آیا میدانستید که پسته سرشار از فواید سلامتی است؟ این مغز حاوی مواد مغذی ارزشمندی مانند آنتیاکسیدانها و فیبر است که آن را به غذایی عالی برای جلوگیری از پیری سلولی، رفع یبوست و تنظیم سطح کلسترول تبدیل میکند. در این مقاله، پسته، فواید بیشمار آن و روشهای مختلف لذت بردن از آن را برای بهرهمندی کامل از مزایای آن معرفی خواهیم کرد.
خرید اینترنتی پسته تازه شروع شد! بهترین زمان برای خرید آجیل و خشکبار است. همین حالا انتخاب کنید و از طعم و عطر واقعی آجیل تازه لذت ببرید.
پسته یک دانه سبز کمرنگ با اندازه کمتر از 2 سانتیمتر و بافتی سفت و ترد است. این میوه از درخت پسته (Pistacia vera)، درختی متعلق به خانواده Anacardiaceae، به دست میآید. پسته که به دلیل فواید بیشمارش برای سلامتی، بیش از ۳۰۰۰ سال در خاورمیانه کشت میشد، مدتها تحت سلطه ایران، رهبر تاریخی این عرصه، بود که از آن زمان تاکنون توسط ایالات متحده (کالیفرنیا) پشت سر گذاشته شده است.
دیگر کشورهای تولیدکننده شامل ترکیه، سوریه، یونان و ایتالیا هستند. فرانسه در حال حاضر همچنان یک بازیگر حاشیهای است، اگرچه پروژههای توسعهای در جنوب این کشور، به ویژه در مناطق پروانس-آلپ-کوت دازور (PACA) و اکسیتانی در حال ظهور است.
مصرف جهانی پسته رو به افزایش است، زیرا این مغز به عنوان یک غذای سالم و مغذی شناخته میشود. این محبوبیت با روندی که به افزایش تقاضا کمک کرده و باعث اختلال در زنجیره تأمین و افزایش قیمت شده است، تشدید میشود.
برای ادامه خواندن: نحوه تشخیص آجیل با کیفیت
افزایش مصرف پروتئین برای گیاهخواران، وگانها و ورزشکاران
پسته یکی از غنیترین دانههای روغنی از نظر پروتئین گیاهی است که تقریباً 20 گرم در هر 100 گرم دارد. بنابراین، افرادی که از پروتئین حیوانی اجتناب میکنند، میتوانند آن را مصرف کنند تا کمبودهای احتمالی اسیدهای آمینه، واحدهای سازنده پروتئین، را جبران کنند. همچنین پسته یک انتخاب غذایی عالی برای ورزشکاران است، زیرا پروتئین برای حفظ و رشد توده عضلانی ضروری است. میزان توصیه شده پروتئین روزانه را کشف کنید.
پسته حاوی چربیهای با کیفیت بالا، در درجه اول اسیدهای چرب تک غیراشباع مانند اسید اولئیک، یک اسید چرب امگا 9 که در روغن زیتون نیز یافت میشود، است. این ماده به کاهش کلسترول "بد" (LDL) و افزایش کلسترول "خوب" (HDL) کمک میکند که تأثیر مثبتی در جلوگیری از خطرات قلبی عروقی دارد. علاوه بر این، محتوای فیبر محلول آن، شاخص گلیسمی پایینی به آن میدهد که به تنظیم قند خون کمک میکند و در جلوگیری از خطر دیابت، که با افزایش مکرر قند خون تشدید میشود، نقش دارد.
فیبر نامحلول بالای آن با افزایش حجم مدفوع و تحریک حرکات دودی (حرکاتی که مدفوع را از طریق رودهها به حرکت در میآورند) عبور مدفوع از روده را بهبود میبخشد و در نتیجه دفع را تسهیل میکند. بنابراین مصرف آن به جلوگیری از یبوست کمک میکند و دفع بهتر مواد زائد را که برای حفظ وزن سالم ضروری است، بهبود میبخشد. فیبر همچنین با افزایش احساس سیری، در تنظیم اشتها نقش دارد و به شما این امکان را میدهد که بدون احساس گرسنگی، کمتر غذا بخورید - یک مزیت کلیدی برای کسانی که میخواهند وزن خود را مدیریت کنند. این اثر با شاخص گلیسمی پایین پسته تقویت میشود، که به جلوگیری از افزایش ناگهانی قند خون که مسئول ذخیره چربی است، کمک میکند.
پسته حاوی آنتیاکسیدانهایی مانند لوتئین، زآگزانتین و پلیفنولها است که به مقابله با وجود رادیکالهای آزاد تولید شده توسط متابولیسم بدن (به ویژه تنفس) و تشدید شده توسط عواملی مانند استرس، آلودگی و اشعه ماوراء بنفش خورشید کمک میکند و مسئول پیری زودرس سلولهای ما هستند.
از جمله فواید پسته، شایان ذکر است که این میوه در میان آجیلها، سرشار از لوتئین و زآگزانتین، دو آنتیاکسیدان از خانواده کاروتنوئیدها، است. این رنگدانهها به طور طبیعی در پوست وجود دارند.
آنها در شبکیه چشم وجود دارند و نقش آنها فیلتر کردن نور آبی و جلوگیری از مشکلات بینایی مرتبط با سن با محافظت از چشمها در برابر استرس اکسیداتیو است.
منبع پروتئین گیاهی: پسته منبع خوبی از پروتئین است که برای ساخت و بازسازی بافت ماهیچه و پوست، سنتز هورمونها و آنزیمها و عملکرد صحیح سیستم ایمنی بدن ما ضروری است.
محتوای فیبر: پسته با 10 گرم فیبر در هر 100 گرم، منبع خوبی از فیبر است که نقش حیاتی در حفظ میکروبیوتای سالم روده ایفا میکند. فیبر علاوه بر تحریک عبور مواد غذایی از روده، احساس سیری را افزایش میدهد و افزایش ناگهانی قند خون را محدود میکند که در درازمدت میتواند به افزایش وزن یا ابتلا به دیابت کمک کند.
وجود آنتیاکسیدانها: فواید پسته تا حدودی به دلیل ویتامین E و رسوراترول موجود در آن است، آنتیاکسیدانهای قدرتمندی که با وجود رادیکالهای آزاد تولید شده توسط سلولهای ما که توسط سبک زندگی و محیط ما تشدید میشوند، مقابله میکنند. آنتیاکسیدانها برای خنثی کردن اثرات رادیکالهای آزاد و جلوگیری از پیری زودرس سلولهای ما ضروری هستند. آنها همچنین به حفظ پوست و بینایی ما کمک میکنند.
غنی از چربیهای "خوب": چربیها برای عملکرد صحیح بدن ما ضروری هستند، اما همه آنها یکسان خلق نمیشوند. در حالی که چربیهای اشباع خطر مشکلات قلبی عروقی را افزایش میدهند، چربیهای غیراشباع مانند چربیهای موجود در پسته به دلیل تأثیرشان بر سطح کلسترول، به جلوگیری از آنها کمک میکنند.
محتوای مواد معدنی: پسته حاوی مقادیر قابل توجهی پتاسیم، فسفر و منیزیم است. پتاسیم و منیزیم برای عملکرد صحیح عضلات و جلوگیری از گرفتگی عضلات ضروری هستند، فسفر به حفظ استحکام استخوانها و دندانها کمک میکند و منیزیم به مبارزه با استرس و خستگی کمک میکند.
برشته شده و کمی نمک زده: آنها یک میان وعده سالم و خوشمزه هستند. همچنین میتوانید آنها را با ادویههایی مانند کاری یا پاپریکا برای طعمدار کردن طعم دهید.
در سالادها: آنها یک عنصر ترد به سالادها و سبزیجات خام اضافه میکنند. میتوانید آنها را به صورت ساده یا کمی برشته شده برای طعم برجستهتر اضافه کنید.
به عنوان پوره: به سادگی آسیاب و پوره میشوند، به راحتی روی یک تکه نان گندم کامل برای یک صبحانه یا میان وعده سالم و مغذی پخش میشوند.
برای دسر: پسته برای تهیه کیک یا خامه عالی است و یکی از مواد تشکیل دهنده برخی از شیرینیهای خاورمیانهای با طعم ملایم است.
مشاهده مطلب: آجیل در بارداری
صبحها: آنها را روی یک تکه نان گندم کامل یا چاودار پخش کنید تا یک صبحانه دلچسب، سرشار از فیبر، پروتئین، مواد معدنی و آنتیاکسیدانها - یک وعده غذایی مغذی و متعادل - داشته باشید.
در ناهار: چند پسته، کامل یا خرد شده، روی خام یا سالاد خود بپاشید و یک طعم شیرین و ترد به آن اضافه کنید که اغلب بسیار مورد استقبال قرار میگیرد.
در شام: پستههای کمی بو داده شده کاملاً با سوپها و پورههای سبزیجات خامهای جفت میشوند و بسته به فصل، گرم یا سرد سرو میشوند.
موارد احتیاط و منع مصرف: اگرچه پسته به طور کلی برای خوردن بیخطر است، اما برخی موارد منع مصرف نیز وجود دارد: به دلیل محتوای پتاسیم، برای افرادی که به آجیل حساسیت دارند، کودکان خردسال یا افرادی که به دلیل محتوای فیبرشان مشکلات کلیوی یا مجاری ادراری دارند، یا افرادی که به دلیل فیبرشان اختلالات رودهای دارند، مناسب نیست.
اگرچه پسته فواید سلامتی بیشماری دارد، اما کالری نسبتاً بالایی دارد، بنابراین مصرف آن برای افرادی که رژیم غذایی کمکالری دارند، باید محدود شود.
نکته متخصص: برای حفظ فواید پسته، توصیه میشود آن را خام و بدون نمک مصرف کنید. به این ترتیب، تمام مواد مغذی خود را حفظ میکنند، زیرا برخی از آنتیاکسیدانها و لیپیدها میتوانند تا حدی در اثر گرما از بین بروند. افزودن نمک میتواند به احتباس آب و فشار خون بالا کمک کند.
ادامه مطلب را بخوانید: آرامش ذهن با آجیل
پاسخ ها