پس از انتشار دادههای تورم، بازار انتظار دارد که فدرال رزرو در نشست بعدی خود در ۲۰ سپتامبر (۲۹ شهریور) نرخ بهره را در محدود کنونی ۵.۲۵ تا ۵.۵درصدی ثابت نگه دارد. درحالیکه بیش از نیمی از معاملهگران پیشبینی میکنند که این نرخ در ماههای نوامبر (مهر) یا دسامبر (آبان) نیز ثابت بماند، بانک مرکزی هنوز احتمال افزایش بیشتر آن را رد نکرده است.
به گزارش فوربز، باتوجه به قراردادهای آتی نرخ بهره و درنظرگرفتن این نکته که فدرال رزرو معمولاً علاقهای به غافلگیرکردن بازارها ندارد میتوان انتظآر داشت که شانس کمی برای افزایش نرخ بهره در ماه سپتامبر (شهریور) وجود داشته باشد.
با این حال، طبق دادههای ابزار دیدهبان فدرال رزرو بورس کالای شیکاگو (CME’s FedWatch Tool)، احتمال افزایش نرخ بهره در پایان نشست بعدی این نهاد، در یک نوامبر (۱۰ آبان) حدود ۳۵درصد است که نشان میدهد امکان افزایش بهره همچنان وجود دارد.
هم انتشار دادههای اقتصادی مانند گزارش شاخص قیمت مصرفکننده در این ماه و هم گزارش آتی فدرال رزرو به افزایش احتمال تغییر نرخ بهره در ماه نوامبر (آبان) کمک میکنند. البته، امکان افزایش نرخ بهره در جلسه دسامبر (آذر) نیز وجود دارد. با این حال، تلقی بازارها این است که اگر افزایش دیگری در سال ۲۰۲۳ در راه باشد، به احتمال زیاد در نوامبر (آبان) رخ خواهد داد.
سیاستگذاران فدرال رزرو در جلسه ۲۰ سپتامبر (۲۹ شهریور)، پیشبینی کوتاهمدت خود را از روند تغییرات نرخ بهره برای پایان سال ۲۰۲۳ اعلام خواهند کرد. باتوجه به اینکه، کمیته بازار آزاد فدرال پس از این نشست تنها دو جلسه دیگر تا پایان سال خواهد داشت، این گزارش با سرنخهای مهمی در مورد تغییر بهره در ماه نوامبر همراه خواهد بود.
بر اساس آخرین گزارش فدرال رزرو در ماه ژوئن (خرداد)، نرخها یک پله بالاتر از سطح کنونی خود در سال ۲۰۲۳ حرکت میکنند. صورتجلسه نشست ژوئیه (تیر) فدرال رزرو نیز بهطور کلی در راستای این گزارش بود. با این حال، از آن زمان به بعد، دادههای اقتصادی حاکی از کاهش تورم و برخی نشانههای کاهش رشد مشاغل است. دو موردی که فدرال رزرو امیدوار بود با پایینآمدن تورم شاهد آن باشد.
به همین دلیل، بازارها میخواهند ببینند که آیا سیاستگذاران همچنان معتقدند که افزایش دیگری در راه است یا خیر. تاکنون فدرال رزرو تاحدی نسبت به بهبود تورم ابراز تردید کرده است، اما این موقعیت میتواند تغییر کند.
هم بازار و هم فدرال رزرو موافق هستند که ما به اوج چرخه کنونی بهره نزدیک شدهایم. همانطور که جرمی پاول، رئیس فدرال رزرو در سخنرانی اخیر خود بیان کرد، این نهاد فکر عقیده دارد که یک یا دو افزایش دیگر نرخ بهره، بسته به دادههای اقتصادی احتمالاً مورد نیاز است. مسئلهای که بازارهای را نیز متقاعد کرده است.
آخرین دادههای شاخص قیمت مصرفکننده نیز حاکی از کاهش تورم و برخی علائم اولیه مبنی تعدیل رشد بازار کار بود. هر دوی اینها عمدتاً همان چیزی است که فدرال رزرو میخواهد. اگرچه که با روند محدود بهبود دادههای اقتصادی و احتمال افزایش بیشتر قیمت مسکن، همچنان نگرانیهایی در روند مبارزه فدرال رزرو با تورم وجود دارد.
به نظر میرسد که واکنش بازار ارزهای دیجیتال نیز نسبت به احتمال ثابتماندن نرخ بهره در جلسه آخر سپتامبر (شهریور) مثبت باشد. پاول، روز جمعه و در حضور بن برنانکی، رئیس پشین فدرال رزرو اشاره کرد که امتیاز اعتباری کنونی نشان میدهد که احتمالاً نیازی نیست که نرخ بهره را آنطور که قبلاً تصور میکردیم افزایش دهیم. قیمت بیت کوین در واکنش به این اظهارات از حدود ۲۵٬۴۰۰ دلار به مرز ۲۶٬۰۰۰ دلار رسید. شاخص بازار کویندسک (CMI) که عملکرد وزنی ارزش بازار ارزهای دیجیتال را اندازهگیری میکند نیز در آن روز حدود یک درصد افزایش یافت.
چارلز ادواردز (Charles Edwards)، بنیانگذار «کاپریول اینوستمنتس» و معاملهگر بیت کوین، باتوجه به شرایط کنونی اقصاد کلان و افزایش قیمتها که پیشاز این در بازار اعمال شده است، عقیده دارد که فدرال رزرو احتمالاً در آینده نزدیک مجبور به تزریق نقدینگی خواهد شد، بهویژه اگر شاهد افزایش شاخص بیکاری یا کاهش شدید مخارج خریداران باشیم. بنا به اظهارات او، در نتیجه افزایش قیمت داراییهای پرریسک از جمله بیت کوین با هاوینگ سال آینده همسو خواهد شد.
پاسخ ها