نمای سرامیکی ساختمان یکی از پرطرفدارترین نماها برای نمای ساختمان است. از این متریال علاوه بر نمای بیرونی، برای فضای داخلی اماکن مانند مغازه، حیاط و بالکن نیز استفاده می شود. نمای مدرن از نوع سرامیکی در طرح ها و مدل های متنوعی تولید می شود به همین دلیل می توان از آن در طراحی محیط های مختلف استفاده کرد.
استفاده از سرامیک در نمای ساختمان علاوه بر زیبایی بصری مزایای دیگری نیز دارد. بهتر است بدانید سرامیک های استفاده شده در دکوراسیون داخلی مانند سرامیک کف آشپزخانه، پذیرایی و ... با سرامیک های نمای ساختمان متفاوت است. سرامیک های به کار رفته در نما از سرامیک های خشک یا سبوس دار هستند که علاوه بر زیبایی، دوام بالایی نیز دارند. از این نما می توان برای مصارف مختلفی مانند اداری، تجاری، مسکونی، داخل ساختمان، ایستگاه مترو، ترمینال و ... استفاده کرد. استفاده از این نما در زمینه معماری بسیار کاربردی است.
یکی از معایب نما های سرامیکی عدم عایق بودن صدا و حرارت است. صفحات سرامیکی عایق حرارتی و صوتی خوبی ندارند و نوارهای آنها در قسمت هایی که سرامیک ها به یکدیگر متصل می شوند کمی از هم دور هستند و این مشخص است. همچنین اگر مصالح آنها کیفیت مناسبی نداشته باشد و به درستی نصب نشود، احتمال ریزش و شکستگی وجود دارد که این یکی دیگر از معایب نماهای سرامیکی است.
• عایق صوتی ضعیفی دارد.
• عایق سرما و حرارت کم دارد.
• نمای سرامیک دارای انعکاس نور کمی است.
• عدم مقاومت بالا در برابر شرایط آب و هوایی شدید.
ظاهر نمای سرامیک بسیار متنوع و مدرن است که با ویژگی های مکانیکی و مقاومتی خوبی همراه است. روکشهای سرامیکی که کاملاً از مواد طبیعی ساخته شدهاند، میتوانند به گونهای طراحی شوند که ظاهری معاصر یا سنتیتر ارائه دهند که زیبایی و ظاهر طبیعی سنگهایی مانند گرانیت یا مرمر را به نمایش بگذارد.
نمای خارجی سرامیک ظاهری زیبا و بادوام دارد. هر پانل با پوشش سرامیکی یکپارچگی صوتی و سازگاری کامل با طراحی را با رنگ، طرح و دانه در سراسر بدن ارائه می دهد و زیبایی آن در طول زمان تغییر نمی کند. این ماده در برابر نور و اشعه ماوراء بنفش کاملا مقاوم و غیر قابل نفوذ است.
اصولاً نمای سرامیک به روش خشک مرئی و نامرئی انجام می شود. در نسخه قابل مشاهده، قطعات با گیره های همرنگ سرامیک روی راهنماها و ریل ها قرار می گیرند. مزیت این روش سرعت بالای نصب و استحکام آن است.
اجرای نمای سرامیک نامرئی به دو روش شیار زنی و با تجهیزات گیره مکانیکی انجام می شود که در روش شیار زنی با دستگاه شیار زنی در پشت قطعات سرامیکی شیار 45 درجه ایجاد می شود و براکت ها داخل این شیارها قرار می گیرند و به پروفیل های آلومینیومی در روشی دیگر با تجهیزات مکانیکی و جزئیات اجرایی خود به پروفیل های آلومینیومی متصل می شود که مخصوص نماهای توخالی سرامیکی یا سفالی می باشد.
امروزه پانل های نما سرامیکی در برخی کشورها رونق زیادی پیدا کرده و قطعاتی با اشکال و طرح های مختلف به بازار عرضه شده است. اجرای سرامیک نمای بیرونی ساختمان به صورت پولک، پنج ضلعی، شش ضلعی و پانل با طرح های سنگ، چوب و فلز تولید و مورد استقبال طراحان و معماران قرار گرفت. اما در حال حاضر تنها پانل های نمای سرامیکی مستطیلی در بازار ایران موجود است.
نمای ساختمان برای هر منظوری با سرامیک پر شده است. پرکاربردترین سرامیک ها برای نما ساختمان های مسکونی هستند. برای مثال نمای ساختمان دو طبقه و نمای ساختمان سه طبقه را می توان با سرامیک پر کرد.
پاسخ ها