نشریه آکسیوس در گزارشی به نقل از مقامات آمریکایی، نوشت: با وجود فشار جو بایدن برای رسیدن به یک توافق میان (رژیم) اسرائیل و حماس مشاوران ارشد رئیس جمهور آمریکا نسبت به شانس دستیابی به توافق در آینده نزدیک و برقراری آتشبس در غزه بسیار بدبین شدهاند.
خبرگزاری ایرنا: نشریه آکسیوس در گزارشی به نقل از مقامات آمریکایی، نوشت: با وجود فشار جو بایدن برای رسیدن به یک توافق میان (رژیم) اسرائیل و حماس مشاوران ارشد رئیس جمهور آمریکا نسبت به شانس دستیابی به توافق در آینده نزدیک و برقراری آتشبس در غزه بسیار بدبین شدهاند.
مقامات آمریکایی به آکسیوس گفتند که با توجه به نزدیکی انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ ایالات متحده، بایدن میخواهد به فشار برای دستیابی به یک توافق میان رژیم صهیونیستی و حماس ادامه دهد اما مشاوران ارشد وی که در حال بررسی این موضوع هستند، نسبت به شانس دستیابی به چنین توافقی بسیار بدبین شدهاند چرا که هم (رژیم) اسرائیل و هم حماس مواضع سختتری در مذاکرات اتخاذ کردهاند.
مقامات آمریکایی به آکسیوس گفتند که ساکنان کاخ سفید هم اکنون در شرایط سختی قرار دارند زیرا با وجود ادامه تلاش برای دستیابی به یک توافق میان رژیم صهیونیستی و حماس، از تحقق آن ناامید هستند و اگرچه هنوز در حال کار هستند اما قرار نیست به زودی طرحی را ارائه کنند.
به گفته مقامات آمریکایی هنگامی که بنیامین نتانیاهو نخستوزیر رژیم صهیونیستی هفته گذشته در جریان یک کنفرانس مطبوعاتی بر تصمیم خود برای حفظ کنترل کامل نظامی اسرائیل در امتداد کریدور فیلادلفیا در مرز مصر و غزه تاکید کرد، ناامیدی در کاخ سفید ایجاد شد.
به گفته این مقامات، همچنین کشته شدن ۶ نفر از اسرا از جمله هرش گلدبرگ پولین شهروند آمریکایی - اسرائیلی و درخواست حماس برای آزادی یکصد زندانی فلسطینی دیگر که از سوی رژیم صهیونیستی به حبس ابد محکوم شدهاند نیز باعث ایجاد بدبینی قابل توجهی در کاخ سفید نسبت به امکان دستیابی به یک توافق میان رژیم صهیونیستی و حماس شده است.
ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین در مجمع آمبروستی گفت که طرحی برای آتشبس با روسیه آماده کرده است و میخواهد آن را با جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا و نامزدهای ریاست جمهوری این در میان بگذارد.
ویلیام برنز رئیس سازمان سیا به عنوان مذاکره کننده ارشد آمریکا برای پایان دادن به جنگ غزه گفت که پیشنهاد آتش بس مفصلتری در چند روز آینده ارائه خواهد شد.
بر پایه این گزارش، رئیس سیا که به لندن سفر کرده است، برای اولین بار با «ریچارد مور» رئیس سرویس اطلاعات مخفی انگلیس در یک نشست مشترک در لندن شرکت کرد و توضیحاتی درباره مذاکرات صلح نوار غزه ارائه کرد. برنز همراه یک تیم از کشورهای قطر و مصر برای اجرای آتشبس تلاش میکنند.
برنز ضمن مفصل خواندن پیشنهادهای صلح برای هر دو طرف جنگ غزه گفت که این مساله یک اراده سیاسی است و او امیدوار است که رهبران هر دو طرف متوجه شده باشند زمان آن فرا رسیده که برخی دست به انتخابهای سخت و مذاکرات سخت بزنند.
همچنین یک فرمانده برجسته مقاومت فلسطین نیز پیش تر از نزدیک بودن شکست کامل مذاکرات برای دستیابی به توافق آتش بس در نوار غزه خبر داده بود.
این فرمانده ارشد مقاومت فلسطین در گفت وگو با شبکه المیادین گفت: نشستهای دوحه شکست خورده و مذاکرات در آستانه فروپاشی کامل است.
وی که خواست نامش فاش نشود، افزود: مذاکرات گذشته نتوانسته است که رژیم صهیونیستی را از اصرار بر ماندن در محور «فیلادلفیا» و مخالفت با آزادسازی ۶۵ اسیر فلسطینی محکوم به حبس ابد، منصرف کند.
این شخصیت برجسته مقاومت اضافه کرد: به خاطر مخالفت رژیم صهیونیستی با پیشنهادات میانجیها درباره موضوعات اتلافی، مذاکرات به سوی شکست کامل پیش میرود.
وی تصریح کرد: میانجیها به خاطر لجاجت رژیم صهیونیستی و پافشاری بر خواستههای خود دچار سرخوردگی شدهاند و این رژیم را تنها مانع دستیابی به توافق میدانند.
این فرمانده به نقل از میانجیها گفت: دولت آمریکا با وجود اینکه میداند مخالفتهای رژیم صهیونیستی درباره مسائل باقیمانده هیچ توجیهی ندارد اما فشار کافی را بر این رژیم وارد نمیکند.
کابینه امنیتی رژیم اشغالگر در آخرین نشست خود، بر تداوم حضور نظامیان این رژیم در محور صلاحالدین در مرز غزه و مصر تاکید کرد.
هشت نفر از اعضای کابینه امنیتی به تداوم حضور ارتش در محور صلاحالدین رای دادند اما «یوآو گالانت» وزیر جنگ رژیم اشغالگر به آن رای منفی و «ایتار بن گویر» وزیر امنیت داخلی به آن رای ممتنع داد.
خروج نظامیان اشغالگر از محور صلاح الدین یکی از شروط اصلی مقاومت فلسطین در مذاکرات آتش بس است.
رژیم اشغالگر معتقد است با کنترل محور صلاح الدین میتواند مانع دستیابی مقاومت فلسطین به سلاح از طریق مصر شود و به همین خاطر بر حضور در این منطقه تاکید دارد.
واشنگتن پست در انتها مدعی شد، ایالات متحده باید در مورد به اشتراک گذاشتن سلاح های هسته ای و اجرای ان پی تی موضع سخت گیرانه تری اتخاذ کند.
با گذشت بیش از ۱۱ ماه از عملیات طوفان الاقصی و اسارت شماری از صهیونیستها به دست مقاومت فلسطین در نوار غزه، این رژیم با وجود تجاوز گسترده به این منطقه نه تنها نتوانسته اسرای مذکور را آزاد کند، بلکه شمار زیادی از آنها در حملات هوایی و توپخانهای این رژیم به مناطق مختلف نوار غزه کشته شدهاند.
مخالفت بنیامین نتانیاهو با آتش بس در نوار غزه، امکان دستیابی به توافق برای آزادی اسرای صهیونیست در مقابل آزادی اسرای فلسطینی از زندانهای این رژیم را سلب کرده و این امر باعث اعتراض گسترده خانوادههای این اسرا در سرزمینهای اشغالی شده است.
در حالی که خانوادههای اسرای صهیونیست خواستار توافق با حماس برای آزادی آنها هستند، نتانیاهو که از محاکمه به اتهام فساد پس از پایان جنگ اطمینان دارد بر سر هرگونه توافقی در این باره مانع تراشی میکند و چند دوره مذاکره در این باره در قطر و مصر را به شکست کشانده است.
پاسخ ها