کلمه ssl مخفف Secure Socket Layer است. این فناوری به منظور امنیت سایت در رابطه با هرگونه اطلاعات حساس و شخصی که بین یک سرور و یک مرورگر ردوبدل میشود اختراع شده تا از خطرهای احتمالی مجرمان جلوگیری کند. برای مثال: شما میخواهید فرمی در یک سایت، که ssl ندارد پر کنید بعد از پر کردن فرم و کلیک روی ارسال هکرها میتوانند از اطلاعات شما سواستفاده کنند. ssl ایمن سازه هرگونه اطلاعاتی است که توسط مرورگر به یک وب سرور منتقل میشود. ssl یک فایل رمزگذاری شده است که، اجازه نمیدهد شخص ثالثی به اطلاعات شخصی کاربر دست پیدا کند.
برای این که بدانیم ایا سایت ssl دارد یا خیر: یک نوار سبز رنگ یا ایکون قفل در کنار ادرس سایت به نشانه امن بودن ارتباط وجود دارد.
SSL در ابتدا توسط Netscape در سال 1994 به عنوان راهی برای ایمن سازی انتقال داده ها بین سرورهای وب و مرورگرها توسعه یافت. نسخه SSL 1.0، به دلیل نقص های امنیتی هرگز برای عموم منتشر نشد.
SSL 2.0 در سال 1995 منتشر شد اما به سرعت مشخص شد که دارای چندین اشکال امنیتی است. در نتیجه، SSL 3.0 در سال 1996 با پیشرفت های قابل توجهی در زمینه امنیت منتشر شد.
در سال 1999، کارگروه مهندسی اینترنت کار بر روی پروتکل امنیتی جدیدی به نام امنیت لایه حمل و نقل (TLS) را آغاز کرد که قرار بود جایگزین SSL شود. TLS 1.0 در سال 1999 منتشر شد و امنیت بسیار قوی تری نسبت به SSL 3.0 ارائه کرد.
از آن زمان، چندین نسخه از TLS منتشر شده است، از جمله TLS 1.1، TLS 1.2 و TLS 1.3. امروزه TLS پروتکل استانداردی است که برای ایمن سازی انتقال داده ها از طریق اینترنت استفاده می شود و SSL تا حد زیادی منسوخ شده است. با این حال، اصطلاحات "SSL" و "TLS" اغلب به جای یکدیگر استفاده می شوند و بسیاری از مردم هنوز TLS را SSL می نامند.
هنگامی که کاربر سعی می کند به یک وب سایت ایمن شده با ssl دسترسی پیدا کند، مرورگر وب او یک فرآیند با وب سرور را آغاز می کند. در طول این فرآیند، مرورگر و سرور کلیدهای عمومی را مبادله می کنند و یک کلید مخفی مشترک ایجاد می کنند که برای رمزگذاری تمام ارتباطات بعدی استفاده می شود. این تضمین می کند که هر داده ای که بین دو طرف منتقل می شود ایمن است.
ssl علاوه بر ایجاد امنیت برای وب سایت ها، همچنین می تواند برای ایمن سازی انواع دیگر ترافیک اینترنت مانند ایمیل، انتقال فایل و پیام استفاده شود. بسیاری از مرورگرهای وب، مانند کروم و فایرفاکس، اکنون هنگامی که یک وبسایت ایمن میشود، نماد قفل را در کنار آدرس سایت نمایش میدهند و به کاربران نشانگر ایمن بودن ارتباطاتشان ارائه میدهند.
انواع مختلفی از گواهینامه ssl در بازار موجود است که هر کدام ویژگی ها و فرآیند اعتبار سنجی منحصر به فرد خود را دارند. در اینجا، توضیح مختصری در مورد هر نوع آورده شده است.
گواهینامه اعتبار سنجی دامنه یا همان Domain Validation SSL certificate این ابتدایی ترین نوع ssl است که فقط تایید میکند، متقاضی میخواهد سایت خود را ایمن کند که فرایند ساده ای دارد. یک CA برای تایید هویت ایمیلی به ادرس ایمیل وب سایت ارسال میکند و به هیچ اطلاعات دیگری نیاز ندارد. بعلاوه این روش برای شخص حقیقی استفاده میشود اگر به عنوان شرکت حقوقی استفاده شد نیاز به ذکر اسم شرکت در پروتکل ایجاد شده نیست. به یاد داشته باشید که کمترین میزان اعتبار را دارد.
گواهینامه اعتبار سنجی سازمانی یا همان Organization Validation در این قسمت CA اطلاعات خاصی را مثل: وجود قانونی و فیزیکی شرکت را تایید میکند که چند روز زمان میبرد. سطح اعتبار متوسطی دارد و گزینه مناسبی برای کسب و کارها با اطلاعاتی که حساسیت کمتری دارد است. این نوع SSL اسم شرکت شما در گواهینامه درج میکند.
گواهینامه با اعتبار سنجی گسترده یا همان Extended Validation این نوع اس اس ال یکی از معتبرین ترین سطح SSL است که قوی ترین رمزگذاری را ارائه میدهد. گواهینامه با اعتبارسنجی گسترده برای کسب و کارهای است که برای کارهای که اطلاعات بسیار حساسی دارند استفاده میشود.
تمام داده ها و اطلاعات ارسال شده بین وب سرور و مرورگر کاربر رمزگذاری شده و از دستکاری ان توسط هکرها جلوگیری میکند.
گواهی های SSL به کاربران کمک میکند تا، مطمئن شوند با سایت معتبری رو به رو هستند.
گوگل نشان داده است وب سایت های که از SSL استفاده میکنند رتبه بهتری نسبت به بقیه وب سایت ها دارند. در نتیجه، با داشتن SSL شما میتوانید نتجه مثبتی در گوگل از سایت خودتان داشته باشید.
برای خرید گواهینامه SSL، می توانید مراحل زیر را طی کنید:
حتماً دستورالعملهای خاص ارائهشده توسط ارائهدهنده SSL و یا ارائهدهنده هاست خود را برای هر مرحله از فرآیند دنبال کنید.
در نتیجه، SSL با ارائه یک کانال امن برای انتقال داده ها بین دو طرف، ارتباطات ایمن از طریق اینترنت را متحول کرده است. محرمانه بودن و یکپارچگی داده هایی که از طریق شبکه منتقل می شوند را تضمین می کند. SSL از تکنیک های رمزنگاری مختلفی برای دستیابی به این هدف استفاده می کند. با این حال، SSL با جانشین آن TLS جایگزین شده است که ویژگی های امنیتی بهتری را ارائه می دهد و امروزه به طور گسترده مورد استفاده قرار می گیرد. علیرغم چالش یک فناوری ضروری برای ایمن کردن ارتباطات آنلاین است.
ممنون که تا اینجای مقاله ما را همراهی کردید در صورت داشتن هرگونه سوال با پشتیبانی پارس اوستا در ارتباط باشید.
پاسخ ها