سیما رادمان

سیما رادمان

دانشجوی مهندسی مخابرات؛ اهل تهران، همیشه در حال یادگیری
توسط ۱ نفر دنبال می شود

تشکیل یک ماده فسفری جدید توسط صاعقه که در زمین مشاهده نشده است

تشکیل ماده فسفری جدیدی توسط صاعقه که تاکنون روی زمین مشاهده نشده بود

اولین افرادی که این ماده تشکیل‌شده از صاعقه یا رعد و برق را پیدا کردند، تصمیم به فروش آن گرفتند.

یک استاد دانشگاه «فلوریدا جنوبی» با ماده فسفری جدیدی مواجه شد که بر اثر برخورد صاعقه در شهر نیو پورت ریچی، فلوریدا تشکیل شده است. این ماده معدنی که می‌توان از آن به‌عنوان یک کشف باورنکردنی یاد کرد، اولین‌بار به شکل جامد پیدا شده است و می‌تواند به گروه کاملاً جدیدی از مواد تعلق داشته باشد.

«متیو پاسک»، زمین‌شناس در بیانیه‌ای گفت:

«تاکنون این ماده را به‌طور طبیعی روی زمین ندیده‌ بودیم. مواد معدنی مشابه آن را می‌توان در شهاب‌سنگ‌ها و فضا یافت، اما هرگز چنین ماده‌ای را در هیچ کجا ندیده‌ بودیم.»

تشکیل ماده فسفری جدیدی توسط صاعقه که تاکنون روی زمین مشاهده نشده بود

اولین افرادی که این ماده تشکیل‌شده از صاعقه یا رعد و برق را پیدا کردند، با فرض این موضوع که می‌تواند ارزش زیادی داشته باشد، تصمیم به فروش آن گرفتند. پاسک آن را خرید تا با همکاری «لوکا بیندی»، استاد کانی‌شناسی و کریستالوگرافی دانشگاه فلورانس ایتالیا این ماده را بررسی کند.

پاسک نتایج مربوط به مطالعات این کشف را در مجله Communications Earth & Environment منتشر کرده است. او در مطالعه خود توضیح می‌دهد که رویدادهای پرانرژی مانند صاعقه چگونه می‌توانند واکنش‌های شیمیایی متفاوتی را ایجاد کنند که به نوبه خود می‌توانند منجر به ایجاد ماده جدیدی شوند.

او در مطالعه خود می‌گوید:

«هنگامی که صاعقه به درخت برخورد می‌کند، زمین معمولاً منفجر می‌شود و علف‌های اطراف آن می‌میرند. در این شرایط، شکافی ایجاد می‌شود و تخلیه الکتریکی از طریق سنگ، خاک و ماسه مجاور به آن ارسال می‌شود و فولگوریت‌هایی را تشکیل می‌دهد که تحت عنوان «آذرخش سنگ شده» نیز شناخته می‌شوند.»

تشکیل ماده فسفری جدیدی توسط صاعقه که تاکنون روی زمین مشاهده نشده بود

نکته قابل‌توجه دیگر اینکه محققان تلاش کردند این ماده را در آزمایشگاه بازسازی کنند که البته تلاش آن‌ها ناموفق بوده است. با این وجود، می‌توان ادعا کرد که این ماده احتمالاً با سرعت زیادی در شرایط مشخصی شکل می‌گیرد و اگر بیش از اندازه گرم شود، به ماده معدنی موجود در شهاب سنگ‌ها تبدیل خواهد شد.

پاسک و بیندی اکنون قصد دارند تا این ماده را بیشتر بررسی کنند تا متوجه شوند که آیا می‌توان آن را به‌طور رسمی یک ماده معدنی نامید یا خیر.

سیما رادمان
سیما رادمان دانشجوی مهندسی مخابرات؛ اهل تهران، همیشه در حال یادگیری

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋