شیرین سپیدنام

شیرین سپیدنام

طراح موشن گرافیک، دانشجوی گرافیک دانشگاه تهران
توسط ۱ نفر دنبال می شود

مردم کاملاً به توصیه‌های روزهای اخیر مشکوک شده‌اند

از ابتدای امسال پدیده خشکسالی در کشور بیشتر از سالهای گذشته گریبان کشور را فرا گرفته است.

برترین‌ها: از ابتدای امسال پدیده خشکسالی در کشور بیشتر از سالهای گذشته گریبان کشور را فرا گرفته است.در این باره مدیرعامل شرکت مهندسی آب‌وفاضلاب کشور اعلام کرد ایران در آستانه ورود به ششمین سال خشک‌سالی پیاپی قرار دارد؛ به‌گونه‌ای که حدود ۸۰ درصد استان‌های کشور تاکنون حتی یک بارش مؤثر را تجربه نکرده‌اند. این شرایط، فشار مضاعفی بر شبکه‌های تامین و توزیع آب در حوزه‌های شرب، کشاورزی و صنعت وارد کرده و مدیریت منابع آبی را با چالش‌های گسترده‌ای مواجه ساخته است. تنها راهکار مسئولان هم در این شرایط کاهش فشار شبکه آب از اواخر شب تا اول صبح است تا ذخیره منابع  آب برای  روز فراهم شود و هم تلفات شبکه آب که مقدار آن فقط در شهر تهران ۳۰ درصد برآورد می‌شود، کمی کاهش یابد.

3216547

تصویری از کمبود شدید آب در دریاچه سد لار

در این شرایط در آپارتمان‌ها فقط آب به طبقات اول می‌رسد و زندگی در بقیه طبقات تقریبا غیرممکن شده است مگر با یک شرط: داشتن پمپ. از تابستان امسال که برای مسئولان مسجل شد که کم آبی قطعی است و در آستانه رسیدن به بحران هستیم، توصیه به داشتن پمپ به خصوص برای آپارتمان‌های با طبقات زیاد، ورد زبان مسئولان حوزه آب شد.

آن زمان و برای مقطعی  فروش پمپ و منبع  بسیار زیاد شد و قیمت آن سر به فلک کشید. با پایان تابستان  مردم امیدوار بودند که با وقوع بارش‌های پاییزی کمبود آب جبران شده  و لزوم استفاده از پمپ و منبع به حداقل برسد اما صحبت‌های چند روز پیش وزیر نیرو و  گزارش‌های پیوسته ویدئویی از میزان ذخیره سدها   بیشتر باعث ناامیدی شد. آقای وزیر  از شهروندان خواست برای جلوگیری از مشکلات ناشی از افت فشار یا کمبود آب، در خانه‌هایشان مخزن نصب کنند تا بتوانند در ساعات کم‌فشار، ذخیره کافی داشته باشند. این جمله ساده اما تأمل‌برانگیز، از همان ابتدا بحث‌های زیادی را به دنبال داشت؛ از نگاه فنی گرفته تا تحلیل‌های اقتصادی و اجتماعی.

download (1)

قیمت پمپ آب در مدل‌های مختلف در یکی از فروشگاه‌های اینترنتی

در این میان،  رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی اعلام کرد که شرایط سخت حداقل تا نیمه آذر ادامه دارد، اما از زمستان پربارش خبر داد. احد وظیفه البته با تاکید بر اینکه پیش‌بینی فصلی دقیق نیست، افزود: پیش‌بینی‌های فعلی ما نشان می‌دهد شروع بارش‌های جدی از نیمه آذر است و بارندگی‌ زمستان به ویژه در جنوب غرب بهتر از سال گذشته خواهد بود. تهران هم به احتمال زیاد در زمستان وضع بهتری خواهد داشت.

برخی خبرهای تایید نشده  در  فضای مجازی هم خبر از احتمال پدیده مونسون در زمستان امسال می‌دهند که در صوت قطعی شدن،  کم بارشی پاییز را جبران می‌کند. پدیده‌ای که این روزها هند را گرفتار بارش‌های شدید کرده است.

اما وقوع این پیش‌بینی‌ها باعث  واکنش معنادار مردم  شد.  اخباری که با همه‌گیرشدن  آن مردم به ماجرای خرید پمپ و منبع  آب  شک کردند. آنان اعتقاد دارند با وجود اینکه احتمالا از اواخر آبان یا ابتدای آذر بارش در شهرهای مختلف آغاز خواهد شد، توصیه و تاکید به خرید این وسایل دیگر ضرورتی ندارد و لازم نیست هر خانواده چندین میلیون تومان در این  شرایط سخت و تورم غیرقابل کنترل، وسیله اضافی خریداری کند.

در پس این ماجرا برخی کاربران نکته سنج در فضای مجازی بحث را گسترده تر کرده و حتی پای مافیای فروش  پمپ و منبع را  پیش کشیدند، موضوعی که در تابستان امسال هم مطرح شد ولی سندی برای آن در دسترس نبود.

امیدواریم که با بارش‌های وعده داده شده طی روزهای آینده کمی از کمبود بارش در کشور جبران شود و مردم  از مشکل قطعی آب رهایی یابند. البته که ایران در منطقه‌ای خشک  قرار گرفته ولزوم مدیریت مصرف آب برای همه افراد جامعه ضروری است.

شیرین سپیدنام
شیرین سپیدنام طراح موشن گرافیک، دانشجوی گرافیک دانشگاه تهران

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋