هر شرکت تجاری یا غیر تجاری با رتبه بندی های مختلف، باید در زمان ثبت شرکت در سیستم کل اداره ثبت دارای نام تایید شده و آدرس باشد. رتبه بندی شرکت نیز در واقع نوعی معیار است که به میزان صلاحیت و قدرت اجرایی و مالی شرکت ها می پردازد. داشتن نشانی دقیق که شامل مکان جغرافیایی، کد پستی، شماره تلفن و شماره فکس می باشد و در بند سه اساسنامه شرکت ها قید می شود، لازم و ضروری است.
گاهی بنا بر دلایلی که می توان به اجبار یا حتی اختیاری باشد، آدرس شرکت ها تغییر می کند. در این شرایط شرکا یا هیئت مدیره شرکت باید مراتب این تغییرات را به اداره ثبت اطلاع داده و اطلاعات اساسی مثل کد پستی، شماره تلفن و .. را با اطلاعات جدید و صحیح ویرایش کنند.
برای تغییر نام بعد از ثبت شرکت و دریافت رتبه بندی هم نیاز دارید تا یک سری شرایط را رعایت کنید و روند تایید آن ممکن است درست به اندازه اولین باری که اسم شرکت شما مورد تایید قرار گرفت، زمانبر باشد. روند کلی کار هم به این صورت است که ابتدا باید استعلام بگیرید که اسم انتخابی قبلا ثبت نشده باشد و در نهایت مدارک را برای ادامه روند تایید و تغییر به اداره ثبت ارسال کنید.
مراحل تغییر آدرس شرکت
در ابتدا کار بعد از جا به جایی و تغییر آدرس یک شرکت در طی یک جلسه بین شرکا یا سهامداران صورت جلسه تغییرات نوشته می شود که همه ی اعضا باید آن را تایید کرده و امضا کنند.
طبق بند 3 اساسنامه که هنگام ثبت شرکت و دریافت رتبه بندی در آن قید شده است، این اقدام می تواند در اختیار هیئت مدیره نیز قرار گیرد. بعد از تنظیم صورت جلسه این مدرک در سامانه ثبت شرکت ها بارگذاری شده تا تاییدیه دریافت شود.
در مرحله بعدی مدارک مورد نیاز اعم از اساسنامه شرکت، تصاویر مدارک شناسایی اعضا، اظهار نامه ای که سهم هر شخص را مشخص کرده باشد و کد پستی مکان جدید به همراه صورت جلسه تنظیم شده توسط باجه های پستی منتخب به اداره ثبت ارسال می شود.
بعد از دریافت تاییدیه و پیش نویس آگهی تغییرات، با مراجعه به سازمان ثبت اسناد و تکمیل آگهی و پرداخت مبلغ معینی، تغییر آدرس معمولا بعد از یک هفته منتشر خواهد شد. باید توجه داشته باشید که مدت زمان ارائه مدارک به اداره ثبت برای انتشار آگهی 3 الی 9 روز می باشد.
نکاتی در رابطه با تغییر آدرس
تمامی صفحات صورت جلسه ای که توسط اعضا تنظیم می شود، باید به امضای تمامی هیئت مدیره و شرکا برسد و همچنین سربرگ و لوگو شرکت را در برداشته باشد. در این صورت جلسه شرکا باید میزان سهم خود را ذکر کرده و امضا کنند.
اگر در مواردی تغییر آدرس فقط به اندازه چند متر یا یک خیابان باشد، نیازی به تشکیل جلسه همگانی نیست اما اگر به طور مثال تغییر شرکت از تهران به شهرستان باشد، مراحل آن کمی طولانی تر است به این صورت که بعد از پست کردن صورت جلسه و دریافت آن از اداره ثبت تهران، به شهرستان مورد نظر مراجعه کرده و اقدام به ثبت این تغییر کنید.
پس از ثبت تغییر، نشانی جدید بایستی در یک روزنامه رسمی به چاپ رسیده و بعد از آن بایستی با برخورداری از روزنامه، به اداره مالیات مربوطه مراجعه کرده و با اعلام آن، تغییرات در سامانه اداره مالیات هم ثبت گردد.
مراحل تغییر نام یک شرکت
در انتخاب نام شرکت رعایت یک سری نکات ضروری هستند. مثلا این که نام شرکت باید از سه بخش تشکیل شده باشد، از کلمات فارسی استفاده شود و مطابق با عرف و موازین اخلاقی باشد. این موارد در تغییر نام هم باید اجرا شود زیرا تغییر نام هم نیاز به تایید دارد.
بعد از ثبت شرکت و دریافت رتبه بندی که توسط معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبری ریاست جمهوری انجام میشود؛ درست مثل تغییر آدرس، با تشکیل مجمع و تنظیم صورت جلسه و بارگذاری آن در سامانه اداره ثبت و ارسال مدارک شناسایی تمام اعضا، نسبت به دریافت تاییدیه اقدام می شود.
بعد از دریافت تاییدیه به اداره ثبت مراجعه کرده و با پرداخت هزینه ای، نام جدید شرکت در روزنامه های معتبر چاپ می شود.
پاسخ ها