سیگار کشیدن و ویپینگ، هر دو عوارض و خطراتی دارند. اثرات بلندمدت سیگارهای الکترونیکی بر سلامت بهطور کامل شناخته نشده است، اما علم نشان میدهد که آنها جایگزین ایمنی برای سیگار نیستند. بر اساس منبع معتبر انجمن قلب آمریکا (AHA)، بسیاری از افراد بر این باورند که ویپینگ از سیگار کشیدن ایمنتر است، اما این موضوع لزوماً درست نیست و شواهد، نشان میدهند که ویپینگ خطرناک است.
با عمل ویپینگ آئروسلهایی استنشاق میکنید که حاوی مواد شیمیایی مختلفی از جمله نیکوتین و طعمدهندهها هستند. شما در این مقاله، با خطرات ویپینگ در مقایسه با سیگار کشیدن آشنا میشوید و اثرات بلندمدت و خطرات هر دو را درک خواهید کرد.
بهصورت علمی میتوان گفت که سیگار کشیدن و ویپینگ هیچ کدام برای سلامت انسان مفید نیستند. بر اساس شواهد موجود، به نظر میرسد سیگار کشیدن از ویپینگ مضرتر است، اما این بدان معنا نیست که ویپینگ ایمن است.
دود ویپها حاوی بیش از ۷۰۰۰ ماده شیمیایی معتبر است. صدها مورد از این مواد شیمیایی سمی و حدود ۷۰ مورد از آنها سرطانزا هستند. انجمن قلب آمریکا (AHA) خاطرنشان میکند که اگرچه مایعات ویپینگ حاوی آلایندههای کمتری نسبت به سیگار هستند، اما کاملاً ایمن نیستند.
افرادی که ویپ میکشند ممکن است در معرض خطرات ناشی از موارد زیر باشند:
تحقیقات بهطور کلی پذیرفتهاند اگرچه ویپینگ میتواند به ریهها و سایر سیستمهای بدن آسیب برساند، اما تأثیر آن بسیار کمتر از سیگار کشیدن است. بااینحال، یک مطالعه در سال ۲۰۱۹ درباره اثرات بلندمدت ویپینگ بر سلامت نشان داد افرادی که از سیگارهای الکترونیکی استفاده میکنند، در مقایسه با افرادی که هرگز سیگار نکشیدهاند، خطر بیشتری برای ابتلا به بیماریهای تنفسی دارند. ویپینگ ممکن است:
برخلاف ویپینگ که پدیدهای نسبتاً جدید است، سالها تحقیق در رابطه با اثرات مخرب وجود دارد که ادعاهای مربوط به آسیبرسانی سیگار به سلامت را تأیید میکند. بر اساس گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها (CDC)، سیگار کشیدن باعث آسیبهای زیر میشود:
سیگار کشیدن اثرات نامطلوب بسیاری در بلندمدت هم بر بدن دارد. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها (CDC) گزارش میدهد که سیگار کشیدن:
مطالعهای معتبر در سال ۲۰۲۱ نشان داد که استفاده روزانه از سیگارهای الکترونیکی در میان افراد سیگاری میتواند احتمال ترک سیگار را هشت برابر افزایش دهد. محققان، دادههای مطالعه ارزیابی جمعیت تنباکو و سلامت (PATH) را از سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۹ بررسی کردند و روی افرادی متمرکز شدند که در ابتدا دوره قصد ترک سیگار را نداشتند.
در پایان این بررسی، ۲۸٪ از سیگاریهایی که روزانه از سیگارهای الکترونیکی استفاده میکردند بهطور کامل سیگار را ترک کرده بودند، درحالیکه ۴۵٫۵٪ دیگر مصرف روزانه سیگار را متوقف کرده بودند. با این وجود، محققان متوجه شدند که تنها استفاده روزانه از سیگارهای الکترونیکی تأثیر آماری معناداری بر نرخ ترک سیگار داشته است.
مطالعه کنترلشده دیگری در سال ۲۰۱۹ نیز نشان داد که استفاده روزانه از سیگارهای الکترونیکی پس از یک سال، تقریباً دو برابر بیشتر از سایر محصولات جایگزین نیکوتین، منجر به ترک سیگار میشود.
نیکوتین به شدت اعتیادآور است. مؤسسه ملی سوء مصرف مواد (NIDA) اعلام میکند که حدود نیمی از افراد سیگاری هر سال تلاش میکنند سیگار را ترک کنند، اما تنها ۶٪ موفق به این کار میشوند. مطالعهای معتبر در سال ۲۰۱۹ نشان میدهد که سیگارهای الکترونیکی حاوی نیکوتین ممکن است پتانسیل اعتیادآوری بیشتری نسبت به سیگارهای معمولی در میان جوانان داشته باشند.
محققان خاطرنشان کردند شرکتکنندگانی که از هر دو نوع سیگار استفاده میکردند، وابستگی بیشتری به نیکوتین در رابطه با سیگارهای الکترونیکی داشتند.
ویپینگ و سیگار کشیدن اثرات منفی مشابهی بر بدن دارند، مانند آسیب به ریهها و افزایش خطر سرطان. محققان در مورد اثرات بلندمدت سیگار کشیدن بیشتر از ویپینگ اطلاع دارند. بااینحال میتوان گفت که محصولات ویپینگ حاوی مواد شیمیایی مضر بسیار کمتری نسبت به سیگار هستند و میتوانند ابزاری مؤثر برای ترک کامل سیگار باشند.
در این مقاله با اثرات مخرب سیگار و دستگاههای ویپ بر بدن آشنا شدید. حالا با آگاهی بیشتری میتوانید تصمیم بگیرید که میخواهید از انواع سیگارهای الکترونیک استفاده کنید یا خیر.
اگر ویپینگ میکنید یا تجربه ترک سیگار با ویپ را دارید، نظر و تجربه خود را در قسمت نظرات با ما به اشتراک بگذارید.
منبع: medicalnewstoday
پاسخ ها