Sara

Sara

AHMADI

روش های درمان سرطان روده

با توجه به اینکه این سرطان در چه مرحله ای قرار دارد، سن فرد مبتلا، وضعیت سلامت عمومی او و سایر خصوصیات، بهترین گزینه درمانی توسط پزشک انتخاب می شود. اما ذکر این نکته لازم است که در واقع هیچ درمان قطعی و واحدی برای هیچ سرطانی وجود ندارد. رایج ترین گزینه های درمانی برای این بیماری عبارتند از: جراحی، شیمی درمانی و پرتودرمانی

جراحی سرطان روده
یکی از روش های درمان سرطان روده جراحی می باشد که شامل برداشتن قسمتی و یا تمام روده بزرگ که سرطانی شده است، می شود. این روش کلکتومی نامیده می شود. در این روش غدد لنفاوی مجاور نیز برداشته می شود و قسمت های سالم روده بزرگ هم به راست روده وصل می شود و استوما ایجاد میکنند. در طی عمل جراحی استوما، یک شکاف باز در شکم ایجاد می شود و قسمتی از روده برداشته می شود و مواد زائد بدن از این طریق دفع می شود. انواع روش های جراحی دیگر برای درمان سرطان روده عبارتند از :

آندوسکوپی: با استفاده از این روش سرطان های کوچک و موضعی را از بین می برند.

لاپاروسکوپی: با ایجاد چند برش کوچک در شکم، پولیپ های بزرگتر را از بین می برند.

جراحی تسکین دهنده: در این روش سرطانهای پیشرفته و غیر قابل درمان، از طریق درمان انسداد روده، کاهش درد و خونریزی، مدیریت می شود.

شیمی درمانی
پزشک متخصص، شیمی درمانی را در صورت شیوع سرطان توصیه می کند. فرایند شیمی درمانی به این صورت است که با استفاده از داروها و مواد شیمیایی، ساختار DNA سلول های سرطانی را برای جلوگیری از تقسیم سریع، هدف قرار می دهند. حتی سلول های سالم هم تحت تاثیر قرار می گیرند اما سلول های سالم می توانند دوباره بهبود یابند. درمان از طریق شیمی درمانی باید به صورت چرخه ای انجام شود، تا بدن بتواند در فاصله بین دوره ها خود را ریکاوری کند.

عوارض شایع شیمی درمانی:
ریزش مو
حالت تهوع
خستگی
استفراغ


پرتودرمانی
در این روش پرتوهای گاما روی سلول های سرطانی تابانده می شود. تیم پزشکی ممکن است پرتو درمانی خارجی انجام دهد، که در این حالت با استفاده از دستگاه که خارج از بدن است پرتودرمانی انجام می شود. اما در پرتودرمانی داخلی پزشک ابتدا مواد رادیواکتیو را نزدیک سلول های سرطانی کاشت میکند و سپس تابش داخلی انجام می شود. این روش معمولا هنگامی به کار گرفته می شود که سرطان رکتوم به دیواره رکتوم و یا به غدد لنفاوی مجاور منتقل شده باشد.

عوارض جانبی پرتودرمانی
تغییرات پوستی که رنگ پوست مانند آفتاب سوختگی و یا برنزه شدن می شود.
اسهال ، استفراغ و حالت تهوع
کاهش اشتها و وزن
خستگی
اما بیشتر این عوارض چند هفته پس از تمام شدن طول دوره درمان فروکش می کند.

منبع : https://vanaklaser.ir/%d8%b3%d8%b1%d8%b7%d8%a7%d9%86-%d8%b1%d9%88%d8%af%d9%87/

Sara
Sara AHMADI

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋