شیرین سپیدنام

شیرین سپیدنام

طراح موشن گرافیک، دانشجوی گرافیک دانشگاه تهران
توسط ۱ نفر دنبال می شود

این شهر آلوده ترین نقطه کشور شد

روز یکشنبه (۱۶ دی ماه) شهرستان حمیدیه در استان خوزستان آلوده‌ترین نقطه کشور در بود.

همشهری آنلاین: روز یکشنبه (۱۶ دی ماه) شهرستان حمیدیه در استان خوزستان آلوده‌ترین نقطه کشور در بود.

5121561 (1)

شاخص آلودگی هوا در ایستگاه حمیدیه در این روز بر روی عدد ۴۱۴ قرار گرفت تا غلظت آلاینده های جوی در این شهرستان با بالاترین حد خود برسد.

نوع آلاینده هوا در شهرستان حمیدیه PM۱۰ بود. ۱۰ PM ذرات جامد یا مایع موجود در هوا هستند که دارای قطری کمتر از ۱۰ میکرون بوده و بر اثر سوزاندن چوب، احتراق ناقص در ترکیبات هیدروکربنی، احتراق سوخت موتورهای دیزل و ...، واحدهای صنعتی، کشاورزی، جاده‌های آسفالت نشده و فعالیت‌های ساختمان‌ سازی و آلاینده‌های غیر گازی، ایجاد و منتشر می‌شود. این ذرات به علت ابعاد ریز خود می‌توانند از سیستم دفاعی مجاری تنفسی عبور کند.

در روزهای اخیر با پایداری جوی استان تهران و استان اصفهان با آلودگی هوا مواجه شدند. روز یکشنبه در استان تهران شاخص آلودگی هوا در ایستگاه های پونک (۱۶۹)، ‌ شریف (۱۶۷)، تربیت مدرس (۱۶۶)، قرچک (۱۶۴)، شهرداری منطقه ۲ (۱۶۲)، ‌ میدان فتح (۱۶۲) و پیروزی (۱۶۱) چنین بود. همچنین وضعیت شاخص آلودگی هوا در ایستگاه های شهرداری منطقه ۱۵ (۱۵۸)، ‌ مدیریت بحران (۱۵۸)، دانشگاه تهران (۱۵۷)، ‌ سلامت (۱۵۶)، پارک شکوفه (۱۵۶)، ‌ دانشگاه شهید بهشتی (۱۵۶)، اقدسیه (۱۵۴)، پاکدشت (۱۵۴) و فرمانداری شهرری (۱۵۴) به این ترتیب بود.

در این روز در استان اصفهان شاخص آلودگی هوا در ایستگاه احمدآباد به عدد ۱۶۹ و در ایستگاه کردآباد به عدد ۱۶۶ رسید. همچنین شاخص آلودگی هوا در ایستگاه های کاوه (۱۵۹)، دانشگاه صنعتی اصفهان (۱۵۹)، ‌ خمینی شهر (۱۵۶)، فیض (۱۵۵)، زینبیه (۱۵۴)، قهجاورستان (۱۵۳)، انقلاب (۱۵۲) و رودکی (۱۵۱) چنین بود.

در استان خوزستان به غیر از ایستگاه حمیدیه، شاخص آلودگی هوا در ایستگاه های ماهشهر (۱۵۳) و خرمشهر (۱۵۱) چنین وضعیتی داشت.

در استان آذربایجان شرقی شاخص آلودگی هوا در ایستگاه تقاطع هتل مرمر به عدد ۱۵۲ رسید و در استان آذربایجان غربی شاخص آلودگی هوا در ایستگاه دانشگاه علوم پزشکی ارومیه بر روی عدد ۱۵۴ قرار گرفت.

نوع آلاینده هوا در این استان ها ذرات PM۲.۵ است که قطر آنها ۲.۵ میکرون یا کمتر (۱۰۰ برابر کوچکتر از قطر موی انسان) است و آنقدر کوچک هستند که می‌توانند حتی به کوچکترین مجاری هوای ریه‌ ها نفوذ کنند. این ذرات معلق عموما ناشی از فعالیت‌های هستند که در آنها سوخت‌ های فسیلی مانند نفت، گاز و زغال سنگ سوزانده می‌ شوند، از جمله رفت و آمد خودروها، ذوب و پردازش فلزات، نیروگاه‌ ها و مانند اینها و همچنین سوزاندن مزارع و آتش سوزی جنگل ‌ها.

 

شیرین سپیدنام
شیرین سپیدنام طراح موشن گرافیک، دانشجوی گرافیک دانشگاه تهران

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋