Reza Mohamadi

Reza Mohamadi

دستگاهی شگفت‌انگیز به نام فریز درایر

در حال حاضر، فناوری‌های پیشرفته‌ای برای نگهداری مواد‌غذایی به‌کار گرفته می‌شود. یکی از این فناوری‌ها فریز درایر یا همان خشک کن انجمادی است. این دستگاه‌ به کمک ترکیبی از انجماد و خشک کردن، موادغذایی را در شرایطی که بتوانند برای مدت طولانی نگهداری شوند، فرآوری می‌کند. در ادامه، نحوه عملکرد فریز درایر، کاربردها و مزایای آن را بیشتر بررسی خواهیم کرد.

 فریز درایر چگونه کار می‌کند؟

روش کار فریز درایر (freeze dryer) یا خشک کن انجمادی به این صورت است که ابتدا ماده مورد نظر در داخل دستگاه قرار می‌گیرد. سپس در دمای بسیار پایین قرار می‌گیرد تا منجمد شود. در این مرحله، آب در ماده منجمد شده و بلورهای یخ تشکیل می‌شود. در ادامه فرایند تصعید (sublimation) اتفاق می‌افتد. در این مرحله، با کاهش فشار انتقال مستقیم مولکول‌های آب از حالت جامد به حالت بخار رخ می‌دهد تا رطوبت ماده با حداقل آسیب خارج شود. بخش عمده آب مواد در همین مرحله جداسازی می‌شود. در انتها برای اطمینان از خشک شدن کامل مواد، در معرض جریان مستمر حرارت محدود و کنترل شده قرار می‌گیرند.

دستگاه  فریز درایر چه کاربردهایی دارد؟

امروزه دستگاه فریز درایر در صنایع و کسب‌وکارهای گوناگونی کاربرد دارد. نقش گسترده این دستگاه شگفت‌انگیز به گونه‌ای است که نوعی تحول در این زمینه ایجاد کرده است. در ادامه به برخی از مهم‌ترین کاربردهای این تکنولوژی اشاره می‌کنیم:

۱_ صنعت غذایی مانند خشک کردن انواع میوه‌ها، سبزیجات، انواع گوشت، لبنیات، دسرها و سایر ترکیبات خوراکی

۲_ صنایع شیمیایی مانند فرآوری و نگهداری انواع پودرها، پلیمرها، رنگ‌ها و...

۳_ صنایع کشاورزی برای تهیه محصولات کشاورزی مانند غلات، بذرها، گیاهان دارویی

۴_ صنایع دارویی جهت حفظ خواص فیزیکی و شیمیایی داروها، ویتامین‌ها، واکسن‌ها و ترکیبات بیولوژیکی

 

مزایای روش  فریز درایر چیست؟

استفاده از فریز درایر برای نگهداری مواد غذایی دارای مزایای متعددی است که آن را با سایر روش‌های خشک کردن متمایز می‌کند.

۱_ حفظ کیفیت محصولات: فریز درایر موجب حفظ کیفیت مواد غذایی می‌شود. با تنظیم دما به صورت دقیق، موجب می‌شود بدون از دست دادن ارزش غذایی و طعم اصلی خود در اثر حرارت زیاد، محصولات خشک شوند.

۲_ افزایش مدت زمان نگهداری: با استفاده از فریز درایر، مدت زمان نگهداری مواد غذایی به‌طور چشمگیری افزایش می‌یابد. این امر به کسب و کارهای صنایع غذایی کمک می‌کند تا مواد غذایی را به مدت طولانی‌تری در انبار نگهداری کنند و میزان ضایعات و هدررفت را کاهش دهند.

۳_ قابلیت بازجذب آب و تازه‌سازی: محصولاتی خشک شده به کمک فریز درایر اگر در معرض آب قرار بگیرند، می‌توانند به حالت تازه و نرم تغییر وضعیت بدهند. این قابلیت برای مواقعی که مواد تازه دسترس نیست، جالب است.

۴_ افزایش تنوع و آسانی در آماده‌سازی غذا: با استفاده از فریز درایر، می‌توان مواد غذایی مختلف را آماده‌سازی و نگهداری کرد. این به کاربران امکان می‌دهد تا در هر زمان نیاز خود را به نوع خاصی از غذا برطرف کنند و به تنوع بیشتری در رژیم غذایی خود دست یابند. همچنین در مکان‌های خاص و یا شرایط بحرانی که دسترسی به مواد تازه امکان پذیر نیست، می‌تواند کمک‌کننده باشد.

 

نکته پایانی

در این مطلب به‌طور خلاصه با فریز درایر به‌عنوان یک تکنولوژی‌ پیشرفته آشنا شدیم. اگر می‌خواهید اطلاعات بیشتری در مورد این دستگاه کسب کنید بهتر است به سایت شرکت "تکوین آزمایش پارسه" مراجعه کنید.

Reza Mohamadi
Reza Mohamadi

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋