استفاده از زیره سبز در میان خانواده های هندی بسیار زیاد است. زیره جزو جدایی ناپذیر اکثر ادویه کاری ها می باشد. زیره سبز نه تنها در هند بلکه در سراسر آسیا، یک ادویه است که به طور گسترده در انواع تدارکات و غذاها به کار میرود. زیره سبز اساسا دانه خشک گیاه Cuminin cyminum است و به طور معمول قهوه ای رنگ است. نوع سیاه آن، زیره سیاه نام دارد که یک بوی متمایز چوبی و گرم و تند دارد که منحصر به ادویه است.
میوه اثر مدر، گرما بخش، قابض، دفع کننده کرم های انگلی، مقوی معده، هضم کننده غذا، افزایش دهنده ترشح شیر مادر، رفع تنگی نفس و معطر کننده دارد. گفته شده که مصرف زیاد آن باعث کاهش قوه بینایی می گردد. مصلح آن برای جلوگیری از آسیب رساندن به ریه ها عسل و آویشن و برای جلوگیری از آسیب های کلیوی کتیرا است. میوه های زیره کوهی به عنوان ضد نفخ، ضد اسپاسم، به ویژه در سوء هاضمه کودکان، ضد عفونی کننده، زیاد کننده شیر مادر و به طور سنتی برای کاهش وزن بدن و به عنوان طعم دهنده و معطر کننده غذا مصرف می شود.
یکی از مهمترین ویژگیها، نقش آن در کمک به هضم غذا است. قرن هاست که از آبگوشت سبک مزه دار شده با زیره یا یک لیوان آب زیره در خانه هندی ها به عنوان یک درمان ثابت برای مشکلات هاضمه استفاده می شود. متخصصان میگویند که ماده ای به نام تیمول، یکی از ترکیبات زیره سبز است که با تحریک آنزیم ها، ترشح بهتر شیره گوارشی را ممکن میسازد.
حضور ویتامین C در دانه زیره سبب تقویت سیستم ایمنی بدن می شود. همچنین دارای خواص ضد باکتریایی است که عفونت ها و بیماری ها را کنترل می کند. دکتر Manoj K. Ahuja، از بیمارستان Fortis می گوید: زیره یک منبع عالی از آهن و فیبرهای رژیمی است. نوشیدن آب زیره برای حفظ عملکرد طبیعی سیستم ایمنی بدن ضروری است. زیره قادر است با بیماریها مبارزه کرده و احتمال مریض شدن را کاهش میدهد.
ادامه مطلب لینک زیر:
خواص ثابت شده زیره سبز، مضرات، طرز مصرف اصولی و نکات مهم دیگر
پاسخ ها