Siamak a

Siamak a

 ۲ نفر را دنبال می کند

تیروئید هاشیموتو

تیروئید هاشیموتو

این بیماری به دلیل حمله سیستم ایمنی بدن به غده تیروئید اتفاق می افتد و سبب می شود فرد دچار عوارض کم کاری تیروئید شود ، غده تیروئید وظیفه دارد که هورمون های T3 و T4 را به مقدار کافی در بدن ترشح کند و وظیفه ی این هورمون ها نیز تنظیم متابولیسم بدن یا همان سوخت و ساز می باشد . ( بیماری تیروئید هاشیموتو / عوارض و درمان )

قلب و اندام تنفسی به شدت تحت تاثیر میزان این هورمون قرار دارند و افرادی که با عدم تعادل هورمونی مواجه شوند معمولا در تنفس و گردش خون نیز دچار مشکل می شوند .

بیماری هاشیموتو
بیماری هاشیموتو

بیماری تیروئید هاشیموتو / عوارض و درمان

تیروئیدیت هاشیموتو و سیستم ایمنی

نخست باید بدانیم که بدن انسان دارای یک سیستم دفاعی هماهنگ و کارآمد می باشد که با کمک گلبول‌ های سفید خون، آنتی‌ بادی‌ هایی تولید می‌کند که به جنگ میکروب‌ها و ویروس‌های وارد شده به بدن می‌روند و آنها را کاملا پاکسازی می‌کنند؛ گاهی این سیستم با خطا مواجه می‌شود و ممکن است به اشتباه به اندام‌های بدن حمله کند که در این صورت مشکلاتی پیش خواهد آورد .

یکی از انواع این اختلال حمله سیستم ایمنی به غدّه تیروئید می باشد که سبب می‌شود این اندام نتواند به اندازه کافی هورمون تولید کند، به این حالت بیماری هاشیموتو گفته می‌شود که طبق تحقیقات علمی ، شایع‌ترین عامل بروز کم‌کاری تیروئید می باشد .


در چه صورت باید به پزشک مراجعه کرد؟

اگر علائم زیر را داشتید، به پزشک مراجعه کنید:

  • خستگی بدون علت
  • خشک شدن پوست
  • صورت رنگ پریده
  • یبوست
  • صدای خشن و گرفته
  • اگر جراحی تیروئید داشته‌اید و یا توسط ید رادیواکتیو و یا داروهای ضد تیروئید درمان شده‌اید و یا پرتودرمانی سر، گردن و یا بالای قفسه سینه را انجام داده‌اید، باید به صورت دوره‌ای، برای بررسی عملکرد تیروئید خود به پزشک مراجعه کنید.
  • اگر کلسترول خونتان بالاست، با پزشک خود مشورت کنید، زیرا ممکن است کم کاری تیروئید، علت آن باشد.
  • اگر تحت هورمون درمانی هستید، باید به پزشک خود مراجعه کنید.
  • پزشک باید ببیند که دوز دارویی مصرفی شما در طول زمان مناسب می‌باشد و تیروئیدتان به خوبی عمل می‌کند یا نه.
  • بیماری هاشیموتو در صورت عدم درمان، باعث بزرگی غده تیروئید و بروز گواتر می شود
Hashimotos-Thyroid
Hashimotos-Thyroid

دلایل تیروئید هاشیموتو

تا کنون هیچ علت قطعی برای ابتلا به این بیماری معرفی نشده است، برخی از متخصصان عامل آن را نوعی ویروس یا باکتری می‌دانند ؛ ولی محققان با مطالعه آن دلایلی را برای زمینه‌سازی هاشیموتو معرفی کرده‌اند که در این مطلب آنها را بررسی خواهیم کرد :

https://mag.noorgram.ir/1399/04/17/%d8%a8%db%8c%d9%85%d8%a7%d8%b1%db%8c-%d8%aa%db%8c%d8%b1%d9%88%d8%a6%db%8c%d8%af-%d9%87%d8%a7%d8%b4%db%8c%d9%85%d9%88%d8%aa%d9%88/

Siamak a
Siamak a

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋