این معاونت از وزارت بهداشت خواست که هرچه سریعتر دستورالعمل عملیاتیشدن توزیع دارو از طریق پلتفرمهای سلامتمحور را تدوین کند.
معاونت حقوقی ریاستجمهوری خواستار توسعه زیرساخت لازم برای احراز صلاحیت عرضهکنندگان کالا یا خدمت (داروخانه یا پزشک) در بستر پلتفرمهای سلامتمحور شد. همچنین وزارت بهداشت بایستی هرچه سریعتر دستورالعمل عملیاتیشدن توزیع دارو از طریق این پلتفرمها را تدوین کند.
معاونت حقوقی ریاستجمهوری 27 خردادماه سال جاری جلسهای برای حل چالش کسبوکارهای مجازی و پلتفرمهای واسط حوزه سلامت برگزار کرد؛ جلسهای که در آن نمایندگانی از وزارت بهداشت، سازمان نظام پزشکی، سازمان غذا و دارو، سازمان فناوری اطلاعات، مرکز توسعه تجارت الکترونیکی، اتاق ایران و اتاق تهران حاضر بودند. در پی این جلسه، معاونت حقوقی ریاستجمهوری مقررهای را تعیین و به نهادهای مختلف ابلاغ کرده است.
این معاونت با تأکید بر توجه به دغدغههای معقول و منطبق بر قانون وزارت بهداشت بهعنوان متولی حوزه سلامت، مقرراتی برای سازوکارهای فعالیت بخش خصوصی در حوزه پلتفرمهای سلامت محور تعیین کرده است.
در این مقرره از مرکز توسعه تجارت الکترونیکی خواسته شده تا زیرساخت لازم بهمنظور احراز صلاحیت عرضهکنندگان کالا یا خدمت (داروخانه یا پزشک) در بستر پلتفرمهای سلامتمحور را با همکاری سازمانهای زیرمجموعه وزارت بهداشت فراهم کند.
همچنین بهمنظور نظارت پسینی، مرکز توسعه تجارت الکترونیکی بایستی دسترسی پنل یکپارچه نظارت بر کسبوکارهای اینترنتی را با امکان ثبت اخطار نظارتی، اطلاع و ارائه مهلت به کسبوکار برای رفع تخلف، در اختیار وزارت بهداشت و سازمانهای زیرمجموعه آن قرار دهد تا از برخورد با کسبوکارها بدون اخطار قبلی و رعایت تشریفات قانونی اجتناب شود.
این معاونت تأکید دارد از ایجاد مجوز جدید پرهیز شود و مقررات و الزامات فعالیت در این حوزه شفاف و در دسترس همگان باشد. همچنین احراز صلاحیت براساس ملاکهای نوعی و شفاف صورت گیرد تا کلیه واجدین شرایط در فضای برابر امکان فعالیت داشته باشند.
معاونت حقوقی همچنین خواسته است تا در نظارت پسینی به رضایتمندی و نظرات شهروندان در استفاده از خدمت پلتفرم ها توجه ویژه شود و نظارت بر رعایت الزامات و ضوابط ترجیحاً بهصورت هوشمند باشد.
معاون حقوقی در بخش دیگر ابلاغیه خود، با اشاره به تفاوت ماهیت فعالیت پلتفرمهای واسط توزیع دارو از فروش مستقیم آن – که در ماده 8 آییننامه حمایت از تولید دانشبنیان و اشتغالآفرین در حوزه سلامت تصویب شده – از وزارت بهداشت خواسته است تا به تکلیف مقرر خود، بهویژه دستورالعمل موضوع تبصره 2 آن ماده، سریعاً عمل کند.
در تبصره دو ماده مذکور آمده است که وزارت بهداشت با همکاری وزارت ارتباطات بایستی درزمینه عملیاتیشدن توزیع دارو از طریق پلتفرمها و کسبوکارهای اینترنتی، با رعایت اصل رقابت و جلوگیری از انحصار اقدام کند. دستورالعمل این تبصره باید ظرف دو ماه از تاریخ ابلاغ آییننامه تدوین و ابلاغ میشد که البته وزارت بهداشت هنوز نسبت به آن اقدام نکرده است.
معاونت حقوقی همچنین تأکید دارد که در فرایند تدوین مقررات، نظرات بخش خصوصی گرفته شود. همچنین باید کلیه دستگاههای اجرایی، ازجمله زیرمجموعههای وزارت بهداشت نیز مقررات راجع به پلتفرمها را در پایگاه ملی قوانین و مقررات کشور منتشر کنند.
در بخش دیگر ابلاغیه مذکور با اشاره به مصوبه «شیوهنامه تشکیل و نحوه عمل کارگروه کاهش موانع کسبوکارهای مجازی از طریق ساماندهی و کاهش شکایت دستگاهها به طرفیت آنها»، از وزارت بهداشت و سازمانهای تابعه خواسته شده است تا این مصوبه را رعایت کنند و در مواردی که موضوع مستلزم اقدام فوری قضایی است، گزارش اقدامات را به این معاونت ارسال نمایند.
معاونت حقوقی همچنین خواسته است تا آخرین اقدامات کارگروه ویژه اقتصاد دیجیتال در جهت حل چالشهایی نظیر مدیریت کلانداده، مسئولیت پلتفرمها درخصوص ارتکاب تخلف توسط کاربران، رویههای ضدرقابتی، عدم دسترسی کسبوکارها به بانکهای اطلاعاتی و… ظرف دو هفته به این معاونت اعلام شود.
پاسخ ها