژیروسکوپ‌ هابل و اصلاح آن

درحال‌حاضر دو ابزار این تلسکوپ آنلاین هستند و سایر ابزارها قرار است ظرف چند هفته آینده آنلاین شوند. ناسا در یک به‌روزرسانی نوشت: «دو دوربین اصلی هابل، دوربین میدان گسترده 3 و دوربین پیشرفته برای بررسی‌ها، از روز جمعه مشاهدات علمی را از سر گرفته‌اند.» قدم بعدی ناسا بازگرداندن طیف‌نگار منشأ کیهانی و طیف‌نگار تصویربرداری تلسکوپ فضایی در اواخر دسامبر 2023 است.

اگرچه هابل در سال‌های اخیر تا حدودی تحت‌الشعاع تلسکوپ فضایی جدیدتر و قدرتمندتر جیمز وب قرار گرفته است، اما دسترسی اخترشناسان به هر دو تلسکوپ اهمیت دارد؛ زیرا این دو تلسکوپ در طول‌موج‌های مختلف عمل می‌کنند. هابل اساساً به طول‌موج نور مرئی، معادل آنچه توسط چشم انسان دیده می‌شود و مقداری نیز به طول‌موج‌های فرابنفش و مادون قرمز نزدیک دسترسی دارد. این ویژگی به هابل اجازه می‌دهد که تصاویر خیره‌کننده‌ای از اجرام کیهانی مانند سحابی‌ها یا کهکشان‌های نزدیک ثبت کند.

از طرف دیگر، جیمز وب با ابزارهایی که در هر دو طول‌موج مادون قرمز نزدیک و مادون قرمز میانی کار می‌کنند، عمدتاً برای رصدهای مادون قرمز استفاده می‌شود. این ویژگی به جیمز وب اجازه می‌دهد که کهکشان‌های بسیار دور را ببیند. نور این کهکشان‌ها به‌دلیل فاصله بسیار زیاد، از قسمت مرئی طیف نور به قسمت مادون قرمز منتقل می‌شود. رصد این کهکشان‌های بسیار دور و درنتیجه بسیار قدیمی با هابل دشوار یا غیرممکن است، زیرا نور آن‌ها فراتر از طول‌موج‌هایی است که هابل می‌تواند ببیند.

سیما رادمان
سیما رادمان دانشجوی مهندسی مخابرات؛ اهل تهران، همیشه در حال یادگیری

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋