شیرین سپیدنام

شیرین سپیدنام

طراح موشن گرافیک، دانشجوی گرافیک دانشگاه تهران
توسط ۱ نفر دنبال می شود

طرز تهیه کوفته نخودی خوشمزه + 5 نکته مهم

کوفته نخودچی یکی از انواع غذاهای خوشمزه و اصیل ایرانی است که شباهت زیاد به آبگوشت کله گنجشکی دارد.

برترین‌ها: کوفته نخودچی یکی از انواع غذاهای خوشمزه و اصیل ایرانی است که شباهت زیاد به آبگوشت کله گنجشکی دارد.

طرز تهیه کوفته نخودچی خوشمزه + 5 نکته مهم

برای تهیه کوفته نخودچی، ابتدا لپه‌ها را خیسانده و پیاز را تفت دهید. سپس ادویه‌ها و لپه‌ها را اضافه کرده و تفت دهید. رب گوجه‌فرنگی و آب را افزوده و بگذارید لپه بپزد. لیمو عمانی و نمک را اضافه کرده و در این حین، مایه کوفته را با گوشت، پیاز، آرد نخودچی و ادویه آماده کنید. کوفته‌ها را به اندازه نارنگی درست کرده و به قابلمه اضافه کنید. بعد از نیم ساعت، سیب‌زمینی را اضافه کنید و بگذارید غذا بپزد.

مواد لازم برای ۴ نفر مقدار مواد
گوشت چرخ کرده ۴۰۰ گرم
آرد نخودچی ۳ قاشق غذاخوری
پیاز ۱ عدد درشت
سیب زمینی ۱ عدد درشت
لپه ½ لیوان
لیمو عمانی ۲ عدد
رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
زردچوبه و روغن به مقدار کافی

مرحله ۱: آماده‌سازی لپه و پیاز

ابتدا لپه را از چند ساعت قبل می خیسانیم تا علاوه بر اینکه نفخش گرفته شود، راحت تر نیز پخته شود. در ادامه پیاز را به صورت نگینی ریز خرد می کنیم و به همراه کمی روغن در یک قابلمه مناسب به خوبی تفت می دهیم تا کاملا طلایی شود.

مرحله ۲: افزودن ادویه‌ها و لپه

سپس مقداری زردچوبه و فلفل سیاه اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم تا ادویه ها با پیاز داغ یکدست شوند. در ادامه لپه خیس خورده را آبکشی می کنیم و به قابلمه حاوی پیاز اضافه می کنیم، سپس به مدت یک دقیقه تفت می دهیم.

مرحله ۳: افزودن رب گوجه‌فرنگی و آب

در این مرحله رب گوجه فرنگی را اضافه می کنیم و به خوبی تفت می دهیم تا طعم خامی رب گوجه فرنگی گرفته شود. پس از اینکه رب گوجه فرنگی به خوبی سرخ شد، یک و نیم لیتر آب اضافه می کنیم و اجازه می دهیم لپه با حرارت ملایم بپزد.

مرحله ۴: اضافه کردن لیمو عمانی و نمک

پس از گذشت ۳۰ دقیقه لیمو عمانی ها را به همراه نمک به قابلمه اضافه می کنیم. برای اینکه لیمو عمانی ها غذا را تلخ نکند حتما از ۳۰ دقیقه قبل آنها را با چنگال سوراخ می کنیم و در یک لیوان آب قرار می دهیم تا تلخی شان گرفته شود.

مرحله ۵: آماده‌سازی مایه کوفته

در این مرحله به سراغ آماده کردن کوفته ها می رویم، برای این منظور پیاز را با رنده ریز رنده می کنیم و به همراه گوشت چرخ کرده، آرد نخودچی و مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه در یک کاسه مناسب به خوبی ورز می دهیم تا مایه کوفته منسجم شود.

مرحله ۶: درست کردن و اضافه کردن کوفته‌ها

پس از اینکه مایه کوفته آماده شد، از آن کوفته هایی به اندازه نارنگی های کوچک درست می کنیم و با دست به خوبی حالت می دهیم تا کاملا گرد شود. در ادامه کوفته ها را به آرامی به درون قابلمه قرار می دهیم و اجازه می دهیم غذا جا بیفتد.

مرحله ۷: پخت نهایی کوفته‌ها و افزودن سیب‌زمینی

حدود یک ساعت زمان برای پخت کوفته ها کافیست، پس از اینکه ۳۰ دقیقه گذشت سیب زمینی را به صورت درشت خرد می کنیم و به قابلمه اضافه می کنیم تا بپزد. مقدار آب این غذا به خودمان بستگی دارد، می توانیم آنرا به صورت کم آب یا آبدار سرو کنیم.

شیرین سپیدنام
شیرین سپیدنام طراح موشن گرافیک، دانشجوی گرافیک دانشگاه تهران

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋