در زمان گذشته افراد برای گرم نمودن خود از چوب و ذغال سنگ استفاده میکردند. پس از اینکه ساختمانها به شکل امروزی ساخته شدند و دسترسی به منابع سوخت راحتتر شد، موتورخانهها به ساختمانها اضافه شدند. موتورخانهها ساختاری پیچیده دارند و از اجزا و قطعات زیادی تشکیل شدهاند. همچنین برای نصب و راهاندازی به یک اتاق جدا نیاز دارند. تمامی مشکلاتی که موتورخانهها برای افراد به وجود آوردند، باعث شد که پکیجها به وجود بیایند. پکیجها به نسبت موتورخانهها از قطعات زیادی ندارند. یکی از قطعات مهم در ساختار این دستگاه، مشعل پکیج است. وظیفه گرم کردن آب ورودی به دستگاه را مشعل پکیج به عهده دارد. در این مقاله به بررسی این قطعه میپردازیم.
مقالات بیشتر در مورد تعمیر پکیج.
پکیج وظیفه تامین آب گرم برای آبگرمکن و همچنین تامین آب گرم مصرفی را بر عهده دارد. در واقع میتوان گفت که پکیج جایگزین بخاری و آبگرمکن شده است. پکیجها از بسیاری لحاظ به موتورخانه برتری دارند. به طور مثال پکیجها از نظر مصرف سوخت بسیار بهینه هستند. همچنین نصب و راهاندازی، بررسی و تعمیر پکیج بسیار راحتتر و سریعتر از موتورخانهها هستند. پکیجها در دو نوع دیواری و زمینی وجود دارند. پکیج زمینی یک مخزن آب دارند که در زمان قطعی آب میتوانند تا مدت کوتاهی آب را تامین کنند. پکیج دیواری معمولا در پارکینگ یا زیرپله نصب میشوند. پکیج دیواری حجم کمی دارد و به دلیل ظاهر زیبایی که دارد، قابلیت نصب در آشپزخانه را دارد. منابع سوخت پکیجها معمولا از گاز، برق و گازوئیل تامین میشود. در ادامه مقاله به بررسی مشعل پکیج و ساختار داخلی آن میپردازیم.
مشعل پکیج یا برنر از چند تیغه فولادی تشکیل شده است. در برخی دیگر از پکیجها، جنس مشعل پکیج از آلومینایز استیل و جنس شعلهپخشکن از استنلس استیل است. تعداد تیغهها در پکیجهای مختلف متفاوت است. گاز شهری پس از اینکه از شیر گاز رد میشود، به یک چندراهی یا مانیفولد وارد میشود. مانیفولد به نازل یا ژیگلور وصل میشود. چند راهی گاز را بین تیغهها پخش میکند. فاصله پرهها و شعلهپخش کن باید متناسب باشد تا شعله به درستی از یک پره به پره دیگر منتقل شود و بتواند هوای مورد نیاز برای فرآیند احتراق را بدست آورد.
یک پست در مورد لولهکشی انشعابی پکیج بخوانید.
هنگامیکه گاز از نازل در حال عبور است، به خاطر کم شدن سطح عبور، سرعتش بالا میرود. در این لحظه گاز به شیپوره مشعل رفته و چون با هوا مخلوط شده، رقیق میشود. هوا به این دلیل به دورن مشعل کشیده میشود تا احتراق بهتری انجام شود. در سطح بالای مشعل سوراخهایی وجود دارد که گاز از آنها خارج میشود. در این لحظه جرقهزن عمل میکند و شعله تشکیل میگردد. مکان نصب پکیج باید به گونهای باشد که هوای مورد نیاز برای احتراق، به راحتی تامین شود.
در درون محفظه احتراق شعله تشکیل میشود. جنس بدنه در این محفظه از آلومینایزو یا استیل مخصوص است. این جنس در برابر گرما، فرسایش و خوردگی مقاومت بالایی دارد. جهت عایقبندی این محفظه از فیبر سرامیک استفاده میشود.
سخن پایانی
در این مقاله مشعل پکیج را معرفی کردیم، و قطعات داخلی و نحوه کار آن را شرح دادیم. وظیفه مشعل پکیج گرم نمودن آب میباشد. قطعات تشکیل دهنده مشعل شامل موارد روبرو هستند: مانیفولد، پره، مشعل فولادی ضد زنگ، ژیگورها، الکتورد تشخیص شعله (یونیزاسیون)، الکترود جرقهزن و یون تشخیص شعله.
مقالات کاربردی در مورد تعمیرات تخصصی پکیج. 👨🏻🔧
پاسخ ها