سیما رادمان

سیما رادمان

دانشجوی مهندسی مخابرات؛ اهل تهران، همیشه در حال یادگیری
توسط ۱ نفر دنبال می شود

جیمز وب ممکن است منبع دی اکسید کربن را در قمر مشتری پیدا کرده باشد

جیمز وب احتمالاً منبع دی‌اکسید کربن قمر سیاره مشتری را پیدا است

به گفته دانشمندان دی‌اکسید‌کربن موجود در قمر اروپا از اقیانوس زیرسطحی آن منشأ گرفته و در منطقه‌ای به نام Tara Regio فراوانی دارد.

فضاپیمای گالیله قبل از اینکه دو دهه پیش نابود شود، چندین ماده شیمیایی از جمله دی‌اکسید کربن را روی سطح قمر «اروپا» سیاره مشتری شناسایی کرد. حالا داده‌های ارائه شد توسط تلسکوپ جیمز وب (JWST) نشان می‌دهد که دی‌اکسید کربن موجود در سطح این قمر از اقیانوس پنهان شده در زیر پوسته یخی آن نشأت گرفته است. علاوه بر این دانشمندان نتیجه گرفته‌اند که منشأ آن حداقل از نظر زمین شناسی بسیار جدید است.

مشاهدات انجام شده توسط ابزار طیف نگار مادون قرمز نزدیک (NIRSpec) جیمز وب به دانشمندان نشان داد که دی اکسید کربن موجود در اروپا در منطقه‌ای به نام Tara Regio فراوان است. در تصاویر ارائه شده توسط آژانس فضایی اروپا که در ادامه می‌توانید آن را مشاهده کنید، Tara Regio ناحیه زرد رنگ سمت چپ مرکز قمر است.

منبع کربن موجود در قمر سیاره مشتری

جیمز وب احتمالاً منبع دی‌اکسید کربن قمر سیاره مشتری را پیدا است

«امیلی مارتین»، زمین‌شناس سیاره‌ای موزه ملی هوا و فضا به Scientific American اعلام کرد که به عقیده دانشمندان سطح یخی Tara Regio با گرم شدن به اندازه هوا در یک نقطه، می‌شکند. این امر باعث می‌شود تا آب از اقیانوس زیرسطحی آن بالا بیاید و با سرد شدن مجدد هوا یک منطقه آب یخی ایجاد کند. همچنین باید به این موضوع اشاره کرد که مشاهدات قبلی انجام شده توسط هابل از این منطقه نشان می‌دهد که نمک خوراکی نیز در آن وجود دارد، بنابراین این موضوع نشان می‌دهد که آب شور نیز احتمالاً تا سطح قمر سیاره مشتری بالا می‌آید.

اگر دی اکسید کربن اشاره شده واقعاً به جای شهاب‌سنگ‌ها یا منابع دیگر از اقیانوس زیرسطحی آن شکل گرفته باشد، بنابراین شباهت زیادی بین سیاره زمین و قمر اروپا وجود دارد.

اروپا یکی از اجرام منظومه شمسی است که به دلیل وجود شرایط بالقوه برای پشتیبانی از حیات هم‌اکنون تحت رصد دانشمندان است. در آوریل سال جاری، آژانس فضایی اروپا کاوشگر JUICE را به فضا پرتاب کرد تا مشاهدات دقیقی از قمرهای اقیانوس‌دار گانمید، کالیستو و اروپا انجام دهد. همچنین فضاپیمای Europa Clipper ناسا که روی قابلیت حیات اقیانوس این قمر تمرکز خواهد کرد، قرار است سال آینده پرتاب شود.

سیما رادمان
سیما رادمان دانشجوی مهندسی مخابرات؛ اهل تهران، همیشه در حال یادگیری

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋