وزیر ارتباطات: سرعت اینترنت همراه از رتبه ۸۰ در ابتدای این دولت به رتبه ۶۱ رسید
به گزارش جهانصنعت؛ - عیسی زارعپور- وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- در دیدار با تعدادی از اعضای شورای مرکزی و روسای استانهای سازمان نظام صنفی رایانهای کشور با اشاره به پروژههای ارتباطی بزرگ در حال اجرا گفت: اجرای این برنامهها و پروژهها، نگرش وزارت ارتباطات را نسبت به ارتباطات و توسعه آن نشان میدهد. وی در این دیدار با اشاره به اقدامات انجامشده وزارت ارتباطات در دولت سیزدهم، تصریح کرد: از ابتدای این دولت پهنای باند و ظرفیت شبکه داخلی و بینالملل کشور افزایش چشمگیری داشته است و از نظر سرعت اینترنت همراه نیز از رتبه ۸۰ در ابتدای این دولت به رتبه ۶۱ در بین کشورهای جهان رسیدهایم.
زارعپور با اشاره به قطع دسترسی کاربران ایرانی به دهها هزار سایت به دلیل تحریمها، افزود: وزارت ارتباطات امکانی را برای دسترسی برنامهنویسان و متخصصان این حوزه به این سایتهای تحریمی ایجاد کرده تا مشکلات دسترسی در این حوزه تا حدود بسیاری کاهش یابد. وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به پروژههای فیبرنوری منازل و کسب و کارها، دولت الکترونیک، پنجره واحد خدمات دولت و شبکه ملی اطلاعات اشاره کرد و گفت: ما از سازمان نظام صنفی به عنوان نخبگان این بخش توقع داریم واقعیات و دستاوردهای موجود را در کنار کمبودها مطرح و تبیین کنند.
وی با اشاره به اختیارات کارگروه اقتصاد دیجیتال از اعضای سازمان نظام صنفی رایانهای کشور خواست مشکلات و مسائل خود را جمعبندی و در کمیسیونهای این کارگروه مطرح و پیگیری کنند و از ظرفیت ایجادشده در این کارگروه برای رفع موانع حوزه اقتصاد دیجیتال استفاده کنند. زارعپور در پایان سخنان خود با اعلام آمادگی کامل برای هرگونه همکاری برای رفع مشکلات و موانع این حوزه، از مدیران این سازمان خواست برای رفع این مشکلات در کنار هم قرار بگیرند.
طبق اعلام وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، سیدحسن هاشمی- رییس سازمان نظام صنفی رایانهای کشور نیز در این جلسه با جمعبندی موضوعات مطرح شده برای پیشبرد برنامههای کشور در حوزه فناوری اطلاعات اعلام آمادگی کرد. همچنین امیر محمدزادهلاجوردی رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات در این جلسه گزارشی از وضعیت پهنای باند و میزان ترافیک مصرفی داخلی و خارجی کشور ارائه کرد. در ابتدای این جلسه اعضای حاضر سازمان نظام صنفی رایانهای کشور موضوعاتی مانند، مهاجرت نیروی انسانی ماهر، آموزش نیروی انسانی، توسعه بازار و انحصار شرکتهای خصولتی، مشکلات دریافت مجوز افتا و حضور بخش خصوصی در تصمیمات و شوراهای مرتبط با این حوزه را مطرح کردند.
میزان پیشرفت شبکه ملی اطلاعات را به ۷۵ درصد میرسانیم
عیسی زارعپور در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران درباره میزان پیشرفت شبکه ملی اطلاعات، اظهار کرد: ایجاد شبکه ملی اطلاعات یکی از تکالیف جدی وزارت ارتباطات محسوب میشود که براساس مصوبه شورای عالی فضای مجازی برعهده ما قرار گرفته است. وی ادامه داد: با تلاشهای انجام شده در مجموعه وزارت ارتباطات، میزان پیشرفت شبکه ملی اطلاعات از ابتدای دولت از ۲۳ درصد به ۶۰ درصد رسیده که برنامه امسال ما این است که این عدد را به ۷۵ درصد برسانیم.
زارعپور با بیان اینکه «شبکه ملی اطلاعات یک شبکه پرسرعت، باکیفیت و امن است»، افزود: محدودیت اینترنت ربطی به شبکه ملی ارتباطات ندارد و هرچه سرعت شبکه داخل کشور بیشتر باشد، سرعت اینترنت هم بیشتر میشود. چیزی به اسم اینترنت ملی نداریم، یک شبکه داخلی وجود دارد که ارتباطات درون آن جریان دارد، در داخل این شبکه انواع اطلاعات جریان دارد. وی در پایان گفت: دولت سیزدهم به دنبال اتصال تمام منازل شبکه پرسرعت فیبرنوری است تا سرعتهای چند ده برابری و چند صدبرابری مگابیتی محقق شود.
رضایت کاربران اولویت است
کیوان نقرهکار کارشناس ارتباطات و فناوری اطلاعات در خصوص ارتقای رتبه سرعت اینترنت همراه به «جهانصنعت» گفت: به وزیر ارتباطات بابت اینکه موفق شدند تا چنین رتبهای را به دست آورند، تبریک میگوییم. این داستان به خودیخود اتفاق مبارکی است. با این حال چقدر خوب میشد منبعی که چنین بررسیها و شاخصهایی را انجام داده است، عنوان میکردند. همچنین بسیار بهتر بود لیست کشورهایی که قبل و بعد ما حضور دارند را هم معرفی میکردند. این نکته را باید در نظر بگیریم که زمانی که راجع به رتبهبندی صحبت میکنیم، ممکن است عدم فعالیت یا ضعف سایر مجموعههایی که در آن لیست قرار دارند، باعث ارتقای رتبه شود.
بنابراین چقدر خوب است که در کنار یک خبر، جزئیات، منبع و شاخصهای بیشتری هم ارائه شود.او در ادامه خاطرنشان کرد: اما نکته دیگری که بسیار حائز اهمیت است این است که اگر فرض کنیم در این لیست جزو ۱۰ کشور اول دنیا هستیم ولی کاربران از وضعیت سرعت اینترنت ناراضی باشند، این رتبهبندیها چه فایدهای دارد؟ به نظر میرسد باید فضا را به سمتوسویی ببریم که کاربر از فضایی که در آن فعالیت میکند، لذت ببرد و بدون هیچ دغدغه و نگرانی از آن استفاده کند. فناوری اطلاعات به عنوان یک تسهیلگر در حیطههای مختلف اقتصادی، آموزشی، بهداشت و… است. اگر این شرایط ایجاد نشود، رتبهبندی هیچ افتخاری نخواهد داشت. نقرهکار در پایان گفت: در نهایت کاربران هستند که رتبه اصلی و نهایی را به یک وزارتخانه اعطا میکنند. سایر موارد صرفا به عنوان یک آمار قلمداد میشود.
پاسخ ها