امروزه برای داد و ستد در سطح بینالمللی باید کارت بازرگانی داشته باشیم که توسط اتاق بازرگانی صادر میشود. به طور مثال با کارت بازرگانی حق واردات و صادرات و قابلیت ثبت برند غیر فارسی را داریم؛ توانایی ترخیص کالا و ثبت سفارش را خواهیم داشت. شما و یا شرکتتان که متقاضی دریافت کارت بازرگانی هستید، باید کلاسهایی را در اتاق بازرگانی بگذرانید و پس از تکمیل بودن مدارک صدور کارت شما تایید خواهد شد، مدت زمان این مجوز یکساله است اما در صورت داشتن پروندهی بهره برداری، میتوانید به صورت 5 ساله را نیز دریافت کنید.
شما با گرفتن کارت بازرگانی از کشور ایران با هر کشوری که با ایران روابط صلح آمیز داشته باشد می توانید شروع به انجام فعالیت های تجاری، واردات و صادرات کالا و… نمایید.
کارت بازرگانی چیست؟
کارت بازرگانی؛ مجوزی است که دارندهی آن چه فرد حقوقی و یا چه فرد حقیقی باشد، امکان واردات و صادرات کالا را خواهد داشت و همچنین علاوه بر این ها میتواند اقدام اظهار و ترخیص کالا از گمرک کند؛ بنابراین میتوان به این نتیجه رسید که بدون داشتن این مجوز هیچ فرد حقیقی یا حقوقی نمیتواند کالایی را وارد کشور کند و یا از کشور آن را خارج کند و به اصطلاح هیچ فردی نمیتواند اقدام به صادرات، واردات و یا ترخیص کالا کند.
لازم به ذکر است که متولی کارت بازرگانی سازمان صمت است که به نام سازمان صنعت، معدن و تجارت هم شناخته میشود به همراه اتاق بازرگانی این دو سازمان هستند؛ بنابراین لازم است تا تاجری که میخواهد اقدام به گرفتن و یا اخذ کارت بازرگانی کند، به این دو ارگان مراجعه کند. در حال حاضر این فرآیند تماما به صورت اینترنتی و آنلاین است که از طریق سامانه جامع تجارت میتوانید وارد پیشخوان اینترنتی شوید و مدارک مورد نیاز را در این سامانه بارگذاری کنید.
حواستان باشد که برای تمدید کارت بازرگانی حداقل 60 روز باید زودتر از زمان ابطال آن نسبت به تمدید آن در سامانه آنلاین یا سامانه اینترنتی اقدام کنید.
کارت بازرگانی
دریافت کارت بازرگانی
دریافت کارت بازرگانی چه اهمیتی دارد؟
لازم به ذکر است که داشتن این میتواند مزایای بسیار متعددی داشته باشد و برای کسب و کارهایی که در حوزهی تجارت و صادرات واردات فعالیت میکنند میتواند بسیار مفید باید. در ادامه چندین مزیت برای استفاده آورده شده است که همین مزایای میتواند دلیلی بر این باشد که به دریافت کارت بازرگانی بپردازیم.
اخذ کارت بازرگانی مجوزی است که دارنده آن می تواند به امر به امور تجارت و مراودات تجاری با سایر کشورها بپردازد. شرکت ها و اشخاص حقیقی یا حقوقی با گرفتن این مجوز می توانند اقدام به ثبت برند و صادرات و واردات کالا در سطح بین المللی نمایند که توسط اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران به اتباع ایرانی به صورت 1 الی 5 ساله اعطا می شود.
هزینه دریافت 3 میلیون تومان
انواع اشخاص حقیقی یا حقوقی
مدت زمان مورد نیاز 4 الی 6 هفته
قابلیت استعلام آنلاین دارد
مزایای گرفتن کارت بازرگانی
از مزایای عضویت در اتاق بازرگانی میتوان به شرکت در کلاس های آموزشی که در دوره های مختلف توسط سازمان برگزار می شود و حتی در انتها به شما مدرک آن دوره نیز ارائه میشود، استفاده از حق بیمه، شرکت در همایش ها و رویداد ها، مشاوره های کسب و کار و امور بازرگانی که توسط اساتید برتر این حوزه برای متقاضیان ارائه می گردد و… اشاره کرد.
ثبت برند لاتین
واردات و صادرات کالا به صورت بین المللی
ترخیص کالا از گمرک
امکان دریافت ویزا به صورت تجاری
شرکت در نمایشگاه های خارجی
شرکت در نمایشگاه های داخلی
عضویت در اتاق بازرگانی
واردات کالا از مناطق آزاد
ارتباط با تجار سایر کشورها
ثبت سفارش و ترخیص کالا از گمرک
البته بد نیست در همین جا به این موضوع اشاره شود که گرفتن کارت بازرگانی علاوه بر این که میتواند مزایای بسیار زیادی داشته باشد، همچنین میتواند معایبی را هم به همراه داشته باشد که از این معایب میتوان به پرداخت مالیات ارزش افزود و مالیات بر واردات کالا اشاره کرد. همچنین در صورتی که افراد از آن به درستی استفاده نکنند میتواند عواقب قانونی برای آنها داشته باشد.
*با این تعریف ساده به این نتیجه میرسیم که دریافت کارت بازرگانی دارای قوانین یا اصول و قواعدی نیست که فقط در اختیار متخصصان خاصی قرار بگیرد و شما به عنوان یک ایرانی میتوانید برای دریافت آن اقدام کنید. کارت بازرگانی به عنوان یک مدرک رسمی شناخته شده است که نشان دهنده تجارت و فعالیتهای تجاری شماست. این کارت شامل اطلاعات مهمی مانند نام، آدرس، شماره تلفن و ایمیل فرد صاحب آن است. دریافت کارت بازرگانی برای افرادی که در حوزه تجارت فعالیت میکنند اهمیت زیادی دارد.
دریافت استعلام و مشاوره رایگان
نام و نام خانوادگی
شماره تماس*
همانطور که در بالا ذکر شد اخذ کارت بازرگانی مزایایی دارد که اشخاص می توانند اقدام به دریافت انواع آن نمایند و از مزایای آن بهره مند شوند به صورت خلاصه این کارت به شما اجازه فعالیت بین المللی و رشد کسب و کار شما در صنایع جهانی را می دهد که با آن می توان قله های موفقیت را یکی پس از دیگری طی نمایید.
مدارک لازم جهت اخذ کارت بازرگانی
برای گرفتن کارت بازرگانی شما باید مدارکی را به همراه داشته باشید، در ادامه لیستی از این مدارک را اشاره کردیم:
عکس سه در چهار
فرم تکمیل شده درخواست
کپی برابر با اصل کارت ملی
کپی برابر با اصل شناسنامه
ارائه مدرک تحصیلی دیپلم به بالا
گواهی عدم سوء پیشینه
پایان خدمت یا و معافیت
کد اقتصادی
ارائه اجاره نامه و یا سند ملکی
متقاضیان دریافت کارت بازرگانی حقوقی علاوه بر مدارک بالا باید مدارک زیر را نیز به همراه داشته باشند:
ارائه آخرین روزنامه رسمی
سند مالکیت یا اجاره نامه
آخرین آگهی تغییرات
مدارک شناسایی اعضا
مراحل گرفتن کارت بازرگانی
شما با ثبت نام در سامانه و تکمیل فرم های درخواست اولین مرحله از دریافت کارت بازرگانی خود را گذرانده اید پس از این مرحله شما باید مدارک مورد نیاز که بالاتر ذکر شده را در سامانه بارگذاری نمایید.
در مرحله بعدی شما باید فرم دال یا همان فرم گواهی امضا تکمیل و به سازمان ارائه نمایید.
پس از ارسال مدارک شما در سامانه از تمامی مراحل روند ها مطلع خواهید شد، اگر مدارک نواقصی داشته باشد و یا مورد تایید قرار گیرد همگی به صورت پیامک به شما اطلاع داده خواهد شد و در سامانه نیز جزئیات آن قابل مشاهده است. اگر شما شخصیت حقیقی باشید با کد ملی و رمز عبور و یا ار شخصیت حقوقی باشید با شناسه ملی شرکت و رمز عبور میتوانید وارد سامانه شده و از تمامی مراحل و جزئیات درخواست خود، مطلع شوید.
زمانی که پرونده شما مورد تایید قرار گرفت کلاس های آموزشی برای شما تشکیل می شود و باید به صورت آنلاین رزرو کلاس ها را انجام داده و در آنها شرکت نمایید در صورتی که تمام این مراحل را طی نمایید ظرف دو الی سه روز کارت شما صادر میشود.
زمان که مدارک شما و تایید هویت حضوری شما در اتاق بازرگانی به تایید رسید نهایتا بین 5 الی 7 روز کارت بازرگانی شما به آدرس شرکت که در فرم های اولیه وارد کرده توسط اداره پست ارسال می گردد. لازم بذکر است که زمانی که کارت شما به محل میرسد باید برای دریافت آن حتما حضور داشته باشید در غیر این صورت بسته برگشت داده میشود به اتاق بازرگانی و شما باید مجددا درخواست ارسال دهید و مراحل مذکور دوباره از ابتدا طی شود.
کارت بازرگانی حقیقی یا حقوقی
چه افرادی می توانند کارت بازرگانی دریافت کنند؟
تمامی اتباع ایران بیش از 23 سال با داشتن حداقل مدرک دیپلم می توانند، درخواست خود را در اتاق بازرگانی ثبت و کارت بازرگانی را دریافت کنند.
شرایط دریافت کارت بازرگانی حقیقی
برای این که بتوانید اقدام به دریافت کارت بازرگانی حقیقی کنید درخواست داهید و دارنده این نوع کارت ها میتوانند مانند شرکت ها به انجام امور و مراودات تجاری نمایند و هیچ گونه محدودیتی ندارد. کارت بازرگانی حقیقی تنها نیازمند مدارک هویتی و کد اقتصادی شخص می باشد.
متقاضی حداقل 23 سال سن داشته باشد.
پس از آن باید اقدام به مشخص کردن محل کسب و کار و همچنین ارائه فعالیت خود بپردازید.
مدرک تحصیلی مرتبط با موضوع تجارت داشته باشید، در غیر این صورت بایستی حتماً حداقل 3 سال تجربهی فعالیت در این حیطه را داشته باشید.
نیاز است تا با قوانین گمرک، اداری با شرکت در کلاس آموزشی که در اتاق بازرگانی برگزار میشود شرکت داشته باشد و با این قوانین در کلاس آموزشی آشنا شوید.
نباید در دولت مشغول به کار باشید و استخدام رسمی شده باشید.
نیاز است تا با نشان دادن تمکن مالی خود ثابت کنید که میتوانید در حوزهی مورد نظر فعالیت داشته باشید.
همچنین نیاز است تا اقدام به ارائه تعهد نامه کتبی برای عدم استفاده غیر قانونی و همچنین تعهد مبنی بر دنبال کردن سیاستهای تجاری دولت ارائه دهید.
و در انتها بایستی دارای صلاحیت اخلاقی، اجتماعی باشید و فاقد هر گونه سو پیشینه باشید.
شرایط دریافت کارت بازرگانی حقوقی
اشخاص حقوقی برای شرکتها اتحادیه ها موسسات سازمانها و… صادر می شود و مدارک شرکت را نیازمند است.
همانطور که کمی پیشتر خدمتتان عرض کردیم شرایط گرفتن کارت بازرگانی حقوقی باتوجه به نوع و این که به چه نوعی میخواهیم این کارت را بگیریم متفاوت است و ممکن است هرکدام نیاز به مدارک متنوعی باشند. در ادامه با شرایط مورد نیاز برای اشخاص حقوقی آشنا خواهید شد.
شرکت ثبت شده داشته باشید و این شرکت دارای پرونده مالیاتی باشد.
موضوع فعالیت شرکت که در روزنامه رسمی ثبت شده مرتبط با امور تجاری نیز باشد.
برای این که به دریافت کارت حقوقی بپردازید همچنین نیاز است تا عدم ورشکستگی خود را اثبات کنید.
همچنین بایستی تأییدیهای مبنی بر محل فعالیت داشته باشید.
یکی دیگر از شرایطی که باید برای برخورداری از کارت بازرگانی حقوقی برخوردار باشید، داشتن سابقه کافی فعالیت در حوزهی اقتصاد و تجارت است.
انواع کارت بازرگانی
انواع کارت بازرگانی
کارت بازرگانی حقیقی یا حقوقی نیز انواع مختلفی نیز دارند که شرایط و مدارک مورد نیاز دریافت آن ها و میزان اعتبار آن با یکدیگر کاملاً برابر بوده و هیچگونه تفاوتی در مراحل دریافت کارت بازرگانی ندارد و تنها کاربرد آنها برای شرکت ها متفاوت می باشد.
تجاری:
اشخاص حقیقی و چه اشخاص حقوقی می توانند این کارت را اخذ و اقدام به تجارتو مراودات تجاری با سایر کشورها به صورت بین المللی نمایند دارنده این کار میتواند ثبت سفارش کالا در سایر کشورها نماید و تا مرحله ترخیص کالا از گمرک به صورت کامل بدون هیچ محدودیتی پیش رود.
خدماتی:
برخی از کسب و کارها نیز برای ارائه خدمات و یا کالاهای خود نیاز به ثبت برند دارند و با اخذ کارت بازرگانی می توانند برند تجاری خود را ثبت و اقدام به فعالیت تحت عنوان برند خود نمایند.
تولیدی و صنعتی:
کسر کسب و کارهای تولیدی و صنعتی که کالا مختلفی تولید می کنند برای تامین مواد اولیه مورد نیاز کالای خود نیازمند واردات دستگاه گریل کشورها میباشد می توانند این مجوز را دریافت کنند و اقدام به دریافت ثبت سفارش کالا از سایر کشورها و دریافت آن از گمرک نمایند.
موردی:
افرادی که نیاز دارند که برای تنها برای یکبار اقدام به واردات و صادرات کالا و یا ثبت برند دارند می توانند تنها برای یک مورد دریافت کنند و پس از انجام آن لغو میشود.
تمدید کارت
تمدید کارت بازرگانی
همانطور که در بالاتر اشاره شد کارت بازرگانی زمانی معین 1 ساله 3 ساله و 5 ساله دارد و پس از آن منقضی می گردد و شما باید اقدام به ثبت درخواست تمدید کارت به صورت حقیقی و یا حقوقی نمایید.
در این شرایط شما باید فرم دال را تکمیل و همراه با مهر و امضای متقاضی در سامانه بارگذاری نمایید و همچنین در زمان حضور در اتاق بازرگانی باید اصل کارت بازرگانی قبلی خود را نیز به کارشناس ارائه کنید.
برای تمدید کارت بازرگانی حقیقی و حقوقی بعد از گذشت مدت زمان مذکور و ابطال آن باید مجددا وارد سامانه اتاق بازرگانی شده و از قسمت حساب کاربری خود منو خدمات، تمدید و اخذ مجدد درخواست خود را در این صفحه با بارگذاری مجدد مدارک مورد نیاز ذکر شده درخواست خود را صادر نمایید. در صورتی که شما دارای مشکلات مالیاتی، تخلف و شکایت نبوده باشید پس از احراز هویت حضوری کارت شما در دوره بعدی نیز تمدید میشود.
اما در غیر این صورت درخواست شما رد شده و به لیست سیاه اتاق بازرگانی منتقل خواهید شد که در این مرحله باید پروسه حقوقی و قضایی را برای خروج از این فهرست طی نمایید.
لازم به ذکر است دارندگان پروانه بهره برداری کشاورزی خدمات فنی مهندسی فناوری ارتباطات صنعت و معدن از ارائه برخی از مدارک جهت تمدید کارت خود معاف هستند و نیازی به ارائه مجدد مدارک نیست و تنها باید اصل پروانه بهره برداری خود را ارائه دهند.
مدت اعتبار کارت بازرگانی
اعتبار کارت بازرگانی در ابتدا به صورت یک ساله اعطا می شود و پس از آن برای بار دوم به صورت سه ساله برای شما صادر می شود و پس از پایان سه سال شما می توانید به صورت ۵ ساله آن را اخذ نمایید.
کارتهای بازرگانی ۵ پنج ساله در ابتدا به شرکتهای ارائه میشود که تولید و صادرات کالا از صفر تا صد با خود شرکت باشد. نکته: هنگام تمدید باید مدارکی که در ابتدا برای اخذ آن ارائه کرده بودید را نیز به همراه خود داشته باشید و به کارشناس ارائه کنید.
ابطال کارت بازرگانی
کارت بازرگانی با توجه به اهمیت موضوعی که در رابطه با واردات و صادرات کالا به سایر کشور ها دارد دارای قوانین استفاده ای نیز می باشد که دارنده آن باید آنها آن موارد را رعایت کند.
ابطال به صورت اجباری:
کارت بازرگانی می تواند به صورت اجباری توسط اتاق بازرگانی کشور، در صورت عدم رعایت قوانین مانند قاچاق کالا، پولشویی،سوءاستفاده از کارت، واردات و صادرات کالاهای ممنوعه به صورت موقت و یا دائمی باطل شود، در صورت ابطال کارت بازرگانی به صورت دائم دارنده آن به هیچ عنوان حق دریافت مجدد به نام خود و یا شرکت خود را ندارد.
ابطال به صورت اختیاری:
دارنده این کارت میتواند به صورت اختیاری کارت خود را با ارائه مدارکی همچون اظهارنامه تقاضانامه و گواهی آخرین اظهارنامه مالیاتی خود اقدام به باطل کردن کارت خود نماید. لازم به ذکر است که در صورت ابطال اختیاری شما می توانیم در آینده نسبت به اخذ مجدد کارت اقدام نمایید.
موانع گرفتن کارت بازرگانی
افرادی که در گذشته این کارت را داشته اند و به صورت اجباری توسط سازمان کارتشان ها باطل شده است نمی توانند را مجدداً اقدام به ثبت درخواست نمایند.
سن زیر ۲۳ سال
اتباع خارجی در ایران می توانند اقدام به دریافت کارت نمایند.
کارمندان دولتی که هم اکنون مشغول به کار هستند نمی توانند اقدام به درخواست اخذ کارت بازرگانی نمایند.
اشخاصی که یک کارت فعال دارند نمی توانند مجددا درخواست کارت دهند.
هر واحد ملکی تنها یک کارت می تواند دریافت کند.
عدم داشتن کد پرونده مالیاتی
داشتن سوء پیشینه
انجام فعالیت های ممنوعه ذکر شده در قانون شما را از اخذ مجدد و یا تمدید کارت خود منع می کند.
روشن کنید در صورتی که شما مدرک تحصیلی تان زیر دیپلم باشد و یا سه سال سابقه کار تجارت سن داشته باشید نمی توانید اقدام به درخواست نمایید.
نداشتن کارت پایان خدمت و یا معافیت از خدمت (متقاضیانی که سن آنها از بیشتر 51 سال باشند از ارائه این مدرک معاف هستند و میتوانند بدون ارائه آن اقدام نمایند)
افرادی که دارای بدهی های مالیاتی میباشند.
رتبه بندی کارت بازرگانی
شاید برای شما هم عجیب باشد که کارت بازرگانی نیز رتبه بندی دارد؛ شرکت هایی که اقدام به دریافت کارت بازرگانی می کنند پس از گذشت بازه زمانی مشخص با دریافت تاییدیه های کمی و کیفی از اتاق و همچنین داشتن امتیاز در بخش هایی مانند تعداد پرسنل، مدرک تحصیلی، کارکرد مالی شرکت که توسط اظهارنامه های مالیاتی سنجیده می شود، کار گزارش های حسابرسی، امکانات و تجهیزات شرکت و… از رتبه های 5 الی 1 رتبه بندی خواهند شد.
شما با دریافت رتبه های بالاتر می توانید اقدام به ثبت سفارش برخی از اقلام تجاری که در رتبه های پایین تر امکان را ندارید را خواهید داشت، از ظرفیت های بیشتری برای واردات و صادرات کالا برخودار میشوید به عنوان مثال اگر شما در مرحله اول میتوانید حداکثر 100 هزار تومان کالا صادر و وارد کنید در رتبه های بالاتر این عدد به 500 هزار تومان خواهد رسید و یا اگر شما نمیتواند در ابتدا دارو های اساسی را وارد کنید در رتبه های 5 الی 1 می توانید اقدام به ثبت سفارش برای از این قبیل کالا ها نمایید.
مالیات کارت بازرگانی
کارت بازرگانی نیز مانند انجام فعالیت سایر فعالیت ها در ایران شامل مالیات میشود که در ادامه درباره شرایطی که شامل مالیات میشود صحبت خواهیم کرد.
در صورتی که شما دارای کارت باشید و میزان نقل و انتقالات حالا به سایر کشورها از میزان معین عبور کند شما شامل مالیات از درآمد خود خواهید شد. جهت اطلاع از سایر شرایط و دریافت مشاوره همین حالا با ما تماس بگیرید.
در چه صورت نیازی به دریافت کارت بازرگانی نداریم؟
باید توجه داشته باشید که تعاونی مرزنشینان، پیله وران و ملوانان ایرانی که در شناورها در حال فعالیت میباشند نیازی به داشتن کارت بازرگانی ندارد. همچنین اخذ این مجوز برای صادرات کالایی که برای فروش نیست، نیاز نخواهد بود و شما می توانید بدون داشتن آن نسبت به خرید و فروش محصولات اقدام کنید. در ادامه نکات بیشتری را در خصوص دریافت کارت بازرگانی حقوقی یا حقیقی با شما به اشتراک خواهیم گذاشت.
پاسخ ها