مغیرة بن حارث بن عبدالمطلب کیست
در این مقاله از ، با زندگینامه مُغِیرَة بن حارث بن عبدالمطلب، پسر عمو و صحابی پیامبر اکرم (ص) و از شعرای صدراسلام آشنا می شوید. وی پس از بعثت، در شمار دشمنان سرسخت پیامبر(ص) درآمد و در جنگ با پیامبر(ص)، با مشرکان همکاری می کرد، اما اندکی پیش از فتح مکه، به اسلام روی آورد.
نام کامل : المُغِیرَة بن الحارث بن عبدالمطلب
کنیه : ابوسفیان
دودمان : قریش
اقوام شناخته شده : پسر عموی پیامبر (ص)
تولد : 53 BH/571-2
محل تولد : مکه
محل (های) اقامت : مکه
مرگ/شهادت : 15 یا 20 / 636-7 یا 640-1
محل دفن : قبرستان بقیع
ابوسفیان مغیره بن حارث بن عبدالمطلب (متوفی 15 یا 20 /636-7 یا 640-16) پسر عموی حضرت محمد (ص) و از یاران ایشان بود. او در اوایل اسلام نیز شاعر بود. پس از بعثت پیامبر (ص) مغیره دشمن سرسخت پیامبر (ص) شد و از مشرکانی که با او می جنگیدند حمایت کرد. اما پس از فتح مکه به دست پیامبر(ص) به اسلام گروید.
بر اساس اشعار طنز حسان بن ثابت، برده ای به نام سمیه مادر مغیره بن بود. در حالی که در روایات دیگری نام مادرش غازیه (غَزیّه) که زنی از قریش بود ذکر شده است. مغیره در شب ولادت پیامبر (ص) به دنیا آمد و گفته شده که شباهت زیادی به پیامبر (ص) دارد. او برادر رضاعی پیامبر(ص) بود و در دوران کودکی با هم دوست بودند.
ابوسفیان کنیه ی مغیره بن الحارث بود، اما بر نام او اختلافاتی وجود دارد. اکثر مورخان نام او را مغیره ذکر کرده اند، از جمله ابن هشام و ابن سعد. در حالی که تعدادی از مورخان ذکر کرده اند که المغیره نام برادرش بوده است.
گفته می شود که المغیره در آغاز خلافت عمر در سال 15 قمری از دنیا رفت. در حالی که روایات دیگر به وفات وی در سال 20 قمری اشاره شده است. او در قبرستان بقیع به خاک سپرده شد.
مغیرة بن حارث بن عبدالمطلب چه کرد
مغیره پس از بیعت پیامبر (صلی الله علیه و آله) دشمن سرسخت پیامبر (صلی الله علیه و آله) شد. او از مشرکان برای مبارزه با پیامبر (ص) حمایت کرد. در کنار عبدالله بن زبعری و عمرو بن عاص. همانطور که مغیره حضرت محمد (ص) را مسخره کرد، اما حسان بن ثابت با اشعار طنز پاسخ او را داد. پس از پیروزی مسلمانان بر مشرکان در جنگ بدر، مغیره گزارش جامعی از آن تهیه کرد و به ابولهب تحویل داد.
پس از فتح مکه به دست حضرت محمد (ص)، مغیره بن حارث با اهل بیتش در ابواء نزد پیامبر (ص) آمدند. ابتدا نادیده گرفته شدند، اما هنگامی که اسلام آوردند، پیامبر (ص) به علی بن ابی طالب (علیه السلام) گفت: عذر او را پذیرفت و به سایر مسلمانان توصیه می شود که او را ببخشند. ابوسفیان مغیره نیز در اعتذار از گذشته خود و در ستایش پیامبر، شعری سرود.
ابوسفیان مغیره در جنگ حنین شرکت کرد و از آخرین کسانی بود که در کنار پیامبر (ص) پایداری کرد و جنگید. پس از جنگ، به مقدار زیادی غنائم دست یافت.
ذهبی از او حدیث نقل کرده است. هنگامی که مغیره به اسلام گروید، پیامبر (ص) او را بخشید. المغیره اشعاری در مورد عذرخواهی های خود و تحسینی که از پیامبر (ص) داشت، سروده است. همچنین پس از رحلت پیامبر(ص)، مغیره مرثیه ای بر او نوشت.
گردآوری: بخش مذهبی
پاسخ ها