در ادامه درباره راههای دسترسی به فرودگاه بینالمللی امام خمینی را بررسی خواهیم کرد.
فرودگاه امام خمینی (ره) با عنوان قطب اصلی هوانوردی بینالمللی ایران در ۳۰ کیلومتری تهران در امتداد بزرگراه تهران-قم واقع شده است. در این فرودگاه شلوغ با وسعت ۱۴ کیلومترمربع، حجم قابلتوجهی از ترافیک بینالمللی اداره میشود. روزانه حدود ۲۰۰ پرواز خارجی این فرودگاه را ترک میکنند که نشاندهنده نقش حیاتی آن به عنوان یک بخش از ترانزیت جهانی است. از روشهای مختلفی میتوان به این فرودگاه دسترسی داشت. در ادامه درباره راههای دسترسی به فرودگاه بینالمللی امام خمینی را بررسی خواهیم کرد.
آغاز و توسعه فرودگاه بینالمللی امام خمینی (ره) با فراز و نشیب فراوان در سه دهه انجام شد. طرح ساخت این فرودگاه در ابتدا در سال ۱۳۴۲ پیشنهاد شد، ساختوساز آن در سالهای منتهی به انقلاب آغاز شد. بااینحال، به دلیل شرایط متغیر، این پروژه تا سال ۱۳۷۴ ناتمام ماند؛ ولی در سال ۱۳۷۴ فاز اول فرودگاه بهطور رسمی افتتاح شد و نقطه عطف مهمی در تاریخ آن بود. امروزه مسافرانی قصد سفرهای بینالمللی داشته باشند، بعد از رزرو و خرید بلیط هواپیما به فرودگاه امام خمینی میروند و با هواپیما به سمت مقصد موردنظر خود راهی میشوند.
فرودگاه امام خمینی در حال حاضر با دو ترمینال فعال فعالیت میکند. ساختوساز سومین ترمینال نیز در حال انجام است. ترمینال 1، قدیمیترین ترمینال، ظرفیت سالانه 5.6 میلیون مسافر را دارد و 120000 تن بار در آن جابهجا میشود.
ترمینال سلام اخیراً رونمایی شده که در ابتدا برای زائران تعیین شده بود. این ترمینال نقشی محوری در پذیرش حجم فزاینده پروازهای فرودگاه ایفا کرده و به یک ترمینال همهمنظوره تبدیل شده است. سومین ترمینال که ایرانشهر نام دارد، همچنان در حال تکامل است. توسعه این ترمینال نشاندهنده ظرفیت روبه رشد فرودگاه است. پس از تکمیل، انتظار میرود این ترمینال ظرفیت سالانه فرودگاه را تقویت کند و سالانه به حدود 20 میلیون مسافر خدماترسانی کند. با تکامل و راهاندازی این ترمینال، وضعیت فرودگاه امام خمینی بهعنوان یک مرکز مهم هوانوردی تثبیت میشود.
فرودگاهها به برخی دلیل، مانند مساحت بالا و سروصدای ناشی از هواپیماها اغلب در خارج از کلانشهرهای اصلی قرار دارند. به همین دلیل ممکن است دسترسی به آنها چالشهایی را ایجاد کند. این موضوع در مورد فرودگاه امام خمینی (ره) نیز صدق میکند و نیاز به برنامهریزی و توجه دقیق در طراحی برنامههای سفر دارد.
یکی از راحتترین راهها برای رسیدن به فرودگاه، استفاده از اتوبوس فرودگاه است. برنامهریزی این اتوبوسها بهگونهای است که تقریباً هر ساعت یکبار از ترمینال اتوبوسرانی فرودگاه مهرآباد به مقصد فرودگاه امام حرکت میکنند. ازآنجاییکه این مسیر حدود یک ساعت طول میکشد، به مسافران توصیه میشود حداقل یک ساعت و نیم قبل از حرکت در ایستگاه حضور داشته باشند تا مطمئن شوند بهموقع به فرودگاه میرسند.
برای کسانی که به روشهای دیگر دسترسی به فرودگاه امام خمینی فکر میکنند، مترو انتخاب خوبی است. ایستگاه مترو فرودگاه امام خمینی در خط 1، در یک انشعاب خط جداگانه از ایستگاه شاهد و در مجاورت ایستگاه شهر آفتاب است.
برای مسافرانی که قصد سفر با مترو به فرودگاه امام را دارند، مهم است که چندین خط مترو را در نظر داشته باشند که امکان اتصال به فرودگاه را فراهم میکنند:
این خطوط با خط 1 (قرمز) که مستقیماً به فرودگاه امام خمینی میرسد تلاقی میکنند. توجه به این نکته ضروری است که قطارهای خط متروی فرودگاه از ساعت 6 صبح تا 8 شب فعالیت میکنند و هر یک ساعت و بیست دقیقه یکبار حرکت میکنند. با توجه به پیچیدگیهای سفر با مترو، بهویژه هنگام رفتن به فرودگاه، توصیه میشود زمان بیشتری را برای دسترسی به فرودگاه اختصاص دهید و برای حرکت از چند ساعت قبل برنامهریزی کنید.
دسترسی به فرودگاه امام با ماشین شخصی، آژانس یا تاکسیهای اینترنتی، بسیار مرسوم است. مسافران از طریق بزرگراه تهران-قم به فرودگاه دسترسی دارند. البته افرادی که خودشان مسافر هستند و با ماشین شخصی به فرودگاه میروند، باید هزینههای احتمالی استفاده از پارکینگ فرودگاه را در نظر بگیرند. هزینههای پارکینگ فرودگاه میتواند بسیار زیاد باشد؛ بنابراین، ممکن است عاقلانهتر باشد که یک دوست یا یکی از اعضای خانواده شما را همراهی کند. به همراهان خود اجازه دهید خودروی شما را در زمان خروج برگردانند. چنانچه هزینه دسترسی به فرودگاه چندان مهم نباشد، استفاده از آژانس، تاکسی تلفنی و اینترنتی نیز بسیار مناسب است.
تاکسیهای فرودگاه امام خمینی یک گزینه حملونقل عمومی راحت برای مسافران است. بهویژه این تاکسیها مجازند مستقیماً از قسمت خروجی فرودگاه مسافران را سوار کنند. ذکر این نکته ضروری است که کرایه تاکسیهای فرودگاه ممکن است کمی بیشتر از تاکسیهای شهری باشد. بااینوجود، مسافران باید در نظر داشته باشند که علاوهبر تاکسی تاکسیهای اینترنتی یا تاکسیهای معمولی شهری نیز میتوانند آنها را به ورودی فرودگاه منتقل کنند.
بااینحال، زمانی که از فرودگاه خارج میشوید و به دنبال تاکسی هستید، ممکن است لازم باشد مسافت قابلتوجهی را طی کنید. در این مواقع استفاده از تاکسی ممکن است کمی گران باشد. گزینههای مقرونبهصرفهتر حملونقل مثل اتوبوس یا مترو به دلیل پرداخت کرایه کمتر گزینههای مناسبی هستند. بااینحال اگر بار و چمدانتان سنگین و زیاد است، حمل بار در اتوبوس و مترو دشوار است، بنابراین توصیه میکنیم از ماشین شخصی، تاکسی فرودگاه، آژانس یا تاکسی اینترنتی استفاده کنید.
بهطور کل به شما توصیه میکنیم بعد از خرید بلیط هواپیما لحظه آخری یا بلیط عادی خود و برنامهریزی در مورد میزان حمل بار و چمدان در فرودگاه، چگونگی دسترسی به فرودگاه را نیز در نظر داشته باشید. اگر از قبل برای دسترسی به فرودگاه امام خمینی برنامهریزی کنید، مشکلاتی مثل تأخیر و ناهماهنگی، کاهش مییابد.
ورود به فرودگاه بینالمللی امام خمینی (ره) به دلیل فاصله آن با تهران نیازمند بررسی و برنامهریزی مدبرانه است. در میان گزینههای حملونقل به فرودگاه اتوبوس فرودگاه امام خمینی یک گزینه ساده و مقرونبهصرفه است. مترو نیز دارای خطوط متعددی است که به فرودگاه متصل میشوند. بااینحال چنانچه عجله دارید، چمدانها و بارهایتان زیاد است یا با افراد بیشتری همسفر هستید، گزینه تاکسی، ماشین شخصی، آژانس یا تاکسی اینترنتی مناسبتر است. اگر از قبل برای نحوه دسترسی به فرودگاه برنامهریزی کنید، سفری راحت و کارآمد خواهید داشت.
پاسخ ها