طبق اعلام شورای عالی آموزش و پرورش قرار است در کنار زبان انگلیسی، شش زبان جدید نیز در مدارس کشور آموزش داده شود.
شورای عالی آموزش و پرورش در مصوبهای اعلام کرد که قرار است در کنار زبان انگلیسی، زبان چینی و چند زبان دیگر نیز میتواند در سبد محصولات آموزشی دانشآموزان جای بگیرد.
بنابراعلام خبرگزاری مهر براساس مصوبه هزار و بیست و ششمین شورای عالی آموزش و پرورش در راستای عملیکردن راهکار برنامه درسی به آموزش و پرورش اجازه داده میشود تا برحسب نیازها و تقاضای اجتماعی جدید علاوه بر زبان انگلیسی، نسبت به آموزش زبانهای «عربی»، «فرانسه»، «آلمانی»، «ایتالیایی»، «روسی»، «اسپانیایی» و «چینی» اقدام کند.
طبق این مصوبه، اقدام برای آموزش زبانهای جدید با رعایت اصل تنوعبخشی به زبانهای خارجی انجام شده است.
بر این اساس وزارت آموزش و پرورش موظف میشود برنامه درسی زبانهای خارجی را به تصویب شورایعالی آموزش و پرورش برساند. از دیگر وظایف این نهاد در قبال مصوبه جدید این است که برگزاری کلاسهای حضوری را در اولویت قرار دهد. حتی در مناطقی که امکان ارائه کلاسهای حضوری وجود ندارد از طریق آموزشهای غیرحضوری یا ترکیبی اقدام کند. این موارد و سایر نکات ارائه شده در مصوبه شورای عالی آموزش و پرورش نشان میدهد که این نهاد به طور جدی قصد ارائه زبانهای جدید به دانشآموزان را دارد.
نکته دیگری که در این مصوبه وجود دارد، آوردن زبان چینی درکنار سایر زبانهای زنده و پرکاربرد در دنیا است. این در حالی است که چندی پیش نیز خبری مبنی بر حضور هیئات چینی همکار با شرکت تیکتاک در اتاق بازرگانی تهران مطرح شد. خبری که واکنشهای زیادی را به دنبال داشت. برنامه ۲۵ ساله همکاریهای مشترک ایران و چین که حدود سه سال پیش مطرح شد نیزنشان از افزایش همکاری ایران با چین در زمینههای مختلف از جمله فناوری اطلاعات دارد. حالا زبان چینی قرار است به عنوان یکی از مواد آموزشی در سبد تحصیلی دانشآموزان کشور نیز قرار گیرد. البته همواره باید این نکته را در نظر داشت که زبان چینی از زبانهایی است که به دلیل جمعیت زیاد این کشور گستردگی بالایی در دنیا دارد.
گفته میشود این مصوبه، دستورالعملاجرایی این ماده واحده توسط وزارت آموزش و پرورش تهیه و با امضای وزیر آموزش و پرورش ابلاغ خواهد شد. با ابلاغ این مصوبه، مصوبات مغایر در مورد آموزش زبانهای خارجی لغو میشود.
پاسخ ها