یافتن یک روانپزشک خوب میتواند کاری چالشبرانگیز و به معنای واقعی سخت باشد. برای همین وقتی یک روانپزشک پیدا میکنیم کمتر در فکر تغییر آن هستیم. با این آنطور که حدس میزنید، موضوع فقط داشتن روانپزشک نیست؛ بلکه داشتن یک روانپزشک مناسب است. با این حرفها، چه زمانی باید به فکر تغییر روانپزشک باشیم؟
در ادامه، شش نشانه که ممکن است نشاندهنده زمان تغییر روانپزشک باشد را مرور میکنیم. اگر با هر یک از این مسائل مواجه شدید و روانپزشک فعلی شما تمایلی به رفع آنها نداشت، بدانید که شما به روانپزشک بهتری برای ادامه مسیر بهبود روان خود نیاز دارید.
در یک رابطه درمانی سالم، شما به لمس پیشرفت نیاز دارید. اگر همچنان در حال مبارزه هستید و هیچ چیز بهتر نشده اما روانپزشک شما اصرار دارد که وضعیت شما عالی است، ممکن است زمان تغییر فرا رسیده باشد. شما به روانپزشکی نیاز دارید که به بهبود شما ایمان داشته باشد و راهی مناسب برای مسیر بهبودی شما تدوین کند. پس اگر هیچ چیز بهتر نشده به فکر تغییر روانپزشک باشید.
وظیفه یک روانپزشک، کمک به مدیریت علائم و اولوتیهای شماست و نه تمرکز بیش از حد بر عوارض جانبی. اگر روانپزشکی بیش از حد به افزایش وزن شما اهمیت دهد تا اثربخشی درمان، ایین مسئله تنها بر عزت نفس شما اثر میگذارد. نتیجه این نگاه انحراف بحثها از سلامت روان است. روانپزشک شما باید تصویر کلی را در نظر بگیرد و به تمام جنبههای رفاه شما توجه کند.
آن چنان که تمرکز بیجا بر عوارض جانبی دارو خطا است، بیتوجهی و نادیده گرفتن عوارض هم اشتباه است. عوارض جانبی دارو میتواند از ناراحتیهای جزئی تا چالشهای جدی را شامل شود. اگر دچار عوارض جانبی ناخوشایند یا مضر هستید و روانپزشک شما نگرانیهای شما را نادیده میگیرد یا از بررسی گزینههای دیگر امتناع میکند، این یک نشانه بد جدی است. در صورت بروز عارضه جدی به سرعت به روانپزشک خود اطلاع دهید. اگر وانپزشک شما بیتوجه بود به سرعت دنبال تغییر باشید.
نگاه جامع به سلامت روان شامل چیزی فراتر از مسائل دارویی است. زندگی خارج از مطب، یعنی روابط، محیط کار، زندگی روزمره، میتواند نقش مهمی در بهبود زندگی شما داشته باشد. اگر هر جلسه صرفاً شامل بحث در مورد دارو باشد و به جنبههای شخصی زندگی شما توجهی نشود، با مشکل مواجه میشوید. حتما با روانپزشکی کار کنید که رویکرد متعادل داشته باشد و به جنبههای مختلف درمان توجه کند.
روانپزشک شما هرگز نباید از شما بخواهد کاری انجام دهید که با اصول اخلاقی شما در تضاد است و شما را به هر شکلی ناراحت میکند. از تبلیغ دارویی خواست تا درخواست نظر مثبت آنلاین یا هر چیز دیگری نباید در اتاق درمان مطرح شود.. راحتی و استقلال شما در اولویت است و نباید تحت فشار قرار گیرید تا اقداماتی انجام دهید که آسایش و میل شما در تضاد است.
احترام، سنگ بنای هر رابطه درمانی و غیر درمانی است. روانپزشک شما باید با شفقت و کرامت با شما رفتار کند. مهم نیست چه چالش و مشکلی پیش روی شما است، روانپزشک باید محترمانه با شما برخورد کند. حتی جمله سادهای مثل «فکر کن اگر آنقدر بیمار نبودی، چه کارهایی میتوانستی انجام دهی.» نوعی کوچک انگاشتن مراجع را در پی دارد. هر جملهای که شما را ناراحت کرد را با بیشترین سرعت را روانپزشک خود در میان بگذارید. اگر رفتارها اصلاح نشد تغییر روانپزشک را جدی بگیرید.
یک رابطه درمانی موفق بر پایه ارتباط باز، احترام متقابل و تعهد به پیشرفت شما ساخته میشود. لازم نیست همه نشانههای هشدار را تجربه کنید تا تغییر در کار بر روی شما مشهود شود—اگر حتی یکی از این مسائل وجود داشته باشد، ممکن است زمان تغییر باشد. به یاد داشته باشید که شما برای خدماتی پول میدهید که باید شما را به سمت بهبود سلامت روان هدایت کند.
مسیر بهبودی شما ارزشمند است و شما شایسته شریک درمانی هستید که به طور کامل در کنار شما باشد. اگر روانپزشک فعلی شما چنین نیست، به حس خود اعتماد کنید و به فکر یافتن فردی مناسبتر باشید.
با نگاهی به: verywellmind
پاسخ ها