طی سالیان گذشته، سهم کلاهبرداری اینترنتی از جرائم فضای مجازی دستخوش تغییرات زیادی شده است.
جانشین رئیس پلیس فتا اعلام کرد کلاهبرداری اینترنتی 36 درصد جرائم فضای مجازی را به خود اختصاص داده است.
«حسین امیرلی»، جانشین رئیس پلیس فتا، در برنامه تلویزیونی «صبح بخیر ایران» اعلام کرد بیشترین موردی که مردم به پلیس مراجعه میکنند، مختص به کلاهبرداری اینترنتی است. به گفته وی، طبق آمار پلیس، این کلاهبرداری 36 درصد جرائم اینترنتی امسال را به خود اختصاص داده است. پس از آن هم شکایت از برداشت غیرمجاز از حساب بانکی بهصورت اینترنتی است.
امیرلی با بیان اینکه کنترل دامنه جرم بهخوبی در فضای مجازی انجام شده، اظهار داشت امکان کشف و شناسایی حدود 90 درصد جرائم سایبری فضای مجازی وجود دارد: «اقدامات ویژهای هم در حوزه پیشگیری انجام میشود. اما حوزههایی که شاکی خصوصی ندارند، نیاز است در فضای مجازی مورد پایش قرار گیرد.»
به گفته وی، یکی از کارهای اصلی پلیس فتا در حوزه فضای مجازی، پیشگیری اجتماعی است. آنها درزمینه تولید محتوا و انتشار در صداوسیما و رسانههای نوین فعالیت میکنند.
جانشین رئیس پلیس فتا در بخش پایانی سخنان خود به اقدامات انجامشده برای کاهش آسیب فضای اجتماعی برای دانشآموزان اشاره کرد و گفت:
«از ابتدای راهاندازی شاد برای دانشآموزان، کانالی ایجاد کردیم تا دانشآموزان مشکلشان را به پلیس انتقال دهند و بهصورت جدی آنها را پیگیری میکنیم. این فضا میتواند آسیبهای جدی برای کودکان داشته باشد. بخشی از فوریتهای سایبری پلیس را برای کودکان درنظر گرفتهایم که میتوانند با شماره 096380 تماس بگیرند، مشکلاتشان را در میان بگذارند و ما پیگیری میکنیم.»
گفتنی است سهم کلاهبرداری اینترنتی از جرائم فضای مجازی طی سالیان گذشته بارها دستخوش تغییرات زیادی شده است. بهطور مثال، در سال 1398، سهم کلاهبرداری اینترنتی 60 درصد اعلام شده بود ولی در سال 1400 این سهم نزدیک به 30 درصد بود. در سال 1401 نیز رئیس مرکز مبارزه با جرائم مالی پلیس فتا، سهم کلاهبرداری اینترنتی را 36 درصد عنوان کرده بود.
پاسخ ها