saranedae

saranedae

ســـارا هستم... مهندس کامپیوتر و علاقه مند به حوزه تکنولوژی و IT
 ۱ نفر را دنبال می کند

راهنمای خرید مودم و معرفی بهترین مودم های ارزان بازار

مودم ها یکی از مهم ترین وسایل ارتباطی در زندگی ما هستند و به یکی از ملزومات زندگی ما تبدیل شده اند. میزان گسترش این وسایل ارتباطی به حدی است که تقریبا در هر خانه یا ساختمانی یک مودم اینترنت وجود دارد. مودم ها انواع مختلفی دارند و هر کدام از آنها برای محیط و شرایط کاری بخصوصی کاربرد دارند و به همین دلیل پیش از خرید یک مودم اینترنت باید اطلاعاتی راجع به آنها بدست آوریم.

 

در این مقاله قصد داریم با راهنمای خرید مودم و بهترین مودم های ارزان بازار و مشخصات فنی آنها آشنایی پیدا کنیم. 

کدام مودم برای شما مناسب است؟

مودم ها انواع مختلفی دارند و هر کدام برای مصارف خاصی در نظر گرفته می شوند. به این ترتیب باید قبل از خرید، نیاز خود را مشخص کنید و بدانید که مودم روتر را برای چه کاری می خواهید. به عنوان مثال اگر گیمر هستید، باید به دنبال بهترین مودم های گیمینگ باشید تا بتواند نیاز شما را به خوبی برطرف کند. برخی از مودم ها که توانایی ایجاد شبکه های بی سیم  را دارند، برای کارهای اداری مناسب هستند و از طرفی مودم های دو آنتن معمولا برای مصارف خانگی توصیه می شوند. به طور کلی مودمی برای شما مناسب است که بتواند با توجه به نیاز شما، یک اتصال پر سرعت و قوی ایجاد کند.

نکات مهمی که باید هنگام خرید مودم به آنها توجه کرد

عوامل متعددی در مورد مشخصات فنی و ظاهری یک مودم خوب وجود دارند و باید در هنگام خرید به آنها توجه نمود تا یک مودم با کارایی مناسب تهیه کرد.حال با این توضیحات به مشخصات مهمی که در هنگام انتخاب یک مودم باید به آنها دقت نمود، می پردازیم.

تعداد پورت ها

تعداد پورت های تعبیه شده روی یک مودم-روتر بستگی به نوع استفاده کاربر دارد. عموما مودم های خانگی با 4 پورت ورودی تولید می شود که سه تای آنها پورت LAN یا اترنت و یکی از آنها پورت WAN یا اینترنت است. پورت WAN برای دریافت سیگنال های آنالوگ اینترنت از طریق کابل تلفن و تبدیل آنها به سیگنال دیجیتال در بخش مودم و پورت LAN برای توزیع اینترنت بین دستگاه ها به کار می رود. هر چه تعداد پورت LAN بیشتر باشد، تعداد سیستم هایی که می توانید به صورت کابلی به مودم وصل کنید بیشتر می شود.

 

تعداد آنتن

مودم ها بی سیم دارای آنتن هایی برای پخش سیگنال های اینترنت هستند و ایجاد شبکه وای فای (WIFI) هستند و این آنتن ها به دو صورت داخلی و خارجی در مودم ها یافت می شوند. طبیعتا آنتن های خارجی قدرت بیشتری از آنتن های داخلی دارند و می توانند سطح بیشتری از محیط خانه یا محل کار را پوشش دهند. همچنین اکثر مودم های ADSL خانگی را با دو آنتن خارجی تولید می کنند که برای محیط خانگی با وسعت متوسط کافی خواهد بود. هر چقدر کیفیت آنتن دهی یک مودم بیشتر باشد قدرت سیگنال های دریافتی و نقاط تحت پوشش آن بیشتر خواهد شد و ارتباط قوی تری بین دستگاه و مودم برقرار خواهد شد. اگر مودم قدرت آنتن دهی مناسبی نداشته باشد احتمالا با مشکلاتی مانند قطعی ارتباط با مودم و عدم برقرای اتصال به دلیل محدودیت فاصله مواجه خواهید شد.

استاندارد وایرلس

مودم ها دارای استانداردی برای شبکه های بی سیم یا وایرلس خود هستند که استاندارد IEEE 802.11 نام دارد و پس از 802.11 حروفی قرار می گیرند که نشان دهنده نسخه این استاندارد و به روز بودن وایرلس مودم هستند. از متداول ترین سری استاندارد مودم ها استاندارد 802.11n و 802.11ac است، استاندارد 802.11n دارای سرعت انتقال بین 150 الی 300 مگابیت بر ثانیه و استاندارد 802.11ac سرعتی بیشتری از 1300 مگابیت بر ثانیه را پشتیبانی می کند و نسبت به نسخه اول کیفیت بیشتری نیز دارد.پروتکل WIFI نیز عضوی از خانواده استانداردهای وایرلس است که در شبکه های محلی از آن استفاده می شود و در انواع مودم های خانگی ADSL کاربرد دارد.

به طور خلاصه می توان گفت که این استانداردها مشخصاتی چون سرعت انتقال اطلاعات، محدوده پوشش دهی و میزان امنیت یک مودم را نشان می دهند و هر چقدر این استاندارد جدید و بروز تر باشد مودم امکان برقراری اتصال بی سیم قوی و سریع تری را خواهد داشت. در ضمن در مورد سرعت مودم و پشتیبانی از اینترنت ADSL نیازی به نگرانی وجود ندارد و تقریبا همه مودم های موجود در بازار از بیشترین سرعت ارائه شده توسط ISP ها پشتیبانی می کنند و حتی ظرفیت چند برابر میزان سرعت ارائه شده دارند.

 

پهنای باند

پروتکل های IEEE 802.11 دارای پهنای باند های مختلفی هستند که آنها را بر مبنای فرکانس می سنجند. دو پهنای باند پر کاربرد در پروتکل وای فای پهنای باند 2.4 گیگاهرتزی و 5 گیگاهرتزی است. پهنای باند 2.4 گیگاهرتزی برای شبکه های بی سیم کوچک مناسب است و سرعت تبادل اطلاعاتی بین 450 تا 600 مگابیت بر ثانیه دارد. در حالی که پهنای باند 5 گیگاهرتزی سرعتی تا 1300 مگابیت بر ثانیه دارد و می تواند انتقال اطلاعات را با کیفیت و سرعت بهتری انجام دهد. بنابراین مودمی که مجهز به پهنای باند وای فای 5GHz باشد عملکرد بهتری خواهد داشت و برای تماشای فیلم و استریم های ویدئویی عملکرد بهتری ارائه می دهد. البته فرکانس های 2.4 گیگاهرتزی می توانند بهتر از فرکانس 5 گیگاهرتزی از میان اشیا عبور کنند و محدوده بیشتری را پوشش می دهند، در مقابل پهنای باند 5 گیگاهرتزی عملکردی بهتر در محدوده های نزدیک به مودم دارد.

خدمات پس از فروش و گارانتی

با توجه به اینکه برای خرید مودم باید هزینه نسبتا زیادی پرداخت کرد و این وسایل ارتباطی محصولات ارزانی نیستند، بهتر است مودمی تهیه شود که دارای خدمات پس از فروش و گارانتی باشد تا در صورت خرابی مودم مشمول تعمیرات و تعویض از سوی شرکت گارانتی کننده باشد. همچنین سعی کنید یک مودم ای دی اس ال از برند معتبر تهیه کنید تا در صورت خرابی قطعات آن پیدا شود و مشکلی برای تعمیرات وجود نداشته باشد.

بهترین مودم های ارزان بازار

عموما مودم های ارزان قیمت بازار به خوبی قادرند از پس نیازهای روزمره بر بیایند. شما می توانید از این محصولات برای دریافت اینترنت به صورت سیمی و بی سیم استفاده کنید. این مودم ها در انواع مختلفی تولید می شوند و برخی از نظر تعداد پورت های بیشتر، آنتن دهی بهتر و یا قابلیت های ویژه بر دیگری برتریت دارند. شما باید برای انتخاب بهترین گزینه نیاز خود را در نظر بگیرید و مودمی که قابلیت های نزدیک تری به نوع کاربری تان دار را خریداری کنید. در ادامه چند مورد از بهترین مودم های ارزان را به شما معرفی می کنیم.

مودم روتر ۲ آنتن TP-Link W8961N

 

مشخصات فنی مودم روتر ۲ آنتن TP-Link W8961N:

ابعاد: 195 * 130 * 35 میلی متر
شبکه قابل پشتیبانی: ADSL2+ Modem Router
تعداد آنتن: 2 عدد
حساسیت دریافت: 20dBm
استاندارد شبکه بی سیم: IEEE 802.11n, 802.11g, 802.11b
استاندارد شبکه لن: IEEE 802.3, 802.3u
سرعت انتقال داده: 300 مگابیت بر ثانیه

مودم روتر ۲ آنتن U.Tel A304

 

مشخصات فنی مودم روتر ۲ آنتن U.Tel A304:

ابعاد: 29 * 108 * 146 میلی متر
وزن: 210 گرم
نوع اتصال: با سیم و بی سیم
تعداد پورت لن: 4 عدد
تعداد پورت RJ11: یک عدد
استانداردهای بی سیم: IEEE 802.11b/g/n / IEEE 803.3/802.3u / UEEE.1q
حداکثر سرعت انتقال داده: 150 مگابایت بر ثانیه
تعداد آنتن: 2 عدد
قدرت آنتن: 5dBi
فرکانس بی سیم: 2.4 گیگاهرتز

مودم روتر ۲ آنتن D-Link DSL-2750U New

 

مشخصات فنی مودم روتر ۲ آنتن D-Link DSL-2750U New:

ابعاد: 33 * 162 * 116.8 میلی متر
حداکثر سرعت بی سیم: 300 مگابیت بر ثانیه
نوع و تعداد آنتن: 2 عدد آنتن MIMO
قدرت آنتن: 5dbi
محدوده فرکانس: 2.400 تا 2.4835 گیگاهرتز
استانداردهای IEEE بی سیم: IEEE 802.11b/g/n
رابط ها: USB , RJ-11 , RJ-45
تعداد پورت لن: 4 عدد
تعداد پورت RJ-11: یک عدد
تعداد پورت WAN/LAN: یک عدد
پورت USB: یک درگاه

مودم ADSL2 Plus بی‌سیم N300 تی پی-لینک مدل TD-W8961N_V1

 

مشخصات فنی مودم ADSL2 Plus بی‌سیم N300 تی پی-لینک مدل TD-W8961N_V1:

درگاه‌های ارتباطی: RJ45 Ethernet , RJ11

تعداد پورت اترنت RJ-45: چهار عدد

اتصالات: DDNS

استانداردهای بی‌سیم: IEEE 802.11n, 802.11g, 802.11b

تعداد آنتن: دو عدد

گواهینامه‌ ها: CE, FCC, RoHS

منبع تغذیه: آداپتور برق 9V DC-0.85A

تعداد پورت RJ-11: یک عدد

 

نتیجه گیری

مودم ها نسبت به گذشته تغییرات بسیاری کرده اند و امکانات بسیار زیادی نیز به آنها اضافه شده است. با گسترش شبکه های بی سیم نیز اتصال به اینترنت از گذشته ساده تر شده و باعث به وجود آمدن مودم های قابل حملی شده اند که امکان اتصال به اینترنت تقریبا در هر مکانی را فراهم می کنند. اما اگر هنوز نتوانستید مودم خوبی برای خودتان انتخاب کنید باید بگوییم که به صورت کلی مودمی برای شما مناسب است که بتواند یک اتصال قوی و پرسرعت را فراهم کند و با توجه به شرایط محل زندگی یا کاری خودتان اقدام به خرید یک مودم با امکانات متفاوت کنید.
 

saranedae
saranedae ســـارا هستم... مهندس کامپیوتر و علاقه مند به حوزه تکنولوژی و IT

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋